Τα πάνω κάτω ήρθαν στον βόρειο όμιλο του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής όπου ο Προμηθέας Πατρών μετά τη νίκη του επί της ΧΑΝΘ, έφτασε στις 17 συνεχόμενες νίκες, και πλέον μετά την ήττα των Μαχητών στην Χαλκιδική από το Στρατώνι βρίσκεται στην κορυφή και απέχει δυο νίκες από την άνοδο του στην Α2 Εθνική κατηγορία, καθώς την επόμενη αγωνιστική φιλοξενείται στην Καλαμαριά από τον Αργοναύτη και ολοκληρώνει τη σεζόν στην Πάτρα με το Πευκοχώρι.

Ο προπονητής της ομάδας της Πάτρας, Μάκης Γιατράς τόνισε ότι το αβαντάζ για την άνοδο είναι πλέον στην ομάδα του: «Οι αντίπαλοί μας, ήρθαν στην Πάτρα διαβασμένοι. Ταυτόχρονα, εμείς ήμασταν άστοχοι και χάσαμε εύκολα καλάθια και αυτό το εκμεταλλεύτηκε η ΧΑΝΘ στο α΄ ημίχρονο» για να προσθέσει: «Ευτυχώς βελτιωθήκαμε στην επανάληψη και έτσι… τέλος καλό, όλα καλά. Η νίκη μας, σε συνδυασμό με την ήττα των Μαχητών, μας έδωσε αβαντάζ για την απευθείας άνοδο στην Α2 Εθνική, και, πλέον, κρατάμε την τύχη μας στα χέρια μας. Πρέπει να προσέξουμε στις 2 τελευταίες αγωνιστικές για να πανηγυρίσουμε τον τίτλο. Επίσης, θέλω να σταθώ στο ρεκόρ που κάναμε. Είναι κάτι μοναδικό. Είναι, πραγματικά, τιμή μου που βρίσκομαι σε αυτήν την ομάδα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρο του Προμηθέα, Βαγγέλης Λιόλιος τόνισε πως τα πανηγύρια θα έρθουν σε δυο αγωνιστικές, και ως τότε όλοι πρέπει να παραμείνουν συγκεντρωμένοι και προσεχτικοί: «Σήμερα (σ. χθες) ο Προμηθέας έγραψε ιστορία στην Β΄ Εθνική. Είναι μεγάλη ημέρα για εμάς, όμως τα πανηγύρια θα έρθουν μετά από 2 αγωνιστικές, αν παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και προσεχτικοί».