O Απόστολος Κόντος Jr. έχει κάνει εδώ και μερικές ημέρες το επίσημο ντεμπούτο του με τη ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ σε ένα γήπεδο αρκετά οικείο στον ίδιο, αφού φέρει το όνομα του παππού του, του σπουδαίου Απόστολου Κόντου, που είχε γράψει τη δική του λαμπερή ιστορία στα πέρατα του ελληνικού μπάσκετ.

Ο νεαρός άσος μίλησε στην επίσημη σελίδα της νέας του ομάδας τόσο για την οικογενειακή σχέση η οποία ζει στην ατμόσφαιρα του γηπέδου όσο και για την απόφασή του να μετακομίσει από τον γειτονικό Ιωνικό στην αρμάδα της Β’ Εθνικής.

Αναλυτικά:

Απόστολε, πόσο δύσκολη ήταν η απόφασή σου να “μετακομίσεις” από τον Ιωνικό Νέας Φιλαδελφείας στη ΦΕΑ;

«Σίγουρα ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση, γιατί στον Ιωνικό μεγάλωσα. Ένιωθα το σωματείο σαν το σπίτι μου, αλλά εκτιμώ πως πήρα μία πολύ καλή και συνάμα δύσκολη απόφαση. Νιώθω ένα δέος που παίζω στο γήπεδο που έχει το όνομα του παππού μου και εύχομαι καλή αρχή και να αποδείξω κάποια πράγματα. Ελπίζω να δικαιωθώ στο τέλος».

Ποια είναι η εικόνα που έχεις μέχρι τώρα από την πορεία της νέας σου ομάδας στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Β’ εθνικής κατηγορίας μπάσκετ;

«Βλέπω μία πολύ καλή και δουλεμένη ομάδα στην οποία γίνεται σοβαρή δουλειά. Φαίνεται πως υπάρχει καλή “χημεία” στην ομάδα και γίνεται σκληρή δουλειά, υπό τις οδηγίες του προπονητή μας, του Αλέξη Καρατζά. Με βάση αυτά τα στοιχεία θεωρώ ότι στη συνέχεια του πρωταθλήματος θα μας επιτρέψουν να πάμε ακόμη καλύτερα».

Ποιες είναι οι προσωπικές σου βλέψεις ως προς το μέλλον;

«Μπορώ να χαρακτηρίσω τη χρονιά ως μεταβατική, διότι δίνω και πανελλήνιες εξετάσεις. Οπότε εκείνο που θέλω είναι να εδραιώσω σιγά – σιγά τη θέση μου στην ομάδα, να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες και από του χρόνου – πρώτα ο Θεός – μία πιο σίγουρη θέση στο ρόστερ της ομάδας».

Το γεγονός ότι “κουβαλάς” ένα πολύ βαρύ όνομα του ελληνικού μπάσκετ πόσο σε… βαραίνει στην προσπάθειά που κάνεις και στα μπασκετικά σου βήματα;

«Σίγουρα είναι ένα “βάρος”. Αλλά δεν θα το χαρακτηρίσω ως… κατάρα, πολύ περισσότερο ως ευχή, διότι θα με συνδέουν με το όνομα του παππού μου που ήταν ένας πολύ μεγάλος καλαθοσφαιριστής. Αυτό μου προσδίδει κάποιο κύρος, αλλά πέρα από αυτό, εγώ θα πρέπει να αποδείξω κάποια πράγματα που θέλω με την παρουσία μου στο γήπεδο. Και θεωρώ ότι στην πορεία θα τα καταφέρω».