Στον 4ο όμιλο έγιναν τα σημαντικότερα παιχνίδια την Κυριακή (20/2) που πέρασε στο Βορρά της Β’ Εθνικής. Εκεί όπου ο Λεύκιππος και οι Μαχητές Πειραματικό Πεύκων είπαν… STOP σε Αίαντα Ευόσμου και Μακεδονικό αντίστοιχα, κάνοντας “κουβάρι” την κατάσταση στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Όσον αφορά στον 3ο όμιλο, η Δόξα Λευκάδας σημείωσε τη νίκη της αγωνιστικής επί του Έσπερου Λαμίας.

Το basketblog.gr συνέθεσε την καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής (16ης για τον 3ο όμιλο και 17ης για τον 4ο) στους δύο βόρειους ομίλους της Β’ Εθνικής. Ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Γιώργος Μαυρογιάννης (Λεύκιππος)

Ο Λεύκιππος πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της αγωνιστικής στη Β’ Εθνική, καθώς επικράτησε του Αίαντα Ευόσμου με 77-75, αν και απώλεσε μία διαφορά 19 πόντων. Ο Γιώργος Μαυρογιάννης δεν θα μπορούσε να επιλέξει καλύτερο παιχνίδι, ώστε να κάνει την κορυφαία φετινή του εμφάνιση. Ο 30χρονος γκαρντ πέτυχε 27 πόντους (φετινό ατομικό ρεκόρ) και ήταν ο καλύτερος της ομάδας της Ξάνθης στη σημαντικότερη, ίσως, φετινή νίκη της.

2. Βασίλης Βαφειάδης (Πολύγυρος)

Ο 21χρονος γκαρντ ανεβάζει ολοένα και περισσότερο στροφές στο πρωτάθλημα του 4ου ομίλου. Την περασμένη Κυριακή πέτυχε 25 πόντους με πέντε εύστοχα τρίποντα στην πολύτιμη εκτός έδρας νίκη του Πολύγυρου επί της ΜΕΝΤ με 78-71 και μετράει πλέον 20,2 κατά μέσο όρο στους τελευταίους πέντε αγώνες της ομάδας του! Είναι συνολικά 2ος σκόρερ στον Πολύγυρο με 181 πόντους σε 14 αγώνες (12,9 κατά μέσο όρο).

3. Γιάννης Μανδαλάκης (Τιτάνες Παλαμά)

Είθισται οι νίκες των Τιτάνων να συνοδεύονται και με μεγάλες εμφανίσεις από τον έμπειρο γκαρντ. Μία τέτοια έκανε ο Μανδαλάκης και απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς πέτυχε 24 πόντους με ένα εύστοχο τρίποντο και οδήγησε την ομάδα του Παλαμά στο τελικό 73-54. Παράλληλα απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο στην 1η θέση των σκόρερ του 3ου ομίλου με 352 πόντους σε 15 αγώνες (23,4 κατά μέσο όρο). Ήταν η 13η φορά τη φετινή χρονιά που έσπασε το φράγμα των 20!

4. Φώτης Ξενιτίδης (Νίκη Βόλου)

Η Νίκη Βόλου απέδρασε δια πυρός και σιδήρου από τη δύσκολη έδρα της Αναγέννησης Καρδίτσας και ο 24χρονος πάουερ φόργουορντ ήταν ένας από τους κύριους λόγους που τα κατάφερε. Ο Ξενιτίδης πέτυχε 17 πόντους με δύο εύστοχα τρίποντα και βοήθησε τους Βολιώτες να ξεπεράσουν και τον τραυματισμό του Άρη Βερτζάγια (πρώτου σκόρερ της ομάδας) από τις αρχές της 3ης περιόδου, παίρνοντας τη νίκη με 76-69.

5. Βαλάντης Κουρτίδης (Δόξα Λευκάδας)

Ο σταθερός οδηγός της Δόξας Λευκάδας έκανε άλλη μία παραγωγική εμφάνιση στη δύσκολη νίκη επί του Έσπερου Λαμίας με 58-54. Ο νεαρός φόργουορντ πέτυχε 18 πόντους, ευστόχησε σε δύο τρίποντα και ήταν για 10η φορά φέτος ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του! Έπειτα από 14 αγώνες αριθμεί 283 πόντους συνολικά (20,2 κατά μέσο όρο) και είναι 2ος σκόρερ στον 3ο όμιλο και 5ος σε όλη τη Β’ Εθνική.

Προπονητής: Γιάννης Χατζούλης (Μαχητές Πειραματικό Πεύκων)

Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική οι Μαχητές Πειραματικό Πεύκων προκάλεσαν αίσθηση με την εντυπωσιακή, όσο και εύκολη, νίκη επί του (εκ των πρωτοπόρων) Μακεδονικού. Η άμυνα ήταν πάλι αυτή που χάρισε τη νίκη στη νεανική ομάδα του Γιάννη Χατζούλη, η οποία δέχτηκε μόνο 52 πόντους και έπειτα από 17 αγωνιστικές είναι 1η στον 4ο όμιλο σε παθητικούς πόντους και 2η σε όλη τη Β’ Εθνική.

Polls

PollMaker