Ο τελευταίος πρόεδρος της ΚΑΕ AEK, ο Νίκος Γεωργαντζόγλου, από την Κω όπου βρίσκεται μαζί με την οικογένειά του για ολιγοήμερες διακοπές, μίλησε στην “ΩΡΑ των σπορ” και στον υπογράφοντα. Εξομολογήθηκε για όσα έκανε ή δεν έκανε το διάστημα της θητείας του και παράλληλα, “έστειλε μήνυμα” στην Ερασιτεχνική να δώσει προτεραιότητα στο Τμήμα Μπάσκετ.

– Μετανιώσατε, που εγκαταλείψατε την προσπάθεια να διεκδικήσετε εκ νέου το Τμήμα Μπάσκετ της ΑΕΚ;
“Στόχος μου ήταν να πετύχει η ΑΕΚ την άνοδο στην Α1. Σ’ αυτή την περίπτωση και μόνο θα σκεφτόμουν να συνεχίσω. Όπως ξέρετε η άνοδος κρίθηκε στη μία νίκη. Κάποιοι μιλάνε για αποτυχία. Σεβαστό. Η ιστορία λέει όμως, ότι χάσαμε την άνοδο στην ισοβαθμία. Θεωρώ, ότι η ΑΕΚ έπρεπε να δηλωθεί στην Α2.

Είμαι δε πεπεισμένος ότι η Επιτροπή Επαγγελματισμού Αθλητισμού δεν θα δώσει πιστοποιητικά σε κάποιες ΚΑΕ και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ έπρεπε να περιμένει για να πάρει εκείνη το εισιτήριο. Ερωτηματικό παραμένει για μένα: Αφού βρέθηκε άνθρωπος να βάλει χρήματα και να πληρώσει την εγγυητική των εκατό χιλιάδων ευρώ, γιατί αποφασίστηκε η συμμετοχή στη Β’ Εθνική;”.

– Δεν μετανιώσατε λοιπόν…
Αρκετά δεν έκανε ο Γεωργαντζόγλου τον… Τιραμόλα; Έχω ξαναπεί, ότι  έμεινα μόνος στην προσπάθεια. Ούτε ο Φιλίππου, ούτε ο κόσμος με στήριξε. Επομένως, πώς να συνεχίσω; Ως οπαδό της ΑΕΚ με πληγώνει η απόφαση της Ερασιτεχνικής. Η ΑΕΚ έπρεπε να γίνει ΤΑΚ στην Α2, ή να περιμένει ως ΚΑΕ τη στιγμή για την Α1, αν υπήρχε η δυνατότητα. Οι μάγκες φαίνονται στα δύσκολα. Τον εκούσιο υποβιβασμό στη Β’ Εθνική μπορούσα να τον επιλέξω και γω πέρυσι. Ο καθένας μπορούσε”.

– Ποιο ήταν το μεγαλύτερο λάθος σας την χρονιά, που έφυγε;
“Ωραία ερώτηση. Δύο ήταν τα διοικητικά λάθη μου, τα οποία επηρέασαν σε ένα βαθμό και το αγωνιστικό κομμάτι. Το πρώτο και μεγαλύτερο, ότι δεν πίεσα όσο έπρεπε τον Γιάννη Φιλίππου τον περασμένο Σεπτέμβριο, ώστε να πληρώσει ένα ποσόν έναντι των παλαιών χρεών, ή να μου δώσει τις μετοχές του. Θα είχα εγώ το απόλυτο κουμάντο. Δεν ξέρω τι θα συνέβαινε, αλλά δεν το έκανα. Μπορεί από πέρυσι ο κύριος Φιλίππου να επιζητούσε την πτώχευση.

Με την απόφαση της διοίκησης Ερασιτεχνικής εξυπηρετήθηκε φέτος και ο Φιλίππου. Αυτό ήθελε. Εξαιτίας των παλαιών χρεών προκλήθηκαν προβλήματα από τον Ιανουάριο και μετά, αφού η ΚΑΕ κινδύνευε από τις αξιώσεις των πιστωτών. Για να μην πέσει η εγγυητική αναγκάστηκα να πληρώσω παλαιά χρέη. Υπό την πίεση των χρεών έγινε η πρόσληψη του Δημήτρη Παπανικολάου“.

– Αυτό ήταν το δεύτερο λάθος;
“Όπως αποδείχθηκε, ναι. Ο Δημήτρης Παπανικολάου θα γίνει καλός προπονητής. Το πιστεύω ακράδαντα. Δεν τον πήρε τυχαία ο Γαμπιεράκης στον Ηλυσιακό. Εκείνη τη στιγμή, όμως, έκανα λάθος. Κινδύνευε να πέσει η εγγυητική και ο Παπανικολάου είχε λαμβάνειν” αρκετά χρήματα. Όπως υποστήριξαν οι περισσότεροι παίκτες αργότερα η συγκεκριμένη αλλαγή προπονητή τους αναστάτωσε. Τους αποσυντόνισε.

Έπρεπε να είχα προσλάβει από τότε τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, ο οποίος αποδεδειγμένα ήταν ο προπονητής της χρονιάς.  Και ανταμείφθηκε με την επιλογή της διοίκησης του Άρη να τον εντάξει στο τεχνικό επιτελείο. Σας είπα όμως. Κατηγορήθηκα για κάποιες κινήσεις, ή για κάποια προβλήματα στην πορεία, αλλά κανείς δεν σκέφτηκε ότι διοίκησα υπό τη “δαμόκλειο σπάθη” των χρεών”.

– Είπατε και έχετε δίκιο, ότι πληρώσατε και χρέη. Αυτά “πήγαν στο χιόνι”; Δεν έπρεπε με κάποιο τρόπο ν’ αναγνωριστεί ότι πληρώσατε σπασμένα άλλων;
“Σωστή ερώτηση, αλλά τί θέλετε ν’ απαντήσω; Έκρινα ότι έπρεπε να το κάνω για το καλό της ΑΕΚ και το έκανα. Γι’ αυτό σας είπα, ότι δεν πίεσα όσο έπρεπε τον μεγαλομέτοχο. Ήξερε βέβαια ότι η ανάμειξή μου με την ΚΑΕ ΑΕΚ θα είχε κόστος. Όλος ο Τύπος έγραψε, όμως, ότι σε σχέση με τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ έπαψε να είναι… μπακάλικο. Υπήρχε παρά τις όποιες αδυναμίες οργάνωση.

Πλήρωσα όλες τις υποχρεώσεις μου. Έδωσα επιταγές. Αποκτήθηκαν παίκτες ποιότητας. Η ομάδα έκανε είκοσι νίκες. Έγινε σε όλα τα επίπεδα πρωταθλητισμός. Αυτή η υγεία, που έβγαινε στο Τμήμα είχε αντίκρυσμα και στο αγωνιστικό. Κι όταν χάναμε η ομάδα το πάλευε, αν εξαιρέσει κανείς τις ήττες στο Παγκράτι και στην Κατερίνη.

Να δούμε τώρα που έφυγε ο κακός… Γεωργαντζόγλου τί θα γίνει; Εγώ είμαι πάνω απ’ όλα οπαδός της ΑΕΚ, βέβαια, και εύχομαι πραγματικά στη διοίκηση να τα καταφέρει. Και σε δύο χρόνια, που θα γίνουν εκλογές στην Ερασιτεχνική η ομάδα να βρίσκεται σε τροχιά Α1“.

– Επιμένετε να αναλάβετε τα ηνία της Ερασιτεχνικής;
“Είναι τέτοια η ρευστότητα στο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον της χώρας, που κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ο,τιδήποτε. Δεν μπορώ να πω από τώρα αν και ποιοι θα είναι οι “συμπαίκτες” μου. Το ενδιαφέρον μου είναι όμως ζεστό. Θέλω να ασχοληθώ κυρίως για το γηπεδικό ζήτημα, που έχει μείνει πίσω.

Ελπίζω, λοιπόν, σε δύο χρόνια η ομάδα μπάσκετ να έχει προχωρήσει. Και μιας ο λόγος, καλώ τη διοίκηση να δώσει προτεραιότητα στο πιο τιμημένο και δοξασμένο Τμήμα του συλλόγου, το μπάσκετ. Σέβομαι το Τμήμα βόλεϊ γυναικών για παράδειγμα, αλλά το μπάσκετ πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο. Ακόμη και τα έσοδα από την ΠΑΕ ΑΕΚ, θα πρέπει να πηγαίνουν στο μπάσκετ”.

– Κάποιοι ισχυρίζονται, ότι ο Γεωργαντζόγλου έκανε το κέφι του…
“Έκανα το κέφι μου; Και πλήρωσα τα πάντα. Και έκανα πρωταθλητισμό. Μακάρι κι άλλοι να σκορπάνε λεφτά για να κάνουν το κέφι τους. Εύχομαι και στην παρούσα κατάσταση να κάνει το κέφι της, και στους μελλοντικούς παράγοντες να κάνουν το κέφι τους, αν είναι για το καλό της ΑΕΚ“.

– Θα πηγαίνετε στους αγώνες της μπασκετικής ΑΕΚ; Θα καθόσαστε στα επίσημα;
“Θα πηγαίνω. Και θα κάθομαι μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ. Εκεί ανήκω άλλωστε”.

– Αν και οι κινήσεις των διοικούντων την Ερασιτεχνική ΑΕΚ γίνονται κάτω από μυστικότητα, ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για τη νέα κατάσταση στο μπάσκετ της ΑΕΚ;
“Σας είπα και προηγουμένως. Εύχομαι όλα να πάνε καλά. Θέλω η διοίκηση να πετύχει. Αν ήμουν εγώ διοίκηση θα κρατούσα σίγουρα τον βασικό κορμό παικτών της ομάδας της περιόδου, που πέρασε. Από κει και πέρα είναι και θέμα του Βαγγέλη Ζιάγκου. Μακάρι οι επιλογές τους να είναι οι ενδεδειγμένες και η ομάδα επιστρέψει άμεσα στην Α2“.