Την απόφαση του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο Ανδρέας Ξενάκης μετά την μεγάλη ανατροπή του Εργοτέλη στην πρόσφατη εντός έδρας αναμέτρηση με την Ένωση Ιλίου για την 8η αγωνιστική στον όμιλο του Νότου της Β’ Εθνικής.

Ο 34χρονος γκαρντ, μιλώντας στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” μετά την ολοκλήρωση του αγώνα τόνισε: “Σταματάω το μπάσκετ γενικά. Ήταν μία απόφαση που σκεφτόμουν από πέρυσι και τώρα ήρθε η ώρα να την υλοποιήσω”.

O ίδιος δε θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την αποφασή του, με τους ιθύνοντες του Εργοτέλη να ξεκαθαρίζουν πως εξακολουθούν να θέλουν τον έμπειρο γκαρντ στο ρόστερ τους, επισημαίνοντας όμως πως η τελική απόφαση του ανήκει.

Η “πλούσια” καριέρα του Ανρεά Ξενάκη ξεκίνησε από τον Ηρόδοτο, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε με επιτυχία και εκτός Κρήτης. Συγκεκριμένα αγωνίστηκε με τα χρώματα του Ξυλόκαστρου, του Εσπέρου, του Αρκαδικού, της Λιβαδειάς και τις Κηφισιάς, κατακτώντας μάλιστα πρωταθλήματα με τις περισσότερες εξ’ αυτών. Επέστρεψε στην Κρήτη για να ενισχύσει τις προπάθειες της Ιεράπετρας στη Γ’ Εθνική, για να ακολουθήσουν ΟΦΗ και τελικά Εργοτέλης, με την φανέλα του οποίου αγωνιζόταν φέτος για 3η χρονιά.

Πηγή: Eφημερίδα “Νέα Κρήτη”