Το “διπλό” στην Πάτρα επί του Έσπερου ΑΟΠΑ αναπτέρωσε τις ελπίδες της Χαλκίδας για παραμονή στην κατηγορία. Για να μπορέσουν, όμως, οι “μπλε” να νιώσουν μεγαλύτερη σιγουριά θα πρέπει να επιβληθούν του Κρόνου Αγ. Δημητρίου στο μεγάλο ντέρμπι της “ουράς” που θα διεξαχθεί στο νομό Ευβοίας.

Ο Φώτης Καρακώστας είχε τη δυνατότητα αυτές τις ημέρες να μάθει καλύτερα τους παίκτες του και να τους προετοιμάσει για τον νέο “τελικό”, αυτή τη φορά απέναντι στους “κόκκινους”. Ο ικανός τεχνικός, όμως, ενδέχεται να χρειαστεί να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του καθώς αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Γιώργου Λάππα, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει τη θλάση που τον ταλαιπωρεί στον δικέφαλο. Έτσι, στο στρατόπεδο της Χαλκίδας θα περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να μάθουν αν θα αγωνιστεί κανονικά ο έμπειρος πλεϊμέικερ.

Εξάλλου, ο κόουτς Φώτης Καρακώστας μίλησε στο basketblog.gr για την αναμέτρηση με τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου τονίζοντας πως “δεν το χαρακτηρίζουμε τελικό. Για εμάς όλα τα παιχνίδια είναι τελικοί. Πιστεύω πως οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες”, για να συνεχίσει αναφερόμενος στην ψυχολογική τόνωση των “κόκκινων” μετά την επικράτησή τους επί της ΑΕΚ:

“Αυτό είναι δείγμα του ότι ο Κρόνος έχει ποιότητα ως ομάδα, ενώ με τη νίκη του επί της ΑΕΚ απέδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση αγωνιστικά”.