Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα λειψή ήταν η αγωνιστική στους δύο βόρειους ομίλους της Β’ Εθνικής, λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού σε κάποιες ομάδες, τα οποία οδήγησαν στην αναβολή τριών αγώνων. Δράση υπήρξε βέβαια, καθώς διεξήχθησαν εννέα αγώνες, τέσσερις στον 3ο όμιλο και πέντε στον 4ο.

Το basketblog.gr έφτιαξε λοιπόν την καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής στους δύο βόρειους ομίλους της Β’ Εθνικής. Ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Χρήστος Σιμάκης (Ολυμπιακός Βόλου)

Ο έμπειρος γκαρντ ήταν καθοριστικός στη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού Βόλου επί της Δόξας Λευκάδας. Ο Σιμάκης πέτυχε συνολικά 19 πόντους με δύο εύστοχα τρίποντα και ήταν ο κύριος λόγος που οι “ερυθρόλευκοι” δημιούργησαν διαφορά 13 πόντων στο 3ο δεκάλεπτο. Στο φινάλε ήταν επίσης και αυτός που ευστόχησε στις νικητήριες βολές 27’’ πριν από τη λήξη, κάνοντας το σκορ 75-73.

2. Λευτέρης Ζαρμακούπης (Ερμής Σχηματαρίου)

Σε μία μάλλον κακή μέρα για τον Ερμή Σχηματαρίου, ο 23χρονος γκαρντ ήταν ο παίκτης που κράτησε σε μεγάλο βαθμό όρθια την ομάδα του, οδηγώντας τη στη νίκη επί του Πρωτέα Γρεβενών με 65-60. Ο Ζαρμακούπης ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ερμή στο συγκεκριμένο παιχνίδι με 20 πόντους και δύο εύστοχα τρίποντα. Παράλληλα, ανέβηκε στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ στον 3ο όμιλο με 256 συνολικά (18,3 κατά μέσο όρο).

3. Σάκης Κουτίνας (Νίκη Βόλου)

Η Νίκη Βόλου έκανε τα εύκολα δύσκολα απέναντι στους Τιτάνες, ωστόσο πήρε το ροζ φύλλο αγώνα με 64-62. Ο Σάκης Κουτίνας έπαιξε μεγάλο ρόλο σε αυτό, σκοράροντας 19 πόντους, συμπεριλαμβανομένου και ενός κρίσιμου σουτ μετά το 58-59 των φιλοξενούμενων, αλλά και των ελεύθερων βολών που έκαναν το σκορ 64-59. Ήταν το καλύτερο παιχνίδι του 34χρονου γκαρντ/φόργουορντ έπειτα από αρκετό καιρό.

4. Γιάννης Κόνσουλας (Μαχητές Πειραματικό Πεύκων)

Αν και αδικούμε τον Δημήτρη Γεωργίου, τον ηγέτη των Μαχητών στο παρκέ, θα ήταν επίσης παράλειψη να μην συμπεριλάβουμε στην καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής τον Γιάννη Κόνσουλα. Ο 20χρονος πάουερ φόργουορντ έχει εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας του, με αποκορύφωμα την καλύτερή του φετινή εμφάνιση στον Πολύγυρο, όπου πέτυχε 23 πόντους, κάνοντας ατομικό ρεκόρ στη Β’ Εθνική. Στα τελευταία 3 παιχνίδια ο Κόνσουλας μετράει 17,3 πόντους κατά μέσο όρο. Στα πρώτα 11 είχε 7,3.

5. Σταμάτης Μπένας (Γέφυρα)

Το… μέγεθος μετράει και στη Β’ Εθνική. Ο 36χρονος ύψους 2.06μ. σέντερ έκανε τη διαφορά κάτω από τα δύο καλάθια (και όχι μόνο) στο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής για τον 4ο όμιλο. Ο Μπένας πέτυχε 17 πόντους, ευστόχησε σε τρία τρίποντα και βοήθησε τη Γέφυρα να καταβάλει τον Ερμή Λαγκαδά με 74-65. Παράλληλα ανέβηκε και στην 6η θέση του πίνακα των σκόρερ του 4ου ομίλου, όπου αριθμεί πλέον συνολικά 210 πόντους.

Προπονητής: Γιάννης Χατζούλης (Μαχητές Πειραματικό Πεύκων)

Οι Μαχητές Πειραματικό Πεύκων είναι η ευχάριστη έκπληξη του 4ου ομίλου. Όχι τόσο για τη βαθμολογική θέση που κατέχουν έπειτα από 16 αγωνιστικές (5η με ρεκόρ 10-4), αλλά κυρίως για το μπάσκετ που παράγουν και την ενθουσιώδη, νεανική ομάδα που παρουσιάζει αυτή τη χρονιά ο Γιάννης Χατζούλης. Την περασμένη Κυριακή (13/2) οι Μαχητές ξετύλιξαν το ταλέντο τους στον Πολύγυρο και με εμφατικό μάλιστα τρόπο, αφού νίκησαν την τοπική ομάδα 89-58.

Create a Poll

Poll Maker