Ο τεχνικός του ΠΣ Ευκαρπίας, Παναγιώτης Αμοιρίδης, σε συνέντευξη του στο avatonpress.gr αναφέρθηκε στην προσπάθεια  της ομάδας του στην φιλοσοφία που διακατέχει τον ίδιο και την διοίκηση, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στον α’ γύρο, στο χτίσιμο του ρόστερ, αλλά και στον κόσμο της πόλης.
 
Για τον στόχο της ομάδας: «Η ομάδα σχεδιάστηκε το καλοκαίρι και  πήρε  παίκτες με κύριο  μέλημα  να  γίνει μια παρέα, όπως  ήταν την περσινή χρονιά, ώστε να ολοκληρώσει ένα ταξίδι  που όπου και να βγάλει θα είναι ότι καλύτερο για την ομάδα και την περιοχή στην οποία βρισκόμαστε…. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος μας και ο πιο σημαντικός. Φυσικά υπάρχει και ο αγωνιστικός στόχος, που δεν είναι άλλος απο το να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία.  Το τέλος του α΄γύρου βρίσκει την ομάδα του ΠΣ Ευκαρπίας να είναι μέσα στον στόχο της. Αυτό όμως για να γίνει πραγματικότητα θα πρέπει όλοι μαζί στην ομάδα και κυρίως οι παίκτες  που είναι οι κύριοι πρωταγωνιστές,  να το δείξουν μέσα στο παρκέ. Παρά τους τραυματισμούς  και τις ατυχίες  που υπήρξαν πιστεύω  ότι τον Μάιο θα έχουμε καταφέρει να πετύχουμε τον στόχο μας.  
 
Για την Φιλοσοφία του στο χτίσιμο της ομάδας: «Το ρόστερ της ομάδας  που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι, είχε σαν κύριο γνώμονα τον χαρακτήρα των παικτών, το νεαρό μέσο όρο ηλικίας, γιατί θέλει η ομάδα να δώσει ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά και όλα αυτά να συνθέσουν μια πολύ καλή παρέα, γιατί πιστεύουμε πολύ στην παρέα, που άν μάχεται δύσκολα χάνει…. Με αυτό τον τρόπο και επειδή η νεολαία φέρνει νεολαία προσπαθούμε να δώσουμε ένα έναυσμα και ερέθισμα στις μικρότερες ηλικίες, στις ακαδημίες που είναι η κοιτίδα της  ομάδος, γεγονός  που φάνηκε απο την φετινή χρονιά ακόμη με την προσέλευση πολλών μικρών παιδιών, που βοηθάει τους ίδιους, την ομάδα και την περιοχή και γενικότερα τον αθλητισμό στην Ευκαρπία». 
Για τον κόσμο: «Είναι γεγονός ότι το έργο μας είναι δύσκολο με το ξεκίνημα του β’ γύρου και η βοήθεια του κόσμου πολύτιμη για εμάς. Εμείς περιμένουμε τις Κυριακές  εδώ στο γήπεδο να γίνεται γιορτή, αυτό θέλουμε και έτσι θέλουμε να το βλέπει όλος ο κόσμος και να έρθει ακόμη πιο κοντά στην ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε καλά όσον αφορά την ανταπόκριση αλλά περιμένουμε  περισσότερους φίλους να έρθουν να την αγκαλιάσουν, να την στηρίξουν, γιατί μαζί τους θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο…»