Ο Ολυμπιακός Βόλου και η Αναγέννηση Καρδίτσας παρέμειναν στη Β’ Εθνική, ρίχνοντας στη Γ’ το IBC, την ώρα που ο Αίας Ευόσμου έκανε περίπατο απέναντι στη ΧΑΝΘ και κατακτούσε μαθηματικά το “εισιτήριο” για την Α2.

Αυτά ήταν τα γεγονότα που ξεχώρισαν από την προηγούμενη αγωνιστική (26η για τον 3ο όμιλο και 29η για τον 4ο) στους δύο βόρειους ομίλους της Β’ Εθνικής. Το basketblog.gr συνέθεσε την καλύτερη πεντάδα και ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Κωνσταντίνος Κυφωνίδης (Αρετσού Καλαμαριάς)

Ο Κυφωνίδης σκόραρε περισσότερους πόντους (μαζί με τον Νίκο Κουτουξίδη) από κάθε άλλον παίκτη στους δύο βόρειους ομίλους την προηγούμενη Κυριακή. Ο 22χρονος γκαρντ της Αρετσούς πέτυχε 27 πόντους με ένα εύστοχο τρίποντο στην άνετη εκτός έδρας νίκη επί του ΚΑΟΧ και ανέβασε το σύνολο του στους 451. Οι 27 πόντοι αποτελούν επίσης την 5η καλύτερη φετινή επίδοση του Κυφωνίδη στον 4ο όμιλο.

2. Λευτέρης Ζαρμακούπης (Ερμής Σχηματαρίου)

Για 11η φορά ο Ζαρμακούπης έσπασε το φράγμα των 20 πόντων στην εύκολη νίκη του Ερμή Σχηματαρίου επί των Τιτάνων Παλαμά, η οποία συνδυάστηκε και με τη φιέστα της ομάδας για την άνοδο. Ο 24χρονος γκαρντ/φόργουορντ έβαλε 24 πόντους (4η καλύτερη φετινή του επίδοση) με τρία εύστοχα τρίποντα. Ολοκλήρωσε τη χρονιά όντας ο 4ος σκόρερ στον 3ο όμιλο με 426 πόντους σε 24 αγώνες (17,7 κατά μέσο όρο).

3. Γιώργος Νότης (Μαχητές Πειραματικό Πεύκων)

Οι Μαχητές Πειραματικό Πεύκων ολοκλήρωσαν τα εκτός έδρας παιχνίδια τους με νίκη στην Ευκαρπία και ο Γιώργος Νώτης ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 18 πόντους. Ο 27χρονος φόργουορντ τελείωσε το πρωτάθλημα, έχοντας 334 πόντους σε 22 αγώνες (15,2 κατά μέσο όρο) και ήταν ο 2ος σκόρερ των Μαχητών Πειραματικού Πεύκων στον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής.

4. Σεραφείμ Θέος (Αίολος-Γόμφοι)

Ο κορυφαίος του Αίολου-Γόμφων στο τρικαλινό ντέρμπι με τους Ίκαρους. Ο Θέος πέτυχε 22 πόντους με δύο εύστοχα τρίποντα και βοήθησε την ομάδα του να πάρει τη νίκη με 77-72. Οι 22 πόντοι αποτελούν τη 2η καλύτερη φετινή επίδοση για τον 38χρονο πάουερ φόργουορντ, ο οποίος τελείωσε τη χρονιά όντας ο 2ος σκόρερ του Αίολου-Γόμφων με 269 πόντους σε 20 αγώνες (13,4 κατά μέσο όρο).

5. Γιώργος Μανάκας (Λεύκιππος Ξάνθης)

Ο 25χρονος σέντερ πραγματοποίησε άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση στο 2ο γύρο. Ο Μανάκας πέτυχε 22 πόντους με ένα εύστοχο τρίποντο στη νίκη του Λεύκιππου επί του Ερμή Λαγκαδά και αναρριχήθηκε παράλληλα στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ του 4ου ομίλου. Αριθμεί πλέον 368 πόντους σε 23 αγώνες (16 κατά μέσο όρο) και είναι ο 1ος σκόρερ μεταξύ όλων των σέντερ της Β’ Εθνικής.

Προπονητής: Βασίλης Κρομμύδας (Αναγέννηση Καρδίτσας)

Η Αναγέννηση Καρδίτσας δεν είχε με το μέρος της τα προγνωστικά, εν τέλει όμως κατόρθωσε να σωθεί. Η ομάδα του Βασίλη Κρομμύδα ολοκλήρωσε τη χρονιά με 5 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής που σημείωσε την περασμένη Κυριακή επί του Πρωτέα Γρεβενών, εξασφαλίζοντας έστω και την ύστατη στιγμή την παραμονή στον 3ο όμιλο της Β’ Εθνικής.

Create

Quiz Maker