Ο Λεύκιππος Ξάνθης άφησε πίσω τον Μακεδονικό στην κούρσα για την άνοδο στον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής, εκεί όπου ο Αίας Ευόσμου και η Γέφυρα συνέχισαν με νίκες τη δική τους πορεία. Όσον αφορά στον 3ο όμιλο, εκεί η κατάσταση παρέμεινε αναλλοίωτη στην κορυφή, όχι όμως και στην ουρά, αφού η ευρεία νίκη του Ολυμπιακού Βόλου επί του Έσπερου Λαμίας, άλλαξε πολύ τα δεδομένα.

Το basketblog.gr συνέθεσε την καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής (22ης για τον 3ο όμιλο και 23ης για τον 4ο) στους δύο βόρειους ομίλους της Β’ Εθνικής. Ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Κωνσταντίνος Κυφωνίδης (Αρετσού Καλαμαριάς)

Ο πρώτος σκόρερ του 4ου ομίλου ήταν πάλι ο οδηγός της Αρετσούς, κάνοντας τα πάντα στο γήπεδο. Ο 21χρονος γκαρντ πέτυχε 31 πόντους με δύο εύστοχα τρίποντα και βοήθησε την ομάδα της Καλαμαριάς να καταβάλει τον ΓΑΣ Κομοτηνή εκτός έδρας, παραμένοντας “ζωντανή” στη μάχη της παραμονής. Ο Κυφωνίδης ανέβασε το φετινό μέσο όρο του στους 21 πόντους και είναι ο μόνος παίκτης στη Β’ Εθνική πλην του Αλέξανδρου Κυρίτση, που έχει σημειώσει πάνω από 30 τουλάχιστον τέσσερις φορές.

2. Αντώνης Γκοντόπουλος (Ολυμπιακός Βόλου)

Την ίδια μέρα που αναρριχήθηκε στην 3η θέση του ιστορικού πίνακα των σκόρερ (ξεπερνώντας τον Γιάννη Μάνο), ο 41χρονος γκαρντ οδήγησε παράλληλα και τον Ολυμπιακό Βόλου σε μία νίκη-οξυγόνο επί του Έσπερου Λαμίας με 81-61 στην κούρσα για την παραμονή. Παρά τα χρονάκια του, ο Γκοντόπουλος παραμένει άκρως παραγωγικός, καθώς είναι 1ος σκόρερ στον Ολυμπιακό Βόλου (με 314 πόντους σε 20 αγώνες) και 8ος στον 3ο όμιλο.

3. Λεωνίδας Ντίνος (Πανσερραϊκός)

Ο Πανσερραϊκός κατέβαλε την Ευκαρπία και μάλιστα σχετικά εύκολα στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής, με τον 22χρονο φόργουορντ να οδηγεί τους Σερραίους επιθετικά. Για την ακρίβεια, ο Ντίνος έκανε νέο ατομικό ρεκόρ, με τους 21 πόντους που πέτυχε, ευστοχώντας και σε δύο τρίποντα. Έπειτα από 23 αγωνιστικές στον 4ο όμιλο ο Ντίνος είναι ο 2ος σκόρερ του Πανσερραϊκού με 176 πόντους σε 20 αγώνες (8,8 μ.ό.).

4. Σάκης Βεσκούκης (Ερμής Σχηματαρίου)

Την πιο παραγωγική εμφάνιση από την ημέρα που φόρεσε τη φανέλα του Ερμή Σχηματαρίου έκανε στην εύκολη νίκη επί του ΑΓΣΙ ο 41χρονος φόργουορντ. Ο Βεσκούκης ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ερμή με 25 πόντους (και 3 εύστοχα τρίποντα), επίδοση που αποτελεί προσωπικό ρεκόρ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

5. Γιάννης Κοτσάνος (Αίας Ευόσμου)

Ο Αίας Ευόσμου τα βρήκε σκούρα, αλλά πήρε τη νίκη που τόσο πολύ είχε ανάγκη απέναντι στον Πολύγυρο. Ο “πύργος” του ήταν καθοριστικός. Ο Κοτσάνος κέρδισε τις περισσότερες μάχες κάτω από τα δύο καλάθια και τελείωσε το ματς με 22 πόντους. Ο 30χρονος σέντερ έχει συνολικά 252 πόντους σε 21 αγώνες στον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής και είναι ο 3ος σκόρερ του Αίαντα.

Προπονητής: Νίκος Δώδος (Λεύκιππος Ξάνθης)

Αήττητος παραμένει ο Νίκος Δώδος από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Λεύκιππου. Ο 35χρονος προπονητής ανέλαβε τις τύχες της ξανθιώτικης ομάδας μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Στέφανο Πέρκο και έκτοτε ο Λεύκιππο αριθμεί τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Η σημαντικότερη όλων έγινε την Κυριακή που πέρασε απέναντι στον Μακεδονικό.

Quizwiz

QuizMaker