Ο Δημήτρης Λυμπέρης έχει στεριώσει στην Αχαγιά ΄82 τα τελευταία χρόνια και αγωνίζεται στην Β΄Εθνική.

Η ομάδα του θα δώσει μεγάλη μάχη, με σκοπό να παραμείνεις την κατηγορία και στον 1ο όμιλο γίνεται κομφούζιο, αφού για την παραμονή ερίζουν πολλές ομάδες, οι αγωνιστικές λιγοστεύουν και η αγωνία κορυφώνεται.

Ο «Λύμπε» είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση παίκτη. Αυτό το λέμε, καθότι έχει αγωνιστεί από την Α2 ΕΣΚΑ- Η κατηγορία και τα παρκέ του ερασιτεχνικού μπάσκετ Αχαϊας-Ηλείας, με τον Κένταυρο Πατρών, έχοντας φτάσει με τον Απόλλωνα Πατρών στην Α1 Εθνική, καταγράφοντας συμμετοχές με προπονητή τον Νίκο Βετούλα και συμπαίκτη τον Eric McCollum, που έγινε γνωστός στα ευρωπαϊκά παρκέ μέσω των «μελανόλευκων».

Μπορεί να διανύει το 36ο έτος της ζωής του, αλλά η αγάπη του για το μπάσκετ είναι τεράστια και από ότι φαίνεται έχει μέλλον μπροστά του, όντας μία καλή περίπτωση για ομάδες του επιπέδου της Β΄και Γ΄Εθνικής, αφού κάθε καλοκαίρι βολιδοσκοπείται από τις ομάδες της Αχαϊας, που αγωνίζονται στις Εθνικές κατηγορίες.

Στο τελευταίο ματς της Αχαγιάς ’82 ο πατρινός forward μέτρησε 13 πόντους με 3 τρίποντα και μαζί με τον Χρήστο Καφέζα (17) κράτησαν κοντά στο σκορ την ομάδα του Θανάση Λιόνα, που έδινε απαιτητικό παιχνίδι με τον πρωτοπόρο Παπάγου στο «Σαλούν», αφού οι «στρατηγοί» ξέφυγαν στο 4ο δεκάλεπτο, έχοντας παραπάνω λύσεις από το σύνολο της Δυτικής Αχαΐας.