Ο κακός χαμός επικρατεί, πλέον, στις πρώτες θέσεις στον Βόρειο Όμιλο της Β’ Εθνικής, εκεί όπου οι… μνηστήρες αυξήθηκαν σημαντικά μετά το τέλος της 19ης αγωνιστικής. Αυτό και άλλα πολλά στο Top 5 αυτής της εβδομάδας, μέσα από τη ματιά του basketblog.gr.

Το απόλυτο αφεντικό

Το τρένο του Φίλιππου Βέροιας συνεχίζει το… ταξίδι του στη Β’ Εθνική χωρίς να κάνει στάσεις. Οι “κόκκινοι” υπέταξαν τον Αίαντα Ευόσμου (59-46) και “έπιασαν” τον Ηρακλή στην κορυφή της βαθμολογίας, παρά το γεγονός πως έχουν κάνει τα ρεπό τους. Η ομάδα του Δημήτρη Γκίμα βρίσκεται καβάλα στ’ άλογο και κάνει όνειρα… Α2 κατηγορίας πιο πολύ από ποτέ.

“Πλήγμα” με Ράπτη

Η κατάληψη της πρώτης θέσης είναι γεγονός για τον Φίλιππο Βέροιας, αλλά ο σοβαρός τραυματισμός του Αλέξη Ράπτη (σ.σ.: χάνει το υπόλοιπο της σεζόν) επισκίασε τα πάντα στην μακεδονική πόλη. Πλέον, ο κόουτς Δημήτρης Γκίμας είναι αναγκασμένος να βρει τρόπους για να λύσει εκ των έσω το κενό που δημιουργήθηκε.

Η δεύτερη θέση είναι… ελεύθερη

Η επικράτηση του Αιγάλεω επί του Ηρακλή σε συνδυασμό με το “διπλό” του Στρατωνίου απέναντι στο Μαρούσι μπέρδεψε σημαντικά τα δεδομένα αναφορικά με τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας στον Βόρειο Όμιλο. Κι αυτό γιατί, πλέον, οι… διεκδικητές είναι τρεις και δείχνουν ικανοί να “κονταροχτυπηθούν” μέχρι το φινάλε της σεζόν με αμείωτη ένταση.

Πήραν ανάσα, αλλά υπάρχει δρόμος

Ιωνικός Ν.Φ. και Ανανόλια πέτυχαν σημαντικές νίκες κόντρα σε Μεταμόρφωση Βόλου και Μαχητές Δόξας Πεύκων με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν ελαφρώς από τη διακεκαυμένη ζώνη. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως είναι εξασφαλισμένοι αφού, ειδικά στην περίπτωση του Ανατόλια, τα πράγματα εξακολουθούν να είναι δύσκολα εν όψει των τελευταίων αγωνιστικών του πρωταθλήματος.

“Λυγίσε” στο κρισιμότερο σημείο

Η τρίτη συνεχόμενη ήττα έριξε τον Ηρακλή από την πρώτη θέση της βαθμολογίας και τον έβαλε… σε περιπέτειες. Η ομάδα του Θωμά Κωστόπουλου διανύει περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος και με δεδομένο πως έχει ρεπό την προσεχή Κυριακή, καλείται να ανασυνταχθεί άμεσα και να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών.