Το τρικαλινό ντέρμπι συγκέντρωσε πάνω του τα περισσότερα φώτα την περασμένη Κυριακή (30/1) στον 3ο όμιλο της Β’ Εθνικής, με τους Ίκαρους να παίρνουν στο τέλος τη νίκη επί του Αίολου-Γόμφων. Στον 4ο όμιλο το αποτέλεσμα που ξεχώρισε ήταν η νίκη του Ερμή Λαγκαδά επί του Λεύκιππου, η οποία διατήρησε τους Θεσσαλονικείς στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Διαβάστε παρακάτω ποια ήταν η καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής στους δύο βόρειους ομίλους της Β’ Εθνικής σύμφωνα με το basketblog.gr. Ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Δημήτρης Γεωργίου (Μαχητές Πειραματικό Πεύκων)

Οι Μαχητές Πειραματικό Πεύκων σημείωσαν την περασμένη Κυριακή (30/1) άλλη μία σημαντική νίκη (επί της Ευκαρπίας), η οποία τους επέτρεψε να διατηρηθούν στο πάνω μισό της βαθμολογίας στον 4ο όμιλο. Ο Δημήτρης Γεωργίου έπαιξε μεγάλο ρόλο σε αυτό, χάρις στην ταχύτητά του και ικανότητα που έχει να δημιουργεί ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες. Ο 22χρονος γκαρντ έκανε νέο φετινό ατομικό ρεκόρ πόντων (26) και ευστόχησε σε δύο τρίποντα, ενώ ανέβασε το μέσο όρο τους 15,4 και το σύνολο του στους 185 (σε 12 αγώνες).

2. Ντίνος Νικολόπουλος (ΑΓΣΙ)

Ο Δημήτρης Μάντζιος σημείωσε τις νικητήριες βολές 21,2’’ πριν από τη λήξη, ωστόσο ο έμπειρος γκαρντ οδήγησε (πάλι) τον ΑΓΣΙ σε όλο το παιχνίδι. Ο Νικολόπουλος ήταν για 6η φορά φέτος ο 1ος σκόρερ της ομάδας των Ιωαννίνων σε έναν αγώνα, έχοντας 21 πόντους και δύο εύστοχα τρίποντα στη σπουδαία νίκη επί του Έσπερου Λαμίας. Συν τοις άλλοις έβαλε και ένα από τα σουτ της χρονιάς (πίσω από το κέντρο του γηπέδου) στη λήξη της 3ης περιόδου, κάνοντας το σκορ 54-51.

3. Νίκος Μπουργανός (Ίκαροι Τρικάλων)

Αν και ο Λεωνίδας Τριανταφύλλου ήταν ο πρώτος σκόρερ, οι Ίκαροι δεν θα είχαν κερδίσει ποτέ το τρικαλινό ντέρμπι χωρίς τον Νίκο Μπουργανό. Ο 26χρονος γκαρντ/φόργουορντ ήταν αυτός που ισοφάρισε το σκορ (66-66) με μακρινό σουτ από τη γωνία 4’’ πριν από τη λήξη του κανονικού αγώνα, κρατώντας ζωντανή την ομάδα του. Δεν έκανε βέβαια μόνο αυτό. Πέτυχε συνολικά 17 πόντους, σε μία από τις καλύτερες (και πιο ουσιώδεις) φετινές εμφανίσεις του στον 3ο όμιλο.

4. Γιώργος Παρασκευάς (Ολυμπιακός Βόλου)

Ο “βράχος” του Ολυμπιακού Βόλου στην πολύτιμη εκτός έδρας νίκη επί της Μελίκης. Ο 35χρονος πάουερ φόργουορντ κυριάρχησε απόλυτα κάτω από τα δύο καλάθια στο συγκεκριμένο ματς, πέτυχε 30 πόντους (φετινό ρεκόρ του) και βοήθησε τους “ερυθρόλευκους” να αποδράσουν με το ροζ φύλλο αγώνα από την Ημαθία. Ο Παρασκευάς έχει έπειτα από 12 αγώνες 169 πόντους στον 3ο όμιλο της Β’ Εθνικής, δηλαδή 14,1 κατά μέσο όρο.

5. Τάσος Δημητριάδης (Ερμής Σχηματαρίου)

Ο 39χρονος σέντερ έδειξε για πολλοστή φορά φέτος τη μεγάλη κλάση του. Την περασμένη Κυριακή το έκανε στον Παλαμά, εκεί όπου ο Ερμής Σχηματαρίου επικράτησε των Τιτάνων με 85-62 και κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Ο Δημητριάδης ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 30 πόντους και παράλληλα ανέβηκε στην 4η των σκόρερ του ομίλου. Συν τοις άλλοις, αναρριχήθηκε και στο Top 20 του ιστορικού πίνακα της Β’ Εθνικής!

Προπονητής: Γιώργος Κυρούδης (Ερμής Λαγκαδά)

Λίγοι στον 4ο όμιλο περιμένουν από τον Ερμή Λαγκαδά, να αντέξει μέχρι τέλους στην κούρσα για την άνοδο στην Α2. Η ομάδα του Γιώργου Κυρούδη τα καταφέρνει πάντως μια χαρά μέχρι στιγμής, κόντρα στα προγνωστικά και δίχως να έχει κάνει ούτε μία “κακή” ήττα. Λίγο πριν από την ολοκλήρωση του 1ου γύρου του πρωταθλήματος, οι “πράσινοι” αριθμούν 6 συνεχόμενες νίκες και 10 συνολικά (σε 12 αγώνες), με πιο πρόσφατη αυτήν επί του Λεύκιππου με 57-54.

Poll Maker

PollMaker