Ο Νίκος Βούλγαρης είναι σαν το παλιό καλό κρασί…και όσο προχωράνε τα χρόνια όσο και καλύτερος γίνεται. Μετά από 12 συνεχόμενα χρόνια στο Παγκράτι όπου αγαπήθηκε όσο λίγοι, και δυο συνεχόμενες ανόδους με Πανελευσινιακό και Ιωνικό Νικαίας είχε φτάσει η ώρα της επιστροφής στην ομάδα της πρώτης του νιότης. Ο 33χρονος φόργουορντ ξεκίνησε την καριέρα του στο Περιστέρι στο οποίο έμελλε να παίζει στην πρώτη ομάδα…το 2013!!!

Ο Βούλγαρης επέστρεψε για δεύτερη φορά ως αντίπαλος στο Μετς (η πρώτη ήταν η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος 2011-2012 με τον Πανελευσινιακό) όπου αποθεώθηκε από τον κόσμο των “ροσονέρι” και μαζί με τους έμπειρους Λεωνίδα Σκούταρη, Δημήτρη Χριστόδουλο και Άλκη Παππά έδειξαν ότι θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν τον ΓΣΠ εκεί που νομοτελειακά ανήκει…στην Α1.

Στο τουρνουά “Μαστρογιάννεια” ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, αν και ήταν η μοναδική ομάδα της Β’ Εθνικής ανάμεσα σε ΑΕΚ, Παγκράτι και Φιλαθλητικό (όλες ομάδες της Α2) οδήγησαν το Περιστέρι στην κορυφή του τουρνουά δίνοντας ενθαρρυντικά πρώτα δείγματα γραφής.

Ο Νίκος Βούλγαρης μίλησε το basketblog.gr για την ομάδα του, το τουρνουά και την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο Περιστέρι.

Για το τουρνουά “Μαστρογιάννεια”: ” Είναι ένα τουρνουά που πλέον έχει γίνει θεσμός με το Παγκράτι να τιμά έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει πολλά στον σύλλογο αλλά και γενικότερα στο Ελληνικό μπάσκετ. Παραδοσιακά είναι ένα τουρνουά με πολύ δυνατά παιχνίδια αλλά και με πολύ κόσμο στην εξέδρα. Και φέτος ήταν πολύ καλό και μακάρι τα επόμενα χρόνια να να γίνεται όλο και καλύτερο. Συγχαρητήρια στην διοίκηση του Παγκρατίου.

Για την κατάκτηση του τουρνουά: “Ήμασταν η μοναδική ομάδα της Β’ Εθνικής στο τουρνουά. Παρόλα αυτά δείξαμε ότι είμαστε μια αρκετά καλή ομάδα που αν και καινούργια  παλεύει όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος. Και αυτό θα κάνουμε όλη την χρονιά. Η κατάκτηση του τουρνουά αυτή τη στιγμή δεν μας λέει ουσιαστικά τίποτα καθώς αποτελούν παιχνίδια στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας. Σημασία έχει να είμαστε έτοιμοι στις 13 Οκτώβρη όπου ξεκινάει το πρωτάθλημα. Και φυσικά πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στα νεαρά παιδιά της ομάδας που έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο και μπορούν να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο πρωτάθλημα που μας περιμένει”

Για το φετινό Περιστέρι: “Στο Περιστέρι φέτος γίνεται μία πολύ σοβαρή προσπάθεια. Η ομάδα μετά από χρόνια δεν είναι στην Α1 και αυτό είναι λυπηρό. Ωστόσο οι άνθρωποι που απαρτίζουν αυτοί την στιγμή την ομάδα διοικητικά αλλά και οι κόουτς Βλάχος, Παναγάκης και Γλέντης κάνουν πολύ καλή δουλειά και έχω την πεποίθηση ότι θα πάμε καλά. Η οργάνωση της ομάδας είναι στα πρότυπα της Α1. Να έχουμε την υγεία μας και όλα θα πάνε καλά. Επίσης θα ήθελα να πω καλή χρονιά σε όλους τους καλαθοσφαιριστές που ξεκινάνε τώρα τα πρωταθλήματα τους”.