Πόσες φορές έχουμε δει στο παρελθόν στην χώρα μας, ανεξαρτήτως της κατηγορίας, ομάδες να βγάζουν ανακοινώσεις για “κατευθυνόμενες διαιτησίες και συνωμοσίες”;

Πολλές φορές είναι η απάντηση, πόσο δε μάλλον όταν το παιχνίδι κρίνεται στο τελευταίο σουτ, όπως το Κυριακάτικο στην Νέα Φιλαδέλφεια, ανάμεσα στον τοπικό Ιωνικό και την Νεανική Εστία Μεγαρίδος.

Η Μεγαρίδα του κόουτς Μάνταλου ηττήθηκε με 77-76 στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου της Β’ Εθνικής αλλά αντί να διαμαρτυρηθεί για τις διαιτητικές αποφάσεις όπως… είθισται, συνεχάρη την κυρία Γιακείμη και τους κυρίους Αποστολίδη, Χρηστίδη για την άψογη διαιτησία τους. Μάλιστα, συνεχάρη και την αντίπαλη ομάδα του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας για την νίκη του κάνοντας παράλληλα την αυτοκριτική της.

Το αυτονόητο γίνεται… είδηση επειδή στην Ελλάδα αυτονόητο δεν υπάρχει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας από τα Μέγαρα:

«Εξαιρετική διαιτησία παρά την ήττα!

Συγχαρητήρια στον Ιωνικό Ν.Φ. για την δίκαιη νίκη του & συγχαρητήρια στην κ. Γιακείμη & στους κ. Αποστολίδη & Χρηστίδη για την εξαιρετική διαιτησία τους.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά χάσαμε ένα παιχνίδι «της μιας κατοχής» & για άλλη μια φορά στεναχωρήσαμε τους εκατοντάδες φιλάθλους μας, που μας ακολουθούν παντού.
Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να τους αποζημιώσουμε στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος!

Above all, our Team!»

Πηγή φωτογραφίας: Μπει δεν μπει