Η Γέφυρα νίκησε τον Λεύκιππο στο μεγάλο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής (27/2) και έβαλε πλέον πλώρη για την 1η θέση στον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής. Την ίδια ώρα στον 3ο όμιλο, ο Ερμής Σχηματαρίου έπαιρνε δύσκολη, όσο και σημαντική εκτός έδρας νίκη στο Βόλο επί της Νίκης και ο Αίολος-Γόμφοι κέρδιζε το ντέρμπι της αγωνιστικής με τη Δόξα Λευκάδας.

Το basketblog.gr συνέθεσε την καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής (17ης για τον 3ο όμιλο και 18ης για τον 4ο) στους δύο βόρειους ομίλους της Β’ Εθνικής. Ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Φίλιππος Καλογιαννίδης (Γέφυρα)

Ένας από τους πολλούς πρωταγωνιστές της Γέφυρας στη σημαντική, όσο και εύκολη νίκη επί του Λεύκιππου, ένα αποτέλεσμα που τη βάζει για τα καλά στους διεκδικητές της ανόδου. Ο 28χρονος γκαρντ έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του, ώστε να επιτευχθεί, σκοράροντας 15 πόντους με ένα εύστοχο τρίποντο, ανεβάζοντας παράλληλα το μέσο όρο του στους 9,9.

2. Τίμος Πετράκης (Μαχητές Πειραματικό Πεύκων)

Στα 23 του χρόνια ο Τίμος Πετράκης φτιάχνει το όνομά του στη Β’ Εθνική και δη στους Μαχητές Πειραματικό Πεύκων, μία από τις πιο συναρπαστικές ομάδες στον 4ο όμιλο. Στη δύσκολη εκτός έδρας νίκη των Μαχητών επί της Αρετσούς ο νεαρός σούτινγκ γκαρντ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 17 πόντους και 5 εύστοχα τρίποντα. Αριθμεί 214 πόντους σε 16 αγώνες συνολικά (13,4 μ.ό.).

3. Χρήστος Αναγνωστόπουλος (Ολυμπιακός Βόλου)

Ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού Βόλου στην πολύ μεγάλη νίκη επί της Αναγέννησης Καρδίτσας. Ο 36χρονος φόργουορντ έκανε την πιο παραγωγική του φετινή εμφάνιση, σκοράροντας 21 πόντους, όλους με τρίποντα (7)! Ο Αναγνωστόπουλος δεν σκοράρει πολύ την τρέχουσα χρονιά (έχει 7,1 πόντους κατά μέσο όρο), ωστόσο οι “ερυθρόλευκοι” τον είχαν ανάγκη την περασμένη Κυριακή (27/2).

4. Σάκης Βεσκούκης (Ερμής Σχηματαρίου)

Ο 42χρονος φόργουορντ δεν πήγε στο Σχηματάρι για να συμπληρώσει… ένσημα. Πήγε για να βοηθήσει τον Ερμή να ανέβει στην Α2 και αυτό έκανε στο Βόλο. Στο “διπλό” επί της Νίκης ο Βεσκούκης έκανε την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα του Ερμή, καθώς έβαλε 23 πόντους με 5 εύστοχα τρίποντα.

5. Δημήτρης Δέσπος (Αίολος-Γόμφοι)

Στα 45 του χρόνια ο Δημήτρης Δέσπος παραμένει ένας από τους κορυφαίους ψηλούς της Β’ Εθνικής! Στο παιχνίδι της Κυριακής (27/2) με τη Δόξα Λευκάδας πέτυχε 23 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ του Αιόλου-Γόμφων, κάνοντας παράλληλα και ατομικό ρεκόρ για τη χρονιά που διανύουμε. Έπειτα από 17 αγωνιστικές ο πολύπειρος σέντερ είναι ο 3ος σκόρερ της ομάδας του με 162 πόντους σε 15 παιχνίδια (10,8 μ.ό.).

Προπονητής: Χάρης Φόρος (Αίολος-Γόμφοι)

Ο Αίολος-Γόμφοι ξεπέρασε άλλο ένα δύσκολο εμπόδιο στη μάχη για την άνοδο και εξακολουθεί να ακολουθεί κατά πόδας τον Ερμή Σχηματαρίου στον 3ο όμιλο. Ο Χάρης Φόρος έχει δημιουργήσει στα Τρίκαλα μία ομάδα που δεν χάνει… για κανένα λόγο στο γήπεδό της (έχει 8-0) και δύσκολα δέχεται πόντους. Δεν έχει τυχαία την κορυφαία άμυνα σε όλη τη Β’ Εθνική με 58,9 πόντους κατά μέσο όρο.

QuizMaker

QuizMaker