Καλύτερο ξεκίνημα στον πάγκο της Γέφυρας δεν θα μπορούσε να κάνει ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης, καθώς την περασμένη Τετάρτη (22/12) οι “πορτοκαλί” νίκησαν εκτός έδρας τους Μαχητές Πειραματικό Πεύκων για τη 12η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Β’ Εθνικής. Την ίδια ώρα στον 3ο όμιλο οι γηπεδούχοι έκαναν το 6/6, με τη Μελίκη και τον ΑΓΣΙ να σημειώνουν τις πιο αξιοσημείωτες νίκες.

Διαβάστε παρακάτω ποια ήταν η καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής στους δύο βόρειους ομίλους της Β’ Εθνικής σύμφωνα με το basketblog.gr. Ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Γιώργος Μόσιαλος (Αίολος-Γόμφοι)

Την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα του Αίολου-Γόμφοι έκανε ο Μόσιαλος στη σημαντική νίκη επί του Έσπερου Λαμίας. Ο 24χρονος γκαρντ (σήμερα έχει τα γενέθλιά του) πέτυχε 27 πόντους με τέσσερα εύστοχα τρίποντα και ήταν καταλύτης στο κοντό σχήμα με τους πέντε γκαρντ που εφάρμοσε ο Χάρης Φόρος στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης. Οι 27 πόντοι αποτελούν φυσικά και ατομικό ρεκόρ για τον Μόσιαλο στα Τρίκαλα.

2. Κώστας Κυφωνίδης (Αρετσού Καλαμαριάς)

Στα 19 του χρόνια έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη Β’ Εθνική (με την Ευκαρπία) και στη 2η… βγάζει μάτια. Την Τετάρτη (22/12) ο Κυφωνίδης πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του στις εθνικές κατηγορίες, σημειώνοντας 34 πόντους (πάνω από τους μισούς της ομάδας του) στη νίκη της Αρετσούς επί του Πανσερραϊκού με 66-57. Έπειτα από 12 αγωνιστικές ο 20χρονος γκαρντ είναι 2ος σκόρερ στον 4ο όμιλο με 178 πόντους σε εννέα αγώνες (19,8 μ.ό.).

3. Γιώργος Παλάσκας (Πρωτέας Γρεβενών)

Ο Πρωτέας Γρεβενών δεν είχε περιθώρια για άλλη εντός έδρας ήττα απέναντι στους Τιτάνες Παλαμά και ο Γιώργος Παλάσκας ήταν από τους παίκτες που φρόντισαν να μην συμβεί αυτό. Ο 23χρονος σμολ φόργουορντ πέτυχε 20 πόντους με τέσσερα εύστοχα τρίποντα και βοήθησε τον Πρωτέα να σημειώσει την 4η νίκη του στον 4ο όμιλο. Μέχρι πρότινος ο Παλάσκας δεν είχε βάλει πάνω από εννέα πόντους στο πρωτάθλημα.

4. Δημήτρης Καλαμπάκας (Αίας Ευόσμου)

Ο Αίας δεν άργησε να επιστρέψει στις νίκες μετά την εντός έδρας ήττα από τους Μαχητές την προηγούμενη Κυριακή (19/12). Η ομάδα του Ευόσμου είχε σε τρομερή μέρα τον Καλαμπάκα και νίκησε εύκολα εκτός έδρας τη ΜΕΝΤ. Ο 32χρονος φόργουορντ σημείωσε 29 πόντους (φετινό ατομικό ρεκόρ) και ήταν ο πρώτος σκόρερ του Αίαντα στο συγκεκριμένο ματς. Παράλληλα, ανέβηκε στην 6η θέση του πίνακα των σκόρερ του 4ου ομίλου με 163 πόντους σε 11 αγώνες (14,8 μ.ό.) και είναι φυσικά πρώτος στην ομάδα του.

5. Μάρκο Ψάλτου (ΑΓΣ Ιωαννίνων)

O ψηλός του ΑΓΣΙ έκανε τη διαφορά κάτω από τα δύο καλάθια στη νίκη επί της Νίκης Βόλου με 82-74 την περασμένη Τετάρτη (22/12). Ο Ψάλτου πέτυχε 21 πόντους και βοήθησε τον ΑΓΣΙ να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα και να ανέβει στην 5η θέση της βαθμολογίας του 3ου ομίλου, αποκτώντας ταυτόχρονα διαφορά τριών βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού! Ο πολύπειρος σέντερ μετράει 20 πόντους κατά μέσο όρο στους τελευταίους τέσσερις αγώνες του ΑΓΣΙ, με την ομάδα των Ιωαννίνων να έχει απολογισμό τρεις νίκες και μία ήττα. Είχε 10 πόντους ανά αγώνα μέχρι και την 7η αγωνιστική

Προπονητής: Λευτέρης Χατζηκυριακίδης (Γέφυρα)

Δεν χρειάστηκε παρά ένα 24ωρο, ώστε να δείξει την επίδρασή του στη Γέφυρα ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης. Στο ντεμπούτο του έμπειρου προπονητή, η Γέφυρα συνέτριψε εκτός έδρας τους Μαχητές Πειραματικό Πεύκων 67-47 και ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας του 4ου ομίλου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη νίκη είναι η πιο ευρεία που έχει σημειώσει φέτος η Γέφυρα στο πρωτάθλημα, ενώ οι 47 πόντοι που δέχτηκε, αποτελούν και την κορυφαία φετινή της αμυντική επίδοση.

Poll Maker

Make Polls