Ο Αίας Ευόσμου μετέτρεψε το κατ’ ευφημισμό ντέρμπι με τον Μακεδονικό σε περίπατο και έκανε άλλο ένα αποφασιστικό βήμα προς την Α2 μετά το πέρας της 24ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής. Στο μεταξύ, ο Ερμής Σχηματαρίου συνέχισε και αυτός ακάθεκτος τη δική του πορεία προς την άνοδο στον 3ο όμιλο, εκεί όπου το IBC κέρδισε το ντέρμπι των Ιωαννίνων με τον ΑΓΣΙ.

Το basketblog.gr συνέθεσε την καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής (23ης για τον 3ο όμιλο και 24ης για τον 4ο) στους δύο βόρειους ομίλους της Β’ Εθνικής. Ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Γιώργος Λάππας (Έσπερος Λαμίας)

Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση έκανε ο 34χρονος πόιντ γκαρντ στην εκτός έδρας νίκη του Έσπερου Λαμίας επί του Πρωτέα Γρεβενών με 95-91. Πέτυχε 34 πόντους (διέλυσε το προηγούμενο ατομικό ρεκόρ του, που ήταν 24) και ευστόχησε σε επτά τρίποντα, σκοράροντας όπως ήθελε. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια του Έσπερου σκοράρει 23,4 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ ανέβασε και το μέσο όρο του στο πρωτάθλημα στους 15,1.

2. Κώστας Παππάς (Αίολος-Γόμφοι)

Με τον Δέσπο να έχει αποβληθεί από το 1ο ημίχρονο με δύο τεχνικές ποινές, τον Θέο να βρίσκεται στα πιτς λόγω τραυματισμού και τον Αίολο-Γόμφων να είναι πίσω στο σκορ μέχρι το ημίχρονο με 30-36, κάποιος έπρεπε να βγει μπροστά στα Τρίκαλα. Το έκανε ο Κώστας Παππάς. Ο 25χρονος Καρδιτσιώτης γκαρντ ισοφάρισε το ατομικό ρεκόρ του στο πρωτάθλημα με 22 πόντους, ενώ ανέβασε και το φετινό μέσο όρο του στους 12,6.

3. Γιώργος Ξιούρας (IBC)

Ο παίκτης που κουβάλησε επιθετικά το IBC μέχρι το 4ο δεκάλεπτο του ντέρμπι των Ιωαννίνων. Ο 27χρονος γκαρντ πέτυχε 23 πόντους συνολικά και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του στη μεγάλη νίκη επί του ΑΓΣΙ. Ο Ξιούρας κατέγραψε νέο ατομικό ρεκόρ πόντων στο πρωτάθλημα, στο οποίο αριθμεί πλέον 205 συνολικά σε 19 αγώνες (10,8 κατά μέσο όρο).

4. Σταύρος Παρδακάς (Ίκαροι Τρικάλων)

Ο 38χρονος σμολ φόργουορντ… ξεσάλωσε στη νίκη του Ικάρων Τρικάλων επί της Νίκης Βόλου. Ο Παρδακάς εκμεταλλεύτηκε το ελεύθερο μπάσκετ που παίχθηκε στα Τρίκαλα, δημιουργώντας νέο φετινό ατομικό ρεκόρ σε πόντους (26). Επίσης ήταν ο 3ος σκόρερ της 23ης αγωνιστικής για τον 3ο όμιλο, ενώ ευστόχησε και σε τρία τρίποντα και ανέβασε τον προσωπικό του μέσο όρο στους 10,9 πόντους.

5. Σωκράτης Γκέλιος (Ερμής Λαγκαδά)

Σε μία αγωνιστική με ελάχιστες αξιοσημείωτες ατομικές επιδόσεις (μόνο δύο παίκτες σκόραραν πάνω από 20 πόντους σε έξι αγώνες) ο 27χρονος πάουερ φόργουορντ ξεχώρισε. Ο Γκέλιος ήταν ο πρώτος σκόρερ της 24ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο, βοηθώντας τον Ερμή Λαγκαδά να νικήσει εύκολα τη ΜΕΝΤ 84-66. Παράλληλα, έκανε και νέο φετινό ατομικό ρεκόρ με τους 24 πόντους που σημείωσε, ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο (19).

Προπονητής: Θωμάς Κωστόπουλος (Αίας Ευόσμου)

Με πιο πειστικό τρόπο δεν θα μπορούσε να κερδίσει ο Αίας το παιχνίδι με τον Μακεδονικό. Η ομάδα του Ευόσμου… στραγγάλισε τον αντίπαλό της με την άμυνά της και επικράτησε με 62-42, φτάνοντας τις 7 σερί νίκες. Συν τοις άλλοις, ο Αίας διαθέτει το καλύτερο εκτός έδρας ρεκόρ σε όλη τη Β’ Εθνική (10-1), ενώ έχει απολογισμό πέντε νίκες και μόνο μία ήττα (από τους Μαχητές Πειραματικό Πεύκων) στους αγώνες με τις τέσσερις ομάδες που τον ακολουθούν στη βαθμολογία.

Quizwiz

QuizWiz