Σπουδαία νίκη με ανατροπή πέτυχαν τα Φάρσαλα, τα οποία επιβλήθηκαν της Χαλκηδόνας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, δείχνοντας ότι και φέτος η έδρα τους θα είναι το μεγάλο όπλο. Άνετη εκτός έδρας νίκη πήρε το Ανατόλια, το οποίο δείχνει ότι φέτος θα είναι ένας από τους ισχυρούς “παίκτες” της σεζόν. Μπορεί να δυσκολεύτηκε το Αγρίνιο σε αρκετά διαστήματα, όμως πήρε στο τέλος τη νίκη κόντρα στον Ερμή Λαγκαδά. Πρεμιέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους Μαχητές-Πειραματικού που νίκησαν με ιδιαίτερη άνεση τον Έσπερο Λαμίας. Με νίκη έκλεισαν την αγωνιστική δραστηριότητα οι Ίκαροι Σερρών, οι οποίοι επιβλήθηκαν της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του basketblog.gr ψήφισε και ανέδειξε την κορυφαία πεντάδα και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Χριστόφορος Κελεσίδης (Ελευθερούπολη): Εξαιρετική και γεμάτη εμφάνιση από τον 22χρονο γκαρντ της Ελευθερούπολης. Ο Κελεσίδης μπορεί να είναι αρκετά νεαρός για την κατηγορία, με δεδομένο το μέσο όρο ηλικίας, έδειξε όμως κόντρα στη Γέφυρα ότι έχει το απαραίτητο ταλέντο για να σταθεί και να αποτελεί βασικότατο μέλος των νεοφώτιστων. Ο νεαρός γκαρντ πέτυχε 19 πόντους με 2 τρίποντα όντας πάρα πολύ καλός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Σωτήρης Γκιουλέκας (Φάρσαλα): Κομβική εμφάνιση από τον πολύπειρο παίκτη των Θεσσαλών. Ο Γκιουλέκας σταμάτησε στον αγώνα με τη Χαλκηδόνα στους 24 πόντους με 3 τρίποντα, ενώ ήταν ο παίκτης-κλειδί στον κυριακάτικο αγώνα με δεδομένο ότι ευστόχησε στις κρίσιμες βολές λίγο πριν από το φινάλε, χαρίζοντας ουσιαστικά τη νίκη στην ομάδα του.

Σωτήρης Καραποστόλου (Ανατόλια): Μπορεί φέτος η τριάδα των Κιγμέτογλου-Μπρόζου-Γαλανίδη να έχει εντυπωσιάσει με τον επιθετικό της οίστρο στο Ανατόλια, όμως σταθερά της ομάδας παραμένει ο Σωτήρης Καραποστόλου. Ο έμπειρος γκαρντ ήταν ο πρώτος σκόρερ στον αγώνα με τον Φίλιππο Βέροιας, πετυχαίνοντας συνολικά 19 πόντους με 4 τρίποντα.

Αλέξης Μαυρίδης (Μαχητές-Πειραματικού): Με το… καλημέρα μπήκαν στο κλίμα και στο ρυθμό των Μαχητών-Πειραματικού ο έμπειρος φόργουορντ. Ο Μαυρίδης ήταν εξαιρετικός κόντρα στον Έσπερο Λαμίας και κυρίαρχος στη front line της ομάδας, πετυχαίνοντας 21 πόντους με 1 τρίποντο και έδειξε ότι φέτος θα λειτουργήσει ουσιαστικά στην ομάδα των Πεύκων.

Γιάννης Κακιούζης (‘Ικαροι Σερρών): Ότι και να γράψει κανείς για τον αειθαλή ηγέτη των Σερρών είναι λίγο. Ο Κακιούζης στη δεύτερη του σεζόν στους Ικάρους δείχνει πιο ανανεωμένος από ποτέ και στον χτεσινό αγώνα με τη ΧΑΝΘ έβαλε… σβηστά 24 πόντους, έχοντας κάνει αθόρυβη δουλειά κάτω από τα καλάθια.

Προπονητής της αγωνιστικής: Χάρης Φόρος (Φάρσαλα): 

Μόνο εύκολο δεν είναι μια ομάδα να ανατρέπει το εις βάρος της σκορ. Τα Φάρσαλα βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όμως με το κοουτσάρισμα του Χάρη Φόρου, οι Θεσσαλοί έβαλαν… από κάτω τη Χαλκηδόνα, ο Γκιουλέκας ξεκλειδώθηκε, ο Δέσπος έκανε ότι ήθελε κάτω από το καλάθι και τα Φάρσαλα πήραν μια σπουδαία νίκη.