Η νίκη του Ερμή Σχηματαρίου επί του Αίολου-Γόμφων συγκέντρωσε πάνω της τα περισσότερα βλέμματα το περασμένο Σαββατοκύριακο (19-20/3), όχι μόνο στον 3ο όμιλο της Β’ Εθνικής, αλλά και σε ολόκληρη την κατηγορία. Άλλα αποτελέσματα που ξεχώρισαν ήταν η μεγάλη νίκη της Αναγέννησης Καρδίτσας επί των Ικάρων Τρικάλων στον 3ο όμιλο, η επικράτηση της Νίκης στο ντέρμπι του Βόλου με τον Ολυμπιακό, αλλά και οι νίκες του Ερμή Λαγκαδά (επί του Μακεδονικού), της ΧΑΝΘ και του Πολύγυρου στον 4ο.

Το basketblog.gr συνέθεσε την καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής (20ής για τον 3ο όμιλο και 21ης για τον 4ο) στους δύο βόρειους ομίλους της Β’ Εθνικής. Ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Απόλλωνας Δεληγεώργης (Αίας Ευόσμου)

Ο Δεληγεώργης πήρε στον Εύοσμο για να βοηθήσει να καλυφθεί το κενό του Μάριου Ματαλών και αυτό ακριβώς κάνει. Και με το παραπάνω. Ο 28χρονος γκαρντ πραγματοποίησε απέναντι στην Ευκαρπία την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα του Αίαντα, καθώς πέτυχε 19 πόντους (ισοφάρισε το ατομικό ρεκόρ που έκανε ως παίκτης του ΚΑΟΧ στον 1ο γύρο) και ευστόχησε σε τέσσερα τρίποντα.

2. Σάκης Κουτίνας (Νίκη Βόλου)

Το ντέρμπι του Βόλου εξελίχθηκε σε υπόθεση της Νίκης. Και του Σάκη Κουτίνα. Ο 35χρονος σούτινγκ γκαρντ ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης (και όλου του 3ου ομίλου για την 20ή αγωνιστική) με 29 πόντους, δημιουργώντας νέο ατομικό ρεκόρ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ο Κουτίνας είναι φέτος ο 1ος σκόρερ της Νίκης Βόλου στο πρωτάθλημα με 290 πόντους σε 17 αγώνες, δηλαδή 17,0 κατά μέσο όρο.

3. Λευτέρης Ζαρμακούπης (Ερμής Σχηματαρίου)

Η πεντάδα που σχημάτισαν οι Καρακωνσταντάκης, Καρακατσάνης, Ζαρμακούπης, Βεσκούκης και Δημητριάδης έκανε ΟΛΗ τη διαφορά στο ντέρμπι κορυφής του 3ου ομίλου. Αυτοί οι πέντε ήταν οι υπεύθυνοι για το… χειμαρρώδες 29-2 που “έτρεξε” ο Ερμής από το 28’ έως το 35’, μετατρέποντας το -7 σε +20. Ο “Ζάρμα” ήταν βέβαια και ο οδηγός του Ερμή σε όλο το παιχνίδι, σημειώνοντας 21 πόντους με τρία εύστοχα τρίποντα, παραμένοντας παράλληλα στην 4η θέση του πίνακα των σκόρερ του 3ου ομίλου.

4. Χρήστος Ζιάκας (ΧΑΝΘ)

Δεν είναι “τεσσάρι”, αλλά δεν θα μπορούσε να λείψει από την καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής. Ο 38χρονος φόργουορντ δεν ήταν μόνο ο 1ος σκόρερ της ΧΑΝΘ στην πολύ σημαντική νίκη επί της Αρετσούς, ένα αποτέλεσμα που τη φέρνει ακόμα πιο κοντά στη σωτηρία. Ήταν επίσης και αυτός που πέτυχε τις νικητήριες βολές 3’’ πριν από τη λήξη, διαμορφώνοντας το τελικό 76-75. Ο Ζιάκας πέτυχε 23 πόντους (φετινό ατομικό ρεκόρ) με πέντε εύστοχα τρίποντα και ανέβασε το φετινό μέσο όρο του στους 11,2.

5. Κώστας Καλλιάρας (Αναγέννηση Καρδίτσας)

Η εμπειρία “μίλησε” σε άλλο ένα κρίσιμο παιχνίδι για την Αναγέννηση Καρδίτσας. Ο Κώστας Καλλιάρας ήταν η “κολώνα” της ομάδας από την Καρδίτσα στη σπουδαία νίκη επί των Ικάρων Τρικάλων, ένα αποτέλεσμα που αποτελεί από μόνο του υπέρβαση για την ομάδα του Βασίλη Κρομμύδα. Ο έμπειρος σέντερ κυριάρχησε κάτω από τα δύο καλάθια, καθώς πέτυχε 24 πόντους, ενώ όλη η φροντ λάιν των Ικάρων είχε μόνο τρεις! Ο Καλλιάρας είναι έπειτα από 20 αγωνιστικές ο 1ος σκόρερ της Αναγέννησης στον 3ο όμιλο με 273 πόντους σε 18 αγώνες (15,2 κατά μέσο όρο).

Προπονητής: Νίκος Οικονόμου (Ερμής Σχηματαρίου)

Έξι αγωνιστικές απέμειναν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στον 3ο όμιλο της Β’ Εθνικής και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την Κυριακή μάθαμε τον πρωταθλητή. Αυτός θα είναι φυσικά ο Ερμής Σχηματαρίου, ο οποίος νίκησε (και) τον Αίολο-Γόμφους 85-66 και με έξι αγώνες να απομένουν, απομακρύνθηκε κατά δύο βαθμούς στην 1η θέση, έχοντας μάλιστα και το πλεονέκτημα σε ισοβαθμία με τους Τρικαλινούς. Η 11η συνεχόμενη νίκη (και 10η σε ισάριθμους εντός έδρας αγώνες) ήταν η μεγαλύτερη όλων για την εκπληκτική ομάδα του Νίκου Οικονόμου.

Quizmaker

QuizMaker