Τυχερή αποδείχθηκε πέρσι το καλοκαίρι η Νήαρ Ηστ αφού από το… πουθενά πρόσθεσε στο δυναμικό της έναν πλεϊμέικερ που επρόκειτο να την καθοδηγήσει εκ του ασφαλούς στο φετινό πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Γιάννη Ντιπ, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την αγαπημένη του Συρία και να επιστρέψει στη χώρα μας για να συνεχίσει την καριέρα του.

Ο 27χρονος πλεϊμέικερ της ομάδας του Τόλη Καρνέση μπορεί την τελευταία τριετία να διέπρεψε στο συριακό πρωτάθλημα με τα χρώματα της Αλ Τζαλά, αλλά γνωρίζει καλά τα μυστικά των εθνικών πρωταθλημάτων αφού έχει αγωνιστεί σε Ηλυσιακό (Α2), Ιωνικός Νικαίας (Β’ Εθνική), Περιστέρι (Β’ Εθνική), Κεφαλονιά (Γ’ Εθνική) και Αρκαδικό (Β’ Εθνική) πριν αναχωρήσει για την ασιατική χώρα.

Ο ηγέτης της Νήαρ Ηστ μίλησε στο basketblog.gr για τους λόγους που τον ανάγκασαν να αποχωρήσει τη Συρία, τη συμφωνία του με την ομάδα της Καισαριανής, τις εντυπώσεις του από το φετινό πρωτάθλημα, αλλά και τα… κλειδιά της παραμονής.

Ήταν καθαρά θέμα τύχης“, δήλωσε αρχικά ο 27χρονος πλεϊμέικερ και συνέχισε εξηγώντας τον λόγο: “Είχα ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με την Αλ Τζαλά, αλλά λόγω των εντάσεων που υπήρχαν στη Συρία αναγκάστηκα να φύγω. Όσο περνούσε ο καιρός, τα πράγματα γίνονταν όλο και χειρότερα, ενώ κάποια στιγμή ανακοινώθηκε πως το πρωτάθλημα δεν επρόκειτο να διεξαχθεί. Τα κριτήρια της επιστροφής μου δεν ήταν καθόλου μπασκετικά γιατί πέρναγα πολύ ωραία στη Συρία. Δεν είχα σκοπό να επιστρέψω στην Ελλάδα, αλλά εκ των πραγμάτων δεν είχα άλλη επιλογή“.

Όσο για τον… “γάμο” με τη Νήαρ Ηστ; “Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είχα μιλήσει με τον κόουτς Τόλη Καρνέση για να κάνω προπονήσεις με την ομάδα προκειμένου να διατηρηθώ σε φόρμα. Αφότου δεν μπόρεσα να επιστρέψω στη Συρία, πρώτος μου στόχος ήταν να παίξω σε μία ομάδα όπου θα ευχαριστηθώ το μπάσκετ. Και η Νήαρ Ηστ μου παρείχε αυτή τη δυνατότητα”, τόνισε και συνέχισε:

Η τελευταία χρονιά πριν φύγω για τη Συρία ήταν δύσκολη. Αυτό με ώθησε στο να πάρω την απόφαση να δοκιμάσω την τύχη μου σε μία άλλη χώρα”.

Παράλληλα, ο έμπειρος πλεϊμέικερ αναφέρθηκε στη ‘μάχη” της παραμονής στην κατηγορία: “Έτσι όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα, είναι πολύ σημαντικό οι ομάδες που παλεύουν για την παραμονή να πάρουν τα ντέρμπι παραμονής. Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι να κάνεις νίκες “εκτός προγράμματος”, όπως αυτή του Κρόνου Αγ. Δημητρίου επί της ΑΕΚ. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θεωρώ ότι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, κάθε παιχνίδι είναι μία ξεχωριστή ιστορία. Ειδικά για τις ομάδες που παλεύουν να παραμείνουν στην κατηγορία αφού κάθε βδομάδα τα δεδομένα αλλάζουν”.

Σχολιάζοντας την υπάρχουσα κατάσταση στην “ουρά” του βαθμολογικού πίνακα, ο Γιάννης Ντιπ υποστήριξε: “Ίσως οι ομάδες που βρίσκονται κάτω από τη ζώνη το υποβιβασμού να έχουν ένα μικρό μειονέκτημα, αλλά αυτό μπορεί κάλλιστα να αλλάξει στα επόμενα παιχνίδια αφού όλα γίνονται. Μπορεί να έρθουν δύο αναπάντεχα αποτελέσματα και να έρθουν τα πάνω κάτω. Σίγουρα, πάντως, από τις ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία καμία δεν έχει τέτοιο προβάδισμα που να την εξασφαλίζει για τη συνέχεια του πρωταθλήματος”.

Τι έχει αλλάξει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής σε σχέση με την τελευταία… γεύση που πήρε όταν αγωνιζόταν στον Αρκαδικό; Ο Γιάννης Ντιπ εξηγεί: “Μπορώ να πω πως η Β’ Εθνική με εξέπληξε ευχάριστα. Θεωρώ ότι το επίπεδο έχει ανέβει αφού η συντριπτική πλειονότητα των ομάδων “βράζει” στο ίδιο καζάνι με δεδομένο ότι δύσκολα μπορούν να γίνουν προβλέψεις για τον νικητή κάθε αναμέτρησης. Επίσης, υπάρχουν παίκτες που δεν θα είχαν πρόβλημα να σταθούν σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό της Β’ Εθνικής“.

Τέλος, ο πλεϊμέικερ των “κόκκινων” κατέληξε σχολιάζοντας τα δεδομένα της κορυφής και το που θα κριθεί ο τίτλος του πρωταθλητή: “Εκτός απροόπτου όλα θα κριθούν στο ντέρμπι της Ζωφριάς μεταξύ ΑΕΚ και Ψυχικού. Πιστεύω πως σε αυτό το παιχνίδι θα παιχτεί όλη η σεζόν. Με βάση αυτά που μας έχουν δείξει οι δύο ομάδες μέχρις στιγμής, οι δυο τους θα πάνε χέρι χέρι μέχρι το μεταξύ τους ντέρμπι”.