Η ΝΕΜ μετέτρεψε το ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής σε περίπατο μέσα σε λίγα λεπτά την Κυριακή (23/1). Η ομάδα του Γιώργου Μάνταλου τελείωσε το παιχνίδι με τον ΑΟΚ Χανιά κάνοντας επιμέρους 21-7 στα τελευταία λεπτά και πήρε τη νίκη με το εμφατικό 85-65, παραμένοντας σε τροχιά ανόδου στο 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής.

Ο Νίκος Αγγελόπουλος δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του μετά το τέλος της αναμέτρησης. Στις δηλώσεις που έκανε για το κανάλι της Μεγαρίδας στο YouTube, ο έμπειρος πάουερ φόργουορντ τόνισε ότι η ομάδα του έχει τρομερό εγωισμό, ότι πλέον παλεύει μόνο με το Αιγάλεω για την άνοδο, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και πλάκα, ερωτώμενος για τον συμπαίκτη του, Άκη Καλλινικίδη

«Το θετικό είναι ότι στο 2ο ημίχρονο βγαίνουμε πάντα πολύ δυνατοί, πιεστικοί στην άμυνα, έχουμε τρομερό εγωισμό. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι εμείς και το Αιγάλεω κυνηγάμε την άνοδο. Δεν ψηλώνουμε όμως, ούτε παίρνει το μυαλό μας αέρα, δουλεύουμε συνέχεια. Μακάρι στο τέλος να πανηγυρίσουμε την άνοδο και αν γίνεται να μην κάνουμε και ήττα», τόνισε ο Αγγελόπουλος μετά το τέλος του ματς, ενώ πρόσθεσε για τον Καλλινικίδη, που έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση κόντρα στα Χανιά: «Εγώ τον Άκη τον έχω βαρεθεί. Τον έχω οκτώ χρόνια συμπαίκτη. Είναι ο καλύτερος συμπαίκτης που είχα ποτέ».

ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΓΙΑ ΦΩΤΣΗ: «ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΣ»

Συγχαρητήρια στους παίκτες του έδωσε ο Γιώργος Μάνταλος, αλλά και στον Ανδρέα Κεσαπίδη, για το μπάσκετ που παίζουν τα Χανιά… «Οι παίκτες μου είναι μάγκες και με κάνουν και μένα μάγκα», είπε μεταξύ άλλων ο προπονητής της ΝΕ Μεγαρίδας, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης μέσω μία μεταγραφής για το 2ο γύρο, ενώ αναφορικά με την επικείμενη αναμέτρηση με τον Ηλυσιακό και το πώς θα σταματήσει τον Αντώνη Φώτση, είπε χαριτολογώντας: «θα κάνουμε το σταυρό μας»!

Ο Ανδρέας Κεσαπίδης, από τη μεριά του, τόνισε ότι η ομάδα του έχασε το μυαλό της, όταν η ΝΕΜ άρχισε να παίζει με μεγαλύτερη σκληράδα. «Η ΝΕΜ έχει το πιο πλήρες ρόστερ στην κατηγορία», τόνισε ο κόουτς του ΑΟΚ, που πρόσθεσε: «Είναι διττός ο στόχος μας. Θέλουμε και το αποτέλεσμα, αλλά και την εξέλιξη των παιδιών».

Αναλυτικά οι δηλώσεις των Μάνταλου, Αγγελόπουλου και Αγγελόπουλου μετά το ματς ΝΕΜ – ΑΟΚ Χανιά: