Το ντέρμπι ανάμεσα στον Χαρίλαο Τρικούπη και τους Ικάρους Σερρών ήταν αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον των φίλων του Βορρά, με την ομάδα του Μεσολογγίου να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα και να κάνει το πλέον κομβικό βήμα για την άνοδο στην Α2. Σημαντικές ήταν και οι νίκες τόσο της Καβάλας όσο και της Ευρώπης Πευκοχωρίου κόντρα σε Ασπίδα Ξάνθης και Μαχητές-Πειραματικό αντίστοιχα. Με το διπλό έφυγε από την Κοζάνη και την έδρα της Ελίμειας το Ανατόλια ενώ εύκολο ήταν το πέρασμα του Αγρινίου από την Καρδίτσα κόντρα στους Τιτάνες Παλαμά.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του basketblog.gr αναδεικνύει τη δική της κορυφαία πεντάδα αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Μιχάλης Πολίτης (Χαρίλαος Τρικούπης): Εξαιρετική εμφάνιση από τον φετινό ηγέτη του Τρικούπη στην περιφέρεια. Ο Πολίτης ήταν ο πλέον κομβικός παίκτης επιθετικά για την ομάδα του Μεσολογγίου, πετυχαίνοντας 25 πόντους με 4 τρίποντα και ήταν αυτός που βοήθησε ώστε να μεγαλώσει η διαφορά στο γ’ δεκάλεπτο.

Δημήτρης Αθανασιάδης (Καβάλα): Ο «μπομπέρ» της Καβάλας έδωσε ξανά το στίγμα του. Ο Αθανασιάδης… όπλισε το απόγευμα της Κυριακής και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Ασπίδα Ξάνθης, βοηθώντας ώστε να επέλθει αρχικά η ανατροπή του σκορ και στη συνέχεια να δημιουργηθεί αυτή η διαφορά. Συνολικά ο Αθανασιάδης πέτυχε 21 πόντους, εκ των οποίων οι 18 προήλθαν από τη γραμμή των 6,75 (6 τρίποντα).

Σωτήρης Καραποστόλου (Ανατόλια): Άλλη μία κορυφαία εμφάνιση από τον φόργουορντ του Κολεγίου. Ο Καραποστόλου μπορεί να βαδίζει αισίως στο 40ο έτος της ηλικίας του, όμως δείχνει ότι έχει ακόμα πολύ… μπάσκετ μέσα του. Το έδειξε μάλιστα και στον αγώνα της Κυριακής με την Ελίμεια, πετυχαίνοντας 13 πόντους και πετυχαίνοντας 2 τρίποντα.

Φώτης Τάσσος (Αγρίνιο): Πολύ καλή παρουσία από τον έμπειρο πάουερ φόργουορντ του Αγρινίου. Ο Τάσσος είχε πλήρη υπεροχή κάτω από τη ρακέτα, πετυχαίνοντας συνολικά 21 πόντους, ενώ είχε και τον έλεγχο των ριμπάουντ, μη αφήνοντας περιθώριο στους αντίπαλους «ψηλούς».

Παναγιώτης Κιγμέτογλου (Ευρώπη Πευκοχωρίου): Εξαιρετική εμφάνιση από τον «ψηλό» της ομάδας της Χαλκιδικής. Ο Κιγμέτογλου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στον αγώνα με τους Μαχητές-Πειραματικό, πετυχαίνοντας 19 πόντους και «ξεκλείδωσε» την άμυνα των φιλοξενούμενων στο α’ ημίχρονο όταν η ομάδα του δυσκολευόταν να βρει σκορ.

Προπονητής της αγωνιστικής: Γιάννης Δημητριάδης (Χαρίλαος Τρικούπης)

Ο άνθρωπος που φέτος έχει χτίσει βήμα βήμα την ομάδα του Χαρίλαου Τρικούπη, βλέπει την ομάδα του να είναι όλο και πιο κοντά στο στόχο της ανόδου. Σε ένα παιχνίδι ντέρμπι όπου οι δύο ομάδες πάλευαν για αρκετή ώρα με στόχο τη νίκη, το κοουτσάρισμα του έμπειρου τεχνικού στο β’ ημίχρονο ήταν αυτό που έδωσε στο τέλος τη νίκη.