Την πρώτη πρωταθλήτρια ομάδα στους δύο βόρειους ομίλους της Β’ Εθνικής τη μάθαμε την περασμένη Κυριακή (17/4). Ο λόγος για τον Ερμή Σχηματαρίου στον 3ο όμιλο. Η δεύτερη δεν πρόκειται να αργήσει να επικυρωθεί και αυτή στον 4ο όμιλο μετά τη νίκη του Αίαντα Ευόσμου επί των Μαχητών Πειραματικού Πεύκων στο πλαίσιο της εμβόλιμης 26ης αγωνιστικής τη Μεγάλη Τετάρτη (20/4).

Το basketblog.gr συνέθεσε την καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής (συμπεριλάβαμε και την 26η αγωνιστική πέρα από την 25η στον 4ο όμιλο) στους δύο βόρειους ομίλους της Β’ Εθνικής. Ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Γιώργος Μαυρογιάννης (Λεύκιππος Ξάνθης)

Έκανε μία από τις παραγωγικές φετινές εμφανίσεις του στη νίκη του Λεύκιππου επί των Μαχητών Πειραματικού Πεύκων, σημειώνοντας 20 πόντους. Μερικές ημέρες αργότερα έβαλε άλλους 16 στο εύκολο “διπλό” επί της ΜΕΝΤ, την 7η συνεχόμενη νίκη για την ομάδα της Ξάνθης στον 4ο όμιλο. Έπειτα από 26 αγωνιστικές ο 30χρονος πόιντ γκαρντ είναι 9ος σκόρερ στον 4ο όμιλο και 2ος στο Λεύκιππο με 310 πόντους.

2. Γιάννης Μανδαλάκης (Τιτάνες Παλαμά)

Ο 37χρονος γκαρντ ήταν υπεύθυνος για την επίδοση της χρονιάς την προηγούμενη Κυριακή (17/4). Και όχι μόνο. Με τους 50 πόντους (με πέντε εύστοχα τρίποντα) που έβαλε, ο Μανδαλάκης κατέγραψε την καλύτερη επιθετική επίδοση των τελευταίων 29 ετών στη Β’ Εθνική, ενώ παράλληλα οδήγησε και τους Τιτάνες Παλαμά στη νίκη-οξυγόνο επί του Πρωτέα Γρεβενών με 86-81 στη 2η παράταση.

3. Σάκης Κουτίνας (Νίκη Βόλου)

Μετά το γεμάτο σκαμπανεβάσματα 1ο γύρο ο αρχηγός της Νίκης Βόλου παίζει σταθερά σε πολύ υψηλό επίπεδο στο 2ο. Στην πρόσφατη νίκη επί του ΑΓΣΙ πέτυχε 29 πόντους και ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοσή του, ανεβαίνοντας παράλληλα στην 4η θέση των σκόρερ του 3ου ομίλου με 387 συνολικά. Τις τελευταίες έξι αγωνιστικές ο Κουτίνας σημειώνει 25,2 πόντους κατά μέσο όρο.

4. Χρήστος Πάππος (Έσπερος Λαμίας)

Ο Έσπερος Λαμίας έκρινε τον πρωταθλητή την περασμένη Κυριακή (17/4) με τη νίκη επί του Αίολου-Γόμφων και ο Χρήστος Πάππος ήταν ο πρώτος σκόρερ του. Ο 27χρονος φόργουορντ πέτυχε 18 πόντους και έβαλε 4 από τα 14 τρίποντα που είχαν οι Λαμιώτες στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Παράλληλα ανέβασε το φετινό μέσο όρο του στον 3ο όμιλο στους 11,1 πόντους.

5. Κώστας Καλλιάρας (Αναγέννηση Καρδίτσας)

Ο πολύπειρος σέντερ ήταν για άλλη μία Κυριακή ο ηγέτης της Αναγέννησης Καρδίτσας. Ο Καλλιάρας επέστρεψε στη δράση έπειτα από απουσία δύο αγώνων και σημείωσε 23 πόντους στη σπουδαία νίκη επί της Δόξας Λευκάδας. Έχει παίξει σε 7 από τις 8 νίκες της Αναγέννησης στο πρωτάθλημα (έλειψε μόνο από αυτήν επί της Μελίκης) και σε αυτά τα παιχνίδια σημείωσε 18,4 πόντους κατά μέσο όρο.

Προπονητής: Θωμάς Κωστόπουλος (Αίας Ευόσμου)

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα προπονητής της εβδομάδας αναδεικνύεται ο Θωμάς Κωστόπουλος. Κι αυτό διότι μετά το “διπλό” επί του Μακεδονικού, ο Αίας Ευόσμου άλωσε και τα Πεύκα και βρίσκεται πολύ κοντά στην άνοδο, κι ας απομένουν άλλες τέσσερις αγωνιστικές στον 4ο όμιλο. Αυτή ήταν η 7η σερί νίκη για τον Αίαντα, που χρειάζεται άλλες τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες (με Αρετσού, ΧΑΝΘ, ΜΕΝΤ εντός έδρας και με Ερμή Λαγκαδά εκτός), προκειμένου να πανηγυρίσει την επιστροφή του στην Α2.

Quiz Maker

Quizwiz