Οι νίκες των δύο τρικαλινών ομάδων (Ίκαροι και Αίολος-Γόμφοι) στο Βόλο ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν στον 3ο όμιλο της Β’ Εθνικής για τη 10η αγωνιστική. Μιας αγωνιστικής, βέβαια, που είχε κεντρικό πρόσωπο τον Παναγιώτη Τζαβέλλα στο παιχνίδι του Ερμή Σχηματαρίου με τη Μελίκη. Όσον αφορά στον 4ο όμιλο, εκεί ξεχώρισε το σπουδαίο “διπλό” των Μαχητών Πειραματικού Πεύκων στον Εύοσμο επί του πρωτοπόρου Αίαντα.

Διαβάστε παρακάτω ποια ήταν η καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής στους δύο βόρειους ομίλους της Β’ Εθνικής σύμφωνα με το basketblog.gr. Ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Γιώργος Γκύζης (Μακεδονικός)

Η περιφέρεια του Μακεδονικού έκανε θραύση στις Σέρρες. Μέλος αυτής είναι και ο Γιώργος Γκύζης, ο 20χρονος πόιντ γκαρντ, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα του Μακεδονικού στην εκτός έδρας νίκη επί του Πανσερραϊκού. Ο Γκύζης οδήγησε -μαζί με τον Θωμά Αμπαρά– επιθετικά τους “πράσινους”, σημειώνοντας 18 πόντους, αριθμός που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ τόσο για φέτος, όσο και στην κατηγορία γενικά.

2. Τίμος Πετράκης (Μαχητές Πειραματικό Πεύκων)

Μετά τα αναγνωριστικά δύο περσινά παιχνίδια ο 23χρονος σούτινγκ γκαρντ ουσιαστικά “συστήνεται” φέτος στη Β’ Εθνικής. Ο Τίμος Πετράκης κράτησε το καλύτερο για το ματς με τον πρωτοπόρο Αίαντα Ευόσμου, καθώς πέτυχε 32 πόντους με 5 εύστοχα τρίποντα και έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ στη Β’ Εθνική (24), οδηγώντας παράλληλα τους Μαχητές Πειραματικό Πεύκων στη νίκη της αγωνιστικής.

3. Μιχάλης Κοντούδης (Δόξα Λευκάδας)

Ο 21χρονος σμολ φόργουορντ ανεβάζει στροφές τις τελευταίες εβδομάδες. Στην εκτός έδρας νίκη της Δόξας Λευκάδας επί των Τιτάνων Παλαμά πέτυχε 17 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Η αγωνιστική άνοδος του Κοντούδη φαίνεται ευκρινώς από το εξής στατιστικό στοιχείο: στα πρώτα έξι παιχνίδια της σεζόν είχε 5,8 πόντους κατά μέσο όρο στον 3ο όμιλο της Β’ Εθνικής και στα τελευταία τρία (όλα νίκες της Δόξας) μετράει 18.

4. Γιάννης Παπαχρήστος (Ίκαροι Τρικάλων)

Ακόμα και στα 41 του ο Γιάννης Παπαχρήστος δεν είναι απλά ένας από τους πρώτους σκόρερ και καλύτερους παίκτες στον 3ο όμιλο της Β’ Εθνικής. Είναι επίσης και ένας από τους πιο αθλητικούς παίκτες! Στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής πρόσθεσε άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του, καθώς πέτυχε 18 πόντους με δύο εύστοχα τρίποντα και βοήθησε τους Ίκαρους Τρικάλων να καταβάλουν εκτός έδρας τη Νίκη Βόλου με 64-62, ανεβάζοντας παράλληλα το φετινό μέσο όρο του στους 18,3.

5. Μάρκο Ψάλτου (ΑΓΣΙ)

Ο πολύπειρος σέντερ έκανε τη διαφορά στο ντέρμπι των Ιωαννίνων. Ο Ψάλτου ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 23 πόντους (ατομικό ρεκόρ για φέτος) και βοήθησε τον ΑΓΣΙ να ανατρέψει διαφορά 11 πόντων και να φύγει από το γήπεδο με ένα σπουδαίο “διπλό” επί του συντοπίτη του IBC. Έπειτα από εννέα αγώνες είναι ο 2ος σκόρερ του ΑΓΣΙ στον 3ο όμιλο με 13,2 πόντους κατά μέσο όρο.

Προπονητής: Νίκος Οικονόμου (Ερμής Σχηματαρίου)

Ο Ερμής Σχηματαρίου πήρε την πιο εύκολη νίκη της χρονιάς, με το εμφατικό 80-41 επί της Μελίκης. Συν τοις άλλοις, έκανε το 9-1 στον 3ο όμιλο και παρέμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας. Πέρα όμως απ’ όλα αυτά, ο Νίκος Οικονόμου μας θύμισε ότι το μπάσκετ δεν είναι το πρωτεύον πράγμα στη ζωή μας. Μας το θύμισε με την κίνησή του να ρίξει στο παιχνίδι τον Παναγιώτη Τζαβέλλα, στις αρχές της τέταρτης περιόδου, ώστε να πάρει χρόνο συμμετοχής και να σκοράρει μάλιστα και ένα καλάθι. Το καλάθι της ζωής του.

Poll Maker

Poll Maker