Η Δόξα Λευκάδας και ο Αίας Ευόσμου σημείωσαν τις πιο σημαντικές νίκες στους δύο “βόρειους” ομίλους της Β’ Εθνικής την περασμένη Κυριακή (6/3). Η μεν Δόξα νίκησε τους Ίκαρους Τρικάλων στον 3ο όμιλο, ο δε Αίας πήρε εύκολα το ντέρμπι με τη Γέφυρα στον 4ο.

Το basketblog.gr συνέθεσε την καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής (18ης για τον 3ο όμιλο και 19ης για τον 4ο) στους δύο βόρειους ομίλους της Β’ Εθνικής. Ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Γιάννης Κυριακόπουλος (Ερμής Σχηματαρίου)

Για άλλο ένα παιχνίδι ο 39χρονος πόιντ γκαρντ βγήκε μπροστά και βοήθησε τον Ερμή Σχηματαρίου να συνεχίσει την εντυπωσιακή πορεία του στον 3ο όμιλο, φτάνοντας τις 10 σερί νίκες με το άνετο 77-63 επί του Ολυμπιακού Βόλου. Ο Κυριακόπουλος έβαλε 19 πόντους με 5 εύστοχα τρίποντα και μετράει πλέον 228 συνολικά (σε 17 αγώνες) στο πρωτάθλημα, δηλαδή 13,4 κατά μέσο όρο.

2. Λεωνίδας Ντίνος (Πανσερραϊκός)

Ο από μηχανής θεός του Πανσερραϊκού στη μεγάλη νίκη επί του Λεύκιππου στην Ξάνθη, που ουσιαστικά “κλείδωσε” και την παραμονή. Ο 20χρονος σούτινγκ γκαρντ σημείωσε το νικητήριο λέι-απ 3,1’’ πριν από τη λήξη και ήταν παράλληλα ο πρώτος σκόρερ των Σερραίων με 17 πόντους (ατομικό ρεκόρ) και δύο εύστοχα τρίποντα. Ο Ντίνος έχει 138 πόντους σε 17 αγώνες στον 4ο όμιλο.

3. Βαλάντης Κουρτίδης (Δόξα Λευκάδας)

Το… βαρύ πυροβολικό της Δόξας στη μεγάλη νίκη επί των Ικάρων. Ο Κουρτίδης ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ (33 πόντοι) και ήταν ο πρώτος σκόρερ της 18ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο της Β’ Εθνικής. Παράλληλα, παρέμεινε στη 2η θέση του πίνακα των σκόρερ στον 3ο όμιλο με 333 πόντους σε 16 αγώνες (20,8 κατά μέσο όρο).

4. Ρίζος Καντάρκος (Πολύγυρος)

Ο στυλοβάτης του Πολύγυρου στο μεγάλο “διπλό” επί της ΧΑΝΘ, ένα αποτέλεσμα που φέρνει την ομάδα της Θεσσαλονίκης πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου της παραμονής. Ο 38χρονος, πια, σέντερ πέτυχε 19 πόντους με ένα εύστοχο τρίποντο και ανέβασε το μέσο όρο του στους 9,6. Οι 19 πόντοι αποτελούν τη 2η καλύτερη φετινή του επίδοση στον 4ο όμιλο.

5. Κώστας Καλλιάρας (Αναγέννηση Καρδίτσας)

Ένας… rookie 37 ετών! Ο πολύπειρος σέντερ είναι πρωτοεμφανιζόμενος φέτος στη Β’ Εθνική, ωστόσο αποτελεί σημείο αναφοράς σχεδόν σε κάθε νίκη που έχει σημειώσει η Αναγέννηση Καρδίτσας στον 3ο όμιλο. Αυτό έγινε και την περασμένη Κυριακή, καθώς πέτυχε 27 πόντους (φετινό ατομικό ρεκόρ) και οδήγησε την Αναγέννηση στη νίκη επί του Έσπερου Λαμίας με 74-68. Ο Καλλιάρας είναι ο 1ος σκόρερ της ομάδας του στο πρωτάθλημα με 224 πόντους σε 15 αγώνες, ήτοι 14,9 κατά μέσο όρο.

Προπονητής: Θωμάς Κωστόπουλος (Αίας Ευόσμου)

Ο Αίας Ευόσμου πέτυχε τη νίκη της αγωνιστικής στον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής και μάλιστα εύκολα, καθώς έκλεισε το 1ο δεκάλεπτο με το εντυπωσιακό 31-9 και δεν απειλήθηκε ποτέ από τη Γέφυρα, φτάνοντας με άνεση στο τελικό 75-52. Στα ντέρμπι η ομάδα του Θωμά Κωστόπουλου έχει δείξει αξιοθαύμαστη προσήλωση και χαρακτήρα μέχρι στιγμής. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Αίαντας έχει ρεκόρ 4-0 απέναντι σε Γέφυρα, Μακεδονικό και Ερμή Λαγκαδά, τις ομάδες που βρίσκονται (μαζί του) στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

QuizMaker

Quiz Maker