Σε μια μεταγραφική… βόμβα προχώρησε το πρωί της Πέμπτης (16/6) το Παλαιό Φάληρο που τα βρήκε σε όλα και στη συνέχεια ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηση του πολύπειρου Ανδρέα Κανονίδη για την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής!

Ο έμπειρος άσος, έπειτα από μια πολύ πετυχημένη θητεία στην Α2 Ανδρών με τα χρώματα του Αμύντα Υμηττού, είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει στην τρίτη τη τάξει εθνική λίγκα του μπασκετικού χάρτη, με τον ΑΟΠΦ να καταφέρνει να εκτοξεύσει το ταβάνι του με μια του μόνο κίνηση!

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Αθλητικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου ταράζει τα νερά της Β’ Εθνικής, καθώς είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Ανδρέα Κανονίδη (31χρ., 2.01μ.). Ο έμπειρος φόργουορντ ξεχωρίζει για τα αθλητικά και σωματικά του προσόντα, ενώ ο κόουτς Μάνος περιμένει από αυτόν να βοηθήσει σημαντικά στον τομέα του ριμπάουντ. Στην μέχρι τώρα πορεία του έχει αγωνιστεί στην Basket League και στην Α2 ξεχωρίζοντας για την πολύ καλή επαφή που έχει με το αντίπαλο καλάθι.

Who Is Who

Ο Ανδρέας Κανονίδης είναι γεννημένος στις 26 Ιουλίου του 1991 στην Αθήνα και αποτελεί μπασκετικό προϊόν των ακαδημιών του Πανιωνίου.

Το 2008 σε ηλικία μόλις 17 ετών έκανε το ντεμπούτο του στην Α1 αγωνιζόμενος με τη φανέλα του Πανιωνίου. Μάλιστα, με τους «κυανέρυθρους» αγωνίστηκε και στην Euroleague. Το 2010 μετακόμισε στον Ηλυσιακό, και στην συνέχεια αγωνίστηκε στην κορυφαία κατηγορία της χώρας με τις φανέλες των Μαρουσίου, Περιστερίου, ΑΓΟ Ρεθύμνου και Κοροίβου.

Τη σεζόν 2015-16 πήρε την απόφαση να μετακομίσει στη Λευκάδα για λογαριασμό της Δόξας που αγωνιζόταν στην Α2, ενώ την επόμενη περίοδο ήταν μέλος της ομάδας των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, στην ίδια κατηγορία. Τις επόμενες δύο σεζόν κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα κι ανόδους με τον Ιωνικό Νίκαιας, βοηθώντας του Νικαιώτες να πάρουν το πρωτάθλημα το 2018 στη Β’ Εθνική και το 2019 στην Α2. Έπειτα αγωνίστηκε στη Δάφνη Δαφνίου και πάλι στην Α2 έχοντας ΜΟ 16,8 πόντους και 9,1 ριμπάουντ σε 29 αγώνες. Τα τελευταία δύο χρόνια βρέθηκε στον Αμύντα και πάλι στην Α2 έχοντας την περσινή χρονιά σε 19 αγώνες κατά Μέσο Όρο 14,8 πόντους, 5,7 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ.

Ο Ανδρέας Κανονίδης είναι διεθνής και με την Εθνική Ελλάδος έχοντας φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο το 2007 στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων, το 2009 στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων και το 2011 στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Ανδρών (κάτω των 20). Συνολικά με την Εθνική Παίδων έχει 19 συμμετοχές και 9,32 πόντους Μ.Ο., με την Εφήβων 8 συμμετοχές και 13,38 Μ.Ο. πόντων και με τη Νέων Ανδρών 14 συμμετοχές και 6,79 Μ.Ο. πόντων.

Ανδρέα καλώς όρισες στην «οικογένεια» του Παλαιού Φαλήρου, σου ευχόμαστε να εκπληρώσεις τους στόχους σου κοντά μας!