Η Αχαγιά ΄82 έριξε στο καναβάτσο τον ποιοτικό Έσπερο Καλλιθέας με 79-68 στο κλειστό της Κάτω Αχαγιάς και για την 16η πράξη του 1ου ομίλου της Β΄Εθνικής.

Έτσι έβαλε «φωτιά» στα υψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα, αλλά παράλληλα έβαλε γερές βάσεις παραμονής, αφού ανέβηκε στις 6 νίκες (6-9) και μάλιστα μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι επιβίωσης με τον Εθνικό στον Πειραιά.

Όσον αφορά στο χθεσινό παιχνίδι, η άμυνα είχε ξανά τον πρώτο λόγο, αφού για ακόμα μία αγωνιστική οι παίκτες του Θανάση Λιόνα «μασούσαν σίδερα».

Παρόλα αυτά και στην άλλη πλευρά του παρκέ, οι γηπεδούχοι είχαν πολλές λύσεις και στηρίχθηκαν επιθετικά στους Φίλιππο Φραντζή και Χρήστο Καφέζα, οι οποίοι συνέθεσαν «φονικό» δίδυμο με 18 και 15 πόντους αντίστοιχα. Βοήθειες βέβαια έδωσε και ο Αντώνης Δαβάνης, με 11 πόντους και κερδισμένες μάχες στη ρακέτα.

Επίσης ο Λεωνίδας Καλογιάννης έκανε τη διαφορά. Ένας παίκτης που κάνει συνήθως «αθόρυβη» δουλειά αμυντικά, δεν εκβιάζει προσπάθειες και έχει «ψηθεί» σε επίπεδο Β΄Εθνικής, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Χθες τελείωσε το ματς με 10 πόντους και 3 τρίποντα και ήταν καθοριστικός στο να γείρει η πλάστιγγα υπέρ της πατρινής ομάδας.