Σε πελάγη ευτυχία πετούσαν όλοι στον Φίλιππο Βέροιας μετά την σημερινή (12/5) εκτός έδρας νίκη επί της ΧΑΝΘ με 70-62 στην 29η και προτελευταία αγωνιστική της Β΄ Εθνικής. Η ομάδα της Ημαθίας καπάρωσε έτσι την 4η θέση της κατάταξης στον Ομιλο Βορρά, έφτασε τους 47 βαθμούς πήγε το ρεκόρ της στο 18-11 και εξασφάλισε οριστικά μια θέση στα μπαράζ.

Ο προπονητής της ομάδας της Βέροιας, Δημήτρης Γκίμας, δεν στάθηκε μετά  το ματς στους Κοθρά (πέτυχε 20 πόντους με 4 τρίποντα σήμερα) και Παραπούρα (έβαλε 15 πόντους με 5 τρίποντα) που ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές της νίκης του Φιλίππου Βέροιας. Ο Γκίμας απέδωσε τα εύσημα σε όλους τους παίκτες του για το «διπλό» και την εξασφάλιση της 4ης θέσης και τόνισε ότι θα πει περισσότερα μετά την λήξη της σεζόν.

Ο τεχνικός του Φιλίππου Βέροιας μετά το τέλος του αγώνα με την ΧΑΝΘ δήλωσε στο filipposbc.gr :

«Συγχαρητήρια στην ομάδα της ΧΑΝΘ. Στον κόουτς και σε όλη την ομάδα. Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία. Πρέπει να συγχαρούμε όλους τους παίκτες μας. Εξασφαλίσαμε την τέταρτη θέση και τα μπαράζ. Δεν θα πω τίποτε άλλο τώρα. Έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι την Κυριακή. Περισσότερα μετά το τέλος του πρωταθλήματος».