Οι νίκες του Ερμή Σχηματαρίου επί της Δόξας Λευκάδας και του Έσπερου Λαμίας επί των Ικάρων Τρικάλων ξεχώρισαν από τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο της Β’ Εθνικής. Την ίδια ώρα ο Ερμής Λαγκαδά και ο Μακεδονικός συνέχιζαν να κινούνται σε τροχιά ανόδου στον 4ο όμιλο, μετά τις εκτός έδρας νίκες τους επί του ΓΑΣ Κομοτηνή και του ΚΑΟΧ αντίστοιχα στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής.

Διαβάστε παρακάτω ποια ήταν η καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής στους δύο βόρειους ομίλους της Β’ Εθνικής σύμφωνα με το basketblog.gr. Ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Γιάννης Κυριακόπουλος (Ερμής Σχηματαρίου)

Ο Ερμής Σχηματαρίου ήταν υπεύθυνος για την ανατροπή της αγωνιστικής στον 3ο όμιλο και ο πολύπειρος γκαρντ έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτήν. Ο Κυριακόπουλος πέτυχε τρία τρίποντα στα τελευταία οκτώ λεπτά του αγώνα με τη Δόξα Λευκάδας και έδωσε στον Ερμή την ώθηση που χρειαζόταν, ώστε να μετατρέψει το 48-63 σε 74-73. Ο Κυριακόπουλος έβαλε συνολικά 14 πόντους με τρία εύστοχα τρίποντα στη σπουδαία νίκη της ομάδας του.

2. Ντίνος Νικολόπουλος (ΑΓΣΙ)

Ο ΑΓΣΙ σημείωσε τη σημαντικότερη φετινή νίκη του στο Βόλο επί του Ολυμπιακού με 73-71, παρότι παρατάχθηκε με έξι παίκτες. Ο Νικολόπουλος ήταν ο οδηγός του σε αυτήν. Ο 33χρονος γκαρντ πέτυχε 29 πόντους και έδωσε την καθοριστική ασίστ για το νικητήριο τρίποντο που πέτυχε ο Ιωαννίδης στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Έπειτα από 12 αγωνιστικές ο Νικολόπουλος είναι 3ος σκόρερ στον 3ο όμιλο με 219 πόντους σε 11 αγώνες (19,9 κατά μέσο όρο).

3. Σάββας Χρυσόπουλος (Ερμής Λαγκαδά)

Ο Ερμής Λαγκαδά τα βρήκε σκούρα στην Κομοτηνή, ωστόσο βρήκε τον τρόπο να αποδράσει με τη νίκη επί του ΓΑΣ (61-58) και να παραμείνει στις πρώτες θέσεις του 4ου ομίλου. Χωρίς τον Σάββα Χρυσόπουλο, πάντως, δύσκολα θα τα κατάφερνε. Ο 32χρονος σμολ φόργουορντ πέτυχε πάνω από το 1/3 των πόντων της ομάδας του (23) και ισοφάρισε τη 2η καλύτερη φετινή του επίδοση στο πρωτάθλημα, ενώ ευστόχησε και σε τέσσερα τρίποντα.

4. Θανάσης Χολέβας (Ευκαρπία)

Ο 35χρονος πάουερ φόργουορντ έκανε τη διαφορά στη νίκη επί της Αρετσούς με 85-84, σε ένα ματς που η ομάδα του έβλεπε για πολλή ώρα την πλάτη της αντιπάλου του. Ο Χολέβας πέτυχε 23 πόντους με δύο εύστοχα τρίποντα και ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ευκαρπίας. Συν τοις άλλοις, ευστόχησε και στο τρίποντο που έκανε το σκορ 85-84 στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Παράλληλα, ανέβηκε και στην 5η θέση του πίνακα των σκόρερ του 4ου ομίλου.

5. Νίκος Χριστοδούλου (Πανσερραϊκός)

Ο 22χρονος σέντερ έχασε τους πρώτους τρεις μήνες της σεζόν λόγω τραυματισμού και από το πρώτο του κιόλας παιχνίδι με τη φανέλα του Πανσερραϊκού, έδειξε πόσο σημαντική ήταν η απουσία του όλον αυτόν τον καιρό. Στο ντεμπούτο του ο Χριστοδούλου πέτυχε 18 πόντους, κυριάρχησε κάτω από τα δύο καλάθια και βοήθησε τα “λιοντάρια” να πάρουν μία πολύ σημαντική νίκη επί των Μαχητών Πειραματικού Πεύκων με 70-57.

Προπονητής: Γιάννης Σοφογιάννης (Έσπερος Λαμίας)

Ο Έσπερος κατάφερε τόσο καιρό μάλλον αθόρυβα να διατηρηθεί κοντά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας του 3ου ομίλου, διατηρώντας αλώβητη την έδρα του. Αυτό έκανε και την περασμένη Κυριακή (23/1), προκαλώντας όμως θόρυβο αυτή τη φορά, καθώς νίκησε τους Ίκαρους Τρικάλων και μάλιστα σχετικά εύκολα με 77-68, παρά τις σημαντικές απουσίες των Ρουμελιώτη, Στεφάνου.

Create a Poll

Poll Maker