Η τελευταία αγωνιστική του 2012 ήταν όπως οι προηγούμενες. Δηλαδή αμφίρροπη, με αρκετά ντέρμπι και… ανακατατάξεις στην κορυφή. Το basketblog.gr μάζεψε το Top 5 και αυτής της αγωνιστικής και σας το παρουσιάζει…

Ανάσανε

Το παιχνίδι απέναντι στη Μεταμόρφωση Βόλου ήταν πρόωρος τελικός για τον Πιερικό Αρχέλαο, με το σκεπτικό ότι ενδεχόμενη εντός έδρας ήττα θα έβαζε από νωρίς τους “μελανόλευκους” σε αρκετά μειονεκτική θέση έναντι των αντιπάλων τους. Η ομάδα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη κατάφερε, όμως, να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα και μαζί μία διαφορά (83-74) που ίσως φανεί σημαντική εν όψει της αναμέτρησης του δεύτερου γύρου. Μέχρι τότε, όμως, υπάρχει πολύς δρόμος

Ανεβάζει στροφές

Άργησε λίγο, αλλά το Ανατόλια δείχνει πως σιγά – σιγά βρίσκει ρυθμό στο πρωτάθλημα. Οι νεοφώτιστοι ανεβάζουν σταδιακά την απόδοσή τους με αποτέλεσμα να μετρά τρεις συνεχόμενες νίκες και να έχει “αναρριχηθεί” στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο

Για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα παραλίγο να έχουμε… ριπίτ της κυριαρχίας των γηπεδούχων. Ο Φίλιππος Βέροιας (μαζί με το Ανατόλια), όμως, το χάλασε καθώς άλωσε την έδρα του Ιωνικού Ιωνίας (66-79) επιβεβαιώνοντας την ανοδική πορεία του. Η ομάδα του Δημήτρη Γκίμα δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα από τον ουραγό του πρωταθλήματος και, πλέον, περιμένει την επανέναρξη του πρωταθλήματος για να φτάσει ακόμα ψηλότερα στη βαθμολογία από την έβδομη θέση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Κυριακού, ο… αναμορφωτής

Οι Μαχητές Δόξας Πεύκων ήταν από τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας, χωρίς, όμως, να μπορέσουν να σταθεροποιήσουν την απόδοσή τους. Τουλάχιστον μέχρι την άφιξη του Δημήτρη Κυριακού, ο οποίος έχει φέρει αύρα… πρωταθλητισμού στα Πεύκα με αποτέλεσμα οι νεοφώτιστοι να πραγματοποιούν πολύ καλές εμφανίσεις τον τελευταίο μήνα. Τελευταίο “θύμα” τους ήταν ο Ηρακλής, μία νίκη που τους έφερε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Θέλει να βάλει “stop”

Η ήττα από τον Ιωνικό Ν.Φ. ήταν η τέταρτη συνεχόμενη για τον Αίαντα Ευόσμου, ο οποίος συνεχίζει να κατρακυλά στη βαθμολογία. Οι “κόκκινοι” δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στις… ορέξεις της αθηναϊκής ομάδας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το ντεμπούτο του Γιάννη Χατζούλη να συνδυαστεί με ήττα. Η εμπειρία του κόουτς Χατζούλη, όμως, σε συνδυασμό με τη διακοπή του πρωταθλήματος δίνουν την ευκαιρία στον Αίαντα να δουλέψει τις αδυναμίες του και να παρουσιαστεί καλύτερος το νέο έτος.