Όλοι οι αγώνες διεξάγονται στις 17:00 και το basketblog.gr θα σας ενημερώνει για την εξέλιξη τους.

Το παιχνίδι που φαντάζει ως το πλέον αμφίρροπο και συγκεντρώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι αυτό ανάμεσα στη Χαλκηδόνα και το Αγρίνιο. Οι γηπεδούχοι δεν τα κατάφεραν την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στα Φάρσαλα, παρότι κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους και έδειξαν ότι φέτος θα είναι μία από τις ισχυρές ομάδες της κατηγορίας. Το Αγρίνιο από την άλλη πήρε τη νίκη κόντρα στον Ερμή Λαγκαδά και ελπίζει να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα, αρχής γενομένης από σήμερα στο κλειστό της Χαλκηδόνας.

Το Ανατόλια μετά την εύκολη επικράτηση επί του Φίλιππου Βέροιας αλλά και την ιστορική πορεία στο Κύπελλο Ανδρών, υποδέχεται τη Γέφυρα, στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για το πρωτάθλημα. Η ομάδα του κόουτς Γκαϊτατζή φαντάζει ως μία από τις ισχυρές ομάδες του πρωταθλήματος, στηριζόμενη στο τρίποντο και θέλει να κάνει το 2/2 κόντρα σε μία βελτιωμένη ομάδα σε σχέση με πέρυσι, όπως είναι η Γέφυρα.

Την πρώτη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα αναζητούν ο Ερμής Λαγκαδά με τον Φίλιππο Βέροιας. Οι Θεσσαλονικείς ήταν ανταγωνιστικοί κόντρα στο Αγρίνιο και βρέθηκαν για αρκετή ώρα μπροστά στο σκορ, δεν κατάφεραν όμως στο τέλος να πάρουν τη νίκη. Ο Φίλιππος από την άλλη δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει ποτέ το Ανατόλια, δεν έπιασε ποτέ τους ρυθμούς του αντιπάλου και ήρθε η ήττα και μάλιστα σε αυτό το εύρος της, όμως όλοι στην ομάδα την έχουν αφήσει πίσω και κοιτούν το σημερινό παιχνίδι.

Εύκολο φαντάζει το έργο της Ελευθερούπολης, η οποία φιλοξενεί στο κλειστό της περιοχής τη ΧΑΝΘ. Η Ελευθερούπολη πήρε μία εύκολη νίκη κόντρα στη Γέφυρα την προηγούμενη αγωνιστική, την πρώτη της, και θέλει να έχει ανάλογο αποτέλεσμα και σήμερα, την ώρα που η ΧΑΝΘ προσπαθεί να βρει τα πατήματα της στην κατηγορία, με δεδομένο πως μετρά μόλις λίγες μέρες στη Β’ Εθνική.

Τον πρώτο του εντός έδρας αγώνα για τη φετινή σεζόν δίνει ο Έσπερος Λαμίας, ο οποίος υποδέχεται τα Φάρσαλα. Ο Έσπερος δεν τα κατάφερε την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στους Μαχητές-Πειραματικού και θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στο σπίτι του, την ώρα που τα Φάρσαλα έδειξαν ότι και φέτος η έδρα θα είναι το σήμα κατατεθέν της ομάδας, όμως θέλουν να κυνηγήσουν και τα εκτός έδρας αποτελέσματα.

Αμφίρροπο φαντάζει το παιχνίδι ανάμεσα στο Στρατώνι και τους Μαχητές Πειραματικού, με την ομάδα της Χαλκιδικής να ηττάται στην πρεμιέρα από τη Νίκη Βόλου και να θέλει να στηριχθεί και φέτος στην έδρα της. Από την άλλη η ομάδα των Πεύκων είναι από τις ισχυρές της κατηγορίας και το απέδειξε στον πρώτο αγώνα με τον Έσπερο Λαμίας, ενώ σήμερα θέλει να δείξει τη δυναμική της και εκτός έδρας.

Τη δεύτερη νίκη τους στη φετινή σεζόν αναζητούν ο Φαίακας Κέρκυρας με τη Νίκη Βόλου. Οι δύο νεοφώτιστοι κέρδισαν τις εντυπώσεις στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και ψάχνουν τη δεύτερη νίκη που θα τους διατηρήσει ψηλά στη βαθμολογία.

Τέλος, οι Ίκαροι Σερρών που αγωνίστηκαν και μεσοβδόμαδα σε εξ αναβολής αναμέτρηση κόντρα στη ΧΑΝΘ, φιλοξενούν το Μακεδονικό, σε ένα παιχνίδι όπου το συγκρότημα του κόουτς Σίσκου φαντάζει το φαβορί για τη νίκη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής με τους διαιτητές και τους κομισάριους:
Ελευθερούπολης 17.00 Ελευθερούπολη-ΧΑΝΘ Παπαγερίδης-Ντόγκας (Στουπίδης)
Ανατόλια 17.00 Ανατόλια-Γέφυρα Φουτζήλας-Σιταρίδης (Κασαπίδης)
Λαγκαδά 17.00 Ερμής Λαγκαδά-Φίλιππος Β. Παγώνης-Ξέρας (Αστρεινίδης)
Χαλκηδόνας 17.00 Προποντίς-Αγρίνιο Ελευθεριάδης-Εκίζογλου (Παραλυκίδης)
Χαλκιοπούλειο 17.00 Έσπερος Λαμίας-Φάρσαλα Ζακεστίδης-Μηλαπίδης (Χριστοδούλου)
Αρναίας 17.00 Στρατώνι-Μαχητές Γερακίνης-Φακίτσας (Παπαγεωργίου)
Κέρκυρας 17.00 Φαίακας-Νίκη Βόλου Τσιαπλής-Παπανικολάου Γιώργ. (Καραλής)
Σερρών 17.00 Ίκαροι-Μακεδονικός Ντούρας-Ζαχαριάδης (Ντραγκίογλου)