Ο 4ος όμιλος της Β’ Εθνικής συγκέντρωσε πάνω του τα περισσότερα βλέμματα την περασμένη Κυριακή στο Βορρά. Όχι μόνο για το ντέρμπι Μακεδονικός – Γέφυρα, αλλά και για το ότι τα τέσσερα από τα έξι παιχνίδια κρίθηκαν με διαφορές 1-5 πόντων. Αντιθέτως, στον 3ο όμιλο τα φαβορί προχώρησαν με νίκες και μόνο ένα ματς κρίθηκε με διαφορά μικρότερη των πέντε πόντων…

Διαβάστε παρακάτω ποια ήταν η καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής στους δύο βόρειους ομίλους της Β’ Εθνικής σύμφωνα με το basketblog.gr. Ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Θανάσης Τσιαβές (Ίκαροι Τρικάλων)

Χωρίς αυτόν ίσως να είχε γίνει το… μπαμ της αγωνιστικής την περασμένη Κυριακή στα Τρίκαλα. Το εξαιρετικό IBC κόντραρε μέχρι τέλους τους Ίκαρους, μέχρι ο 28χρονος γκαρντ να σημειώσει έξι συνεχόμενους πόντους στα τελευταία 140 δευτερόλεπτα, κάνοντας το σκορ 89-80. Η συγκεκριμένη εμφάνιση ήταν μακράν η καλύτερη για τον Τσιαβέ με τη φανέλα των Ικάρων την τρέχουσα χρονιά, αφού πέτυχε συνολικά 24 πόντους (με δύο εύστοχα τρίποντα), δέκα παραπάνω από την προηγούμενη καλύτερη ατομική επίδοσή του (14).

2. Θωμάς Αμπαράς (Μακεδονικός)

Ο σταρ της ημέρας στο ντέρμπι της αγωνιστικής του 4ου ομίλου. Ο Αμπαράς πήρε από το χέρι τον Μακεδονικό και τον οδήγησε στην ανατροπή και στη σπουδαία νίκη επί της Γέφυρας, έχοντας 31 πόντους με επτά εύστοχα τρίποντα. Μάλιστα, τους 23 πόντους τους πέτυχε στο 2ο ημίχρονο, το οποίο οι “πράσινοι” κέρδισαν με επιμέρους σκορ 40-28. Οι 31 πόντοι αποτελούν επίσης την καλύτερη φετινή ατομική του επίδοση για τον 26χρονο γκαρντ (η προηγούμενη ήταν 20, από την πρεμιέρα), ο οποίος ανέβηκε παράλληλα και στην 4η θέση του πίνακα των σκόρερ του 4ου ομίλου με 138 σε εννέα αγώνες (15,3 μ.ό.).

3. Νίκος Κουτουξίδης (Πολύγυρος)

Έπειτα από τρεις διαδοχικές βαριές ήττες (με 11-22 πόντους διαφορά) ο Πολύγυρος χρειαζόταν πάση θυσία τη νίκη απέναντι στον Πανσερραϊκό. Ο Κουτουξίδης φρόντισε λοιπόν να την πάρει. Ο 21χρονος γκαρντ/φόργουορντ έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και με 24 πόντους οδήγησε τον Πολύγυρο στη νίκη με 67-52, ανεβαίνοντας παράλληλα και στην 6η θέση του πίνακα με τους πρώτους σκόρερ του 4ου ομίλου.

4. Μάκης Θέος (Αίολος-Γόμφοι)

Ο παλιός… είναι αλλιώς. Ο 37χρονος πάουερ φόργουορντ έπαιξε κομβικό ρόλο στη νίκη του Αίολου-Γόμφοι επί της Νίκης Βόλου, στο μεγάλο ματς της 9ης αγωνιστικής για τον 3ο όμιλο. Ο Θέος πέτυχε 20 πόντους και ισοφάρισε το φετινό του ρεκόρ, παίζοντας μάλιστα την περισσότερη ώρα πεντάρι, στο χαμηλό σχήμα που εφάρμοσε ο Χάρης Φόρος μετά την ανάπαυλα, αλλάζοντας το ροή του αγώνα.

5. Τάσος Δημητριάδης (Ερμής Σχηματαρίου)

Η ποιότητα του έμπειρου σέντερ ξεδιπλώθηκε σε ένα ακόμα παιχνίδι. Ο Τάσος Δημητριάδης σημείωσε 24 πόντους και έδωσε στον Ερμή Σχηματαρίου την ώθηση που χρειαζόταν, προκειμένου να καταβάλει τον μαχητικό ΑΓΣΙ στα Ιωάννινα και να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία στον 3ο όμιλο. Έπειτα από εννέα αγωνιστικές ο Δημητριάδης είναι 2ος σκόρερ στον 3ο όμιλο με 171 πόντους σε εννέα αγώνες (19 μ.ό.) και πλησιάζει παράλληλα ολοένα και περισσότερο το ιστορικό Top 20 της Β’ Εθνικής.

Προπονητής: Γιάννης Χατζούλης (Μαχητές Πειραματικό Πεύκων)

Σε ένα ματς που ο Νότης κουβάλησε επιθετικά την ομάδα και ο Γεωργίου έδρασε στο φινάλε, σημειώνοντας το νικητήριο σουτ, θα ήταν αδύνατο να μην σταθούμε στη γενικότερη δουλειά του Γιάννη Χατζούλη στους Μαχητές Πειραματικό Πεύκων. Μία ομάδα χωρίς “σταρ”, νεανική, η οποία παίζει σκυλίσια άμυνα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και έχει έπειτα από οκτώ αγώνες ρεκόρ 6-2. Όλα αυτά ήταν στοιχεία που έδειξε και στην κυριακάτικη νίκη επί του Λεύκιππου με 54-51. Οι Μαχητές δεν έχουν τυχαία την καλύτερη άμυνα στον 4ο όμιλο με 61 πόντους παθητικό ανά αγώνα μέχρι στιγμής.

Poll Maker

Poll Maker