Η 24η αγωνιστική του Νότιου Ομίλου ήταν αυτή που μας έκανε γνωστή τη δεύτερη ομάδα που υποβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική (Έσπερος ΑΟΠΑ). Πέρα από αυτό, όμως, αποτέλεσε την αφορμή για ακόμα μεγαλύτερο… μπλέξιμο αναφορικά με την “ουρά”. Δείτε το Top 5 αυτής της αγωνιστικής με τη ματιά του basketblog.gr

Η δεύτερη

Η ήττα από την Ένωση Ιλίου σήμανε τον υποβιβασμό του Έσπερου ΑΟΠΑ. Οι Πατρινοί, αν και είχαν υψηλές βλέψεις τη φετινή σεζόν, επιστρέφουν άμεσα στη Γ’ Εθνική “πληρώνοντας” την αδυναμία τους να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα “έδρα” στα περισσότερα παιχνίδια που έδωσαν στο “σπίτι” τους. Πλέον, καταστρώνουν τα πλάνα τους εν όψει της νέας σεζόν στοχεύοντας σε άμεση επάνοδο στην τρίτη τη τάξει κατηγορία.

Αντέχει στο “πρέπει”

Λίγο έλειψε να υποπέσει στην πρώτη γκέλα της φετινής σεζόν, αλλά, εν τέλει, το Ψυχικό έκανε μία εντυπωσιακή ανατροπή κόντρα στη Χαλκίδα επιστρέφοντας από το -18 (29-47) του 24ου λεπτού, για να επικρατήσει με 81-73. Η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα είχε τα ψυχικά αποθέματα να ξεπεράσει το νευρικό ξεκίνημα και την αστοχία και με τους Μάρκο Κολώκα, Βασίλη Μιχόπουλο και Χρήστο Βιδάλη να… δίνουν τον τόνο, πήρε ένα σπουδαίο δίποντο.

Όσο ζουν, ελπίζουν

Χαλκίδα και Κρόνος Αγ. Δημητρίου βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο εν όψει των δύο εναπομεινάντων αγωνιστικών. Αμφότερες οι δύο ομάδες γνωρίζουν καλά πως ακόμα κι αν κάνουν το 2Χ2 ενδεχομένως να μην φτάνει για να εξασφαλίσουν την παραμονή. Μέχρι να υποβιβαστούν και μαθηματικά, όμως, θα συνεχίσουν να παλεύουν μέχρις εσχάτων.

Και τώρα… τρέχουμε

Η εντός έδρας ήττα από τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου έβαλε τον Δούκα για τα καλά σε περιπέτειες. Οι “μπλε” έχασαν την μεγάλη ευκαιρία να “καθαρίσουν τη μπουγάδα” της παραμονής και να πάνε… χαλαροί στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, με αποτέλεσμα να ψάχνουν εναγωνίως το ροζ φύλλο αγώνα στο παιχνίδι με τη Χαλκίδα την τελευταία αγωνιστική στο “Δαϊς“.

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό…

Μετά από ένα σχετικά μέτριο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ “πάτησε το γκάζι” στην επανάληψη και με όπλο την εξαιρετική της άμυνα (σ.σ.: δέχθηκε δεκαεφτά πόντους στο β’ ημίχρονο) πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα του Χολαργού με 72-56 και, πλέον, ελπίζει σε στραβοπάτημα του Ψυχικού την προσεχή Κυριακή στο κλειστό της Δάφνης για να πάρει αυτή την πρώτη θέση.