Το μεγάλο ντέρμπι απουσίαζε από το αγωνιστικό πρόγραμμα της Κυριακής (13/3) στον 3ο και στον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής. Δεν έλειψαν πάντως τα αποτελέσματα που προκάλεσαν αίσθηση, με υπεύθυνες γι αυτά τις δύο ομάδες των Ιωαννίνων, το IBC (νίκησε εκτός έδρας το Βόλο) και τον ΑΓΣΙ (κατέβαλε τη Δόξα Λευκάδας).

Το basketblog.gr συνέθεσε την καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής (19ης για τον 3ο όμιλο και 20ής για τον 4ο) στους δύο βόρειους ομίλους της Β’ Εθνικής. Ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Ντίνος Νικολόπουλος (ΑΓΣΙ)

Η… μηχανή του ΑΓΣΙ, της ομάδας-έκπληξη στον 3ο όμιλο της Β’ Εθνικής. Πίσω από σχεδόν κάθε νίκη της ομάδας των Ιωαννίνων, βρίσκεται ο έμπειρος γκαρντ. Ο Ντίνος Νικολόπουλος έκανε άλλη μία σπουδαία εμφάνιση στη νίκη της Κυριακής επί της Δόξας Λευκάδας, σημειώνοντας 23 πόντους με έξι εύστοχα τρίποντα. Παράλληλα ανέβηκε δύο θέσεις στον πίνακα των σκόρερ του ομίλου (είναι πλέον 3ος), φτάνοντας τους 319 σε 17 αγώνες (18,8 κατά μέσο όρο).

2. Παναγιώτης Μακαρατζής (Λεύκιππος Ξάνθης)

Ο 18χρονος γκαρντ ήταν η αποκάλυψη του αγώνα στην Ευκαρπία. Ο Μακαρατζής πήρε άφθονο χρόνο συμμετοχής και άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, πετυχαίνοντας 20 πόντους με τρία εύστοχα τρίποντα. Ο νεαρός γκαρντ δεν έκανε απλά ατομικό ρεκόρ στη Β’ Εθνική. Το διέλυσε! Μέχρι πρότινος δεν είχε σημειώσει ποτέ πάνω από 8 πόντους σε έναν αγώνα, ενώ συνολικά είχε 27 σε 12 παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

3. Γιώργος Ξιούρας (IBC)

Ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στη μεγάλη νίκη του IBC στο Βόλο επί του τοπικού Ολυμπιακού. Ο Παναγιώτης Τσατάλας ήταν βέβαια ο 1ος σκόρερ (όπως και στα περισσότερα παιχνίδια του IBC), αλλά ο Γιώργος Ξιούρας ήταν αυτός που έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν η ομάδα του, σημειώνοντας τους περισσότερους πόντους του στο 1ο ημίχρονο. Ο 26χρονος γκαρντ έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων για φέτος με 22, ενώ ευστόχησε και σε πέντε τρίποντα.

4. Θανάσης Αμβράζης (Ίκαροι Τρικάλων)

Ο αθλητικός φόργουορντ ήταν ένας από τους τρεις παίκτες που σημείωσαν 20 πόντους από πλευράς Ικάρων, μαζί με τους Παπαχρήστο και Μπουργανό. Εν τέλει προτιμήθηκε… λόγω θέσης. Ο 22χρονος φόργουορντ πλησίασε το φετινό ατομικό ρεκόρ του (22) και βοήθησε την ομάδα των Τρικάλων να επιστρέψει στις νίκες έπειτα από διαδοχικές ήττες, επικρατώντας με 83-69 των Τιτάνων Παλαμά.

5. Ρίζος Καντάρκος (Πολύγυρος)

Σε μία πεντάδα που έχει σχήμα small-ball (αναγκαστικά, αφού σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια της Κυριακής πρωταγωνίστησαν περιφερειακοί παίκτες!), ο 39χρονος σέντερ αποτελεί ξανά την εξαίρεση στον κανόνα. Ο Καντάρκος ήταν η “κολώνα” του Πολύγυρου σε άλλη μία νίκη, καθώς πέτυχε 20 πόντους με δύο εύστοχα τρίποντα και οδήγησε την ομάδα του επιθετικά. Στα τελευταία τρία παιχνίδια ο Καντάρκος έχει 19 πόντους κατά μέσο όρο.

Προπονητής: Δημήτρης Τσούρμας (Πολύγυρος)

Ο Πολύγυρος έχει μεταμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες και η καλή δουλειά του Δημήτρη Τσούρμα δεν κρύβεται. Μέχρι πριν από 4-5 εβδομάδες η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση. Έκτοτε, πάντως, όχι μόνο μετράει τέσσερις νίκες στους τελευταίους πέντε αγώνες της (με πιο πρόσφατη αυτή επί του Ερμή Λαγκαδά), αλλά έχει απομακρυνθεί κιόλας τόσο πολύ από τη ζώνη του υποβιβασμού, που μάλλον δεν πρόκειται να… αγχωθεί καν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος.

Quiz Maker

Quizmaker