Το πλέον συγκλονιστικό παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στον όμιλο Νότου της Β’ Εθνικής δεν ήταν άλλο από το Ένωση Ιλίου – Ψυχικό. Τόσο λόγω του γεγονότος ότι οδηγήθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης, όσο και στο ότι κρίθηκε χάρη στο εύστοχο σουτ του Ντίνου Αχή 1.7” πριν τη λήξη.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του “διπλού” των “κυανοκίτρινων” μίλησε στο basketblog.gr για το δίποντο που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, αλλά και για τη σημασία της εκτός έδρας επικράτησης του Ψυχικού στην ψυχολογία παικτών και προπονητικού τιμ.

“Είχαμε την επαναφορά της μπάλας λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της παράτασης και η μπάλα πήγε στα χέρια του Νίκου (Πέττα). Όπως ήταν φυσιολογικό, οι παίκτες της Ένωσης Ιλίου έτρεξαν να του κάνουν νταμπλ τιμ προκειμένου να φύγει η μπάλα από τα χέρια του. Παρά την κούραση και την πίεση που υπήρχε, μπόρεσε να μου δώσει την πάσα κι εγώ, αφού έκανα μία ντρίπλα, σούταρα. Δεν το πολυσκέφτηκα“, ήταν η αρχική τοποθέτηση του 25χρονου σχολιάζοντας την φάση που έκρινε το προχθεσινό ντέρμπι.

Τί σημαίνει, όμως, αυτό το δίποντο για το Ψυχικό; “Είναι μία μεγάλη νίκη, αναμφισβήτητα, γιατί από το Ίλιον δεν πρόκειται να περάσουν πολλές ομάδες τη φετινή σεζόν. Δεύτερον πρόκειται για σημαντική ψυχολογική τόνωση. Όχι ότι έχουμε πρόβλημα, αφού το κλίμα στα αποδυτήρια είναι εξαιρετικό, αλλά όταν κερδίζουμε τέτοιου είδους παιχνίδια που πάνε στον πόντο και χαρακτηρίζονται από τις πολύ σκληρές άμυνες, τότε κερδίζουμε πράγματα. Μας δυναμώνει όλο αυτό“.

Τέλος, ο πλεϊμέικερ της ομάδας των βορείων προαστίων δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο νέο ντέρμπι που ακολουθεί κόντρα στον Έσπερο ΑΟΠΑ τονίζοντας: “Ο Έσπερος είναι πολύ καλή ομάδα. Η βαθμολογική θέση που έχουν τους αδικεί αφού πρόκειται για ένα ποιοτικό σύνολο που διαθέτει αρκετά έμπειρα παιδιά. Έτσι κι αλλιώς, όπως και να το κάνουμε, στη φετινή Β’ Εθνική δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, οπότε δεν αλλάζει κάτι από Κυριακή σε Κυριακή”.