Ο 3ος όμιλος μονοπώλησε το ενδιαφέρον στο Βορρά της Β’ Εθνικής, αφενός με την εξασφάλιση της 2ης θέσης από τον Αίολο-Γόμφων και το “διπλό”-έκπληξη του Έσπερου Λαμίας στα Τρίκαλα επί των Ικάρων, αφετέρου λόγω της μεγάλης μάχης που γίνεται για τη σωτηρία και τις νίκες που πέτυχαν ο Ολυμπιακός Βόλου και οι Τιτάνες Παλαμά.

Στον 4ο όμιλο το αποτέλεσμα που ξεχώρισε ήταν αυτό που έγινε στην Καλαμαριά, όπου η Ευκαρπία νίκησε την Αρετσού και την έσπρωξε στον… γκρεμό της Γ’ Εθνικής, πριν ρίξει τη χαριστική βολή ο Αίαντας Ευόσμου στο χθεσινό εξ αναβολής παιχνίδι. Κατά τα άλλα, όλα τα φαβορί επικράτησαν πολύ εύκολα, σε μία αγωνιστική κατά την οποία οι νίκες κρίθηκαν με διαφορές 13 έως 40 πόντων!

Το basketblog.gr συνέθεσε την καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής (25ης για τον 3ο όμιλο και 28ης για τον 4ο) στους δύο βόρειους ομίλους της Β’ Εθνικής. Ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Γιώργος Λάππας (Έσπερος Λαμίας)

Ο Έσπερος Λαμίας σημείωσε τη μεγαλύτερη φετινή εκτός έδρας νίκη του στα Τρίκαλα επί των Ικάρων και ο 35χρονος πόιντ γκαρντ ήταν πάλι ο οδηγός του. Ο Λάππας πέτυχε 21 πόντους και πήρε παράλληλα “άριστα” στο δημιουργικό τομέα (μοίρασε 11 ασίστ σύμφωνα με τη στατιστική των Λαμιωτών), συνεχίζοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στο 2ο γύρο του πρωταθλήματος στον 3ο όμιλο. Στα τελευταία οκτώ παιχνίδια σκοράρει ο έμπειρος άσος 21,2 πόντους κατά μέσο όρο.

2. Γιάννης Μανδαλάκης (Τιτάνες Παλαμά)

Οι Τιτάνες Παλαμά υποβιβάστηκαν παρά τη νίκη επί της Αναγέννησης Καρδίτσας, σε ένα ματς στο οποίο ο 37χρονος σούτινγκ γκαρντ ήταν πάλι ασταμάτητος. Ο Μανδαλάκης πέτυχε 36 πόντους και έκανε τα αδύνατα δυνατά, για να βοηθήσει την ομάδα του να κερδίσει το ματς. Αυτή ήταν η 5η φορά που ο Μανδαλάκης σκόραρε πάνω από 30 πόντους, καθώς και η 2η καλύτερη φετινή του επίδοση. Παράλληλα, ανέβασε το μέσο όρο του στους 24,8 πόντους και παραμένει 2ος σκόρερ σε όλη τη Β’ Εθνική, όντας πίσω μόνο από τον Αλέξανδρο Κυρίτση.

3. Βασίλης Βρεττάς (Ευκαρπία)

Ο 25χρονος γκαρντ/φόργουορντ πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση από την ημέρα που μετακόμισε στην Ευκαρπία. Ο Βρεττάς πέτυχε 24 πόντους στην εκτός έδρας νίκη επί της Αρετσούς Καλαμαριάς και συνέθλιψε το προηγούμενο ατομικό ρεκόρ του (17), το οποίο είχε σημειώσει την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική. Συνολικά στο πρωτάθλημα του 4ου ομίλου αριθμεί 185 πόντους σε 21 συμμετοχές, ήτοι 8,8 κατά μέσο όρο.

4. Βαλάντης Κουρτίδης (Δόξα Λευκάδας)

Η Δόξα Λευκάδας ήταν η ομάδα με το μεγαλύτερο κίνητρο στο παιχνίδι με τον Ερμή Σχηματαρίου. Ειδικά του Βαλάντη Κουρτίδη… γυάλιζε το μάτι του στο συγκεκριμένο ματς. Ο 21χρονος φόργουορντ πέτυχε 29 πόντους (3η καλύτερη φετινή του επίδοση στον 3ο όμιλο), ευστόχησε σε τέσσερα τρίποντα και έκανε σε γενικές γραμμές ό,τι ήθελε απέναντι στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Στους δύο αγώνες απέναντι στον Ερμή Σχηματαρίου ο Κουρτίδης μετράει συνολικά 54 πόντους!

5. Δημήτρης Δέσπος (Αίολος-Γόμφοι)

Ο… Ιβάν Ντράγκο της Β’ Εθνικής (έτσι τον αποκάλεσε ο συμπαίκτης του, Σεραφείμ Θέος, σε εκπομπή του web radio της ΕΟΚ) ξαναχτύπησε! Ο 45χρονος σέντερ πέτυχε 20 πόντους και βοήθησε τον Αίολο-Γόμφων να κάνει την ανατροπή και να φτάσει στην εκτός έδρας νίκη επί του Πρωτέα Γρεβενών, εξασφαλίζοντας έτσι και τη 2η θέση στον 3ο όμιλο. Παράλληλα, ο Δέσπος ανέβηκε και στην 1η θέση των σκόρερ της τρικαλινής ομάδας με 256 πόντους σε 22 αγώνες.

Προπονητής: Γιώργος Βλιώρας (Ολυμπιακός Βόλου)

Ο Ολυμπιακός Βόλου κρατάει την τύχη του στα δικά του χέρια μετά τη νέα σπουδαία νίκη, εκτός έδρας μάλιστα, επί του ΑΓΣΙ. Οι “ερυθρόλευκοι” βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, στη μάχη για την παραμονή στον 3ο όμιλο της Β’ Εθνικής. Πλέον όμως χρειάζονται απλά μία νίκη (στο γήπεδό τους) επί της υποβιβασμένης Μελίκης, προκειμένου να σωθούν. Μία εξέλιξη που αν μη τι άλλο αποτελεί μεγάλη επιτυχία για μία ομάδα που πέρασε πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς…

QuizMaker

QuizMaker