Ο Ιωνικός μπορεί να στοχεύει ψηλά στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, ωστόσο δεν παραμελεί τις ακαδημίες του, κάτι που αποδεικνύει η πρόσφατη κλήση του Θάνου Μπολάτογλου στην Εθνική Εφήβων.
 
Από το περασμένο καλοκαίρι, οπότε και ανέλαβε τα «ηνία» του Ιωνικού Νικαίας ο Ίωνας Βαρουξάκης με την εποπτεία του προπονητή της ανδρικής ομάδας Νίκου Οικονόμου δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στα τμήματα υποδομής του συλλόγου, θέλοντας να αναδείξει νέους αθλητές που θα στελεχώσουν τόσο την ομάδα όσο και την Εθνική.
 
Και απ’ ό,τι φαίνεται, ήδη αυτή η δουλειά πιάνει τόπο, καθώς πρόσφατα κλήθηκε στην Εθνική εφήβων ο Θάνος Μπολάτογλου. Ο νεαρός άσος, μέλος επίσης της Εθνικής Παίδων, βρίσκεται στο Μανχάιμ της Γερμανίας, προκειμένου να ενισχύσει τις προσπάθειες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος σ’ ένα από τα παλιότερα τουρνουά εθνικών ομάδων.
 
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο προηγούμενος αθλητής του Ιωνικού, που κλήθηκε στην Εθνική εφήβων ήταν ο Βασίλης Καββαδάς, ο οποίος συμμετείχε σε φιλικό αγώνα κόντρα στην Σερβία στο κλειστό της Γλυφάδας το 2009. Έκτοτε δεν είχε κληθεί ξανά αθλητής του συλλόγου στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα (σε επίπεδο Εφήβων) και η τωρινή κλήση του Μπολάτογλου αποτελεί μια δικαίωση της συστηματικής δουλειάς που γίνεται στον «Πλάτωνα» από τους προπονητές του Ιωνικού, με τον Νίκο Οικονόμου φυσικά να έχει τον τελευταίο λόγο.