Ακόμα μία σπουδαία μεταγραφική του κίνηση ολοκλήρωσε το Ηράκλειο αφού οι “μπλε” ανακοίνωσαν την απόκτηση του Κώστα Μπαλάφα. Ο έμπειρος πάουερ φόργουορντ αγωνίστηκε την τελευταία τριετία σε Β’ Εθνική και Α2 κατηγορία με τα χρώματα του ΟΦΗ, αλλά η πρόταση που του κατέθεσε η ομάδα του Βασίλη Ράλλη τον έπεισε να… αλλάξει στρατόπεδο.

Την περσινή αγωνιστική περίοδο ο ύψους 2μ02 παίκτης είχε 11.4 πόντους και 5.1 ριμπάουντ συμβάλλοντας τα μέγιστα στην παραμονή των “μελανόλευκων” στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της χώρας.

Αναλυτικά:

“Και με τη… βούλα ο Κώστας Μπαλάφας είναι παίκτης του “Ηράκλειο“. Ο έμπειρος πάουερ φόργουορντ έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιό του κι έτσι θα ενισχύσει την ομάδα στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Μετά από τρεις πολύ καλές σεζόν στον ΟΦΗ, ο Τρικαλινός πάουερ φόργουορντ συνεχίζει στο “Ηράκλειο” που γίνεται ο τρίτος του σταθμός στην Κρήτη.

Ο Κώστας Μπαλάφας (2.02) γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 24-9-1980. Ξεκίνησε στις υποδομές του Σπόρτιγκ Τρικάλων, όπου έπαιξε μέχρι την Γ’ Εθνική, συνέχισε στον ΑΣ Τρίκαλα μέχρι που η ομάδα ανέβηκε στην Α1, συνέχισε το 2008-9 στον ΑΓΟΡ στην Α2 και την περίοδο 2009-10 αγωνίστηκε με τον ΚΑΟΔ στην Α2. Ακολούθησε η μεταγραφή του στον ΟΦΗ όπου έπαιξε για τρία χρόνια”.