Αγωνιστική με ντέρμπι πρωτοπόρων ήταν η 3η, με τους Μαχητές-Πειραματικού να σκαρφαλώνουν στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά και την επικράτηση τους επί του Φαίακα Κέρκυρας. Αήττητοι παραμένουν οι Ίκαροι Σερρών, μετά και τη μεγάλη νίκη που πέτυχαν κόντρα στην Ελευθερούπολη. Συνεχίζει τις εκπλήξεις η ΧΑΝΘ, η οποία σταμάτησε αυτή τη φορά το Ανατόλια. Πρώτη νίκη για τη Γέφυρα κόντρα στον Ερμή Λαγκαδά, αλλά και για τον . Πανίσχυρα παραμένουν στο σπίτι τους τα Φάρσαλα που επικράτησαν του Στρατωνίου.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του basketblog.gr αναδεικνύει την κορυφαία πεντάδα και τον προπονητή της αγωνιστικής και παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον mvp και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Γιώργος Αποστολίδης (Γέφυρα): Εξαιρετική εμφάνιση από το νέο ηγέτη της Γέφυρας. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπορεί να γνώρισε δύο σερί ήττες στην αρχή του πρωταθλήματος κόντρα σε Ελευθερούπολη και Ανατόλια, όμως πήγαινε στο παιχνίδι με τον Ερμή Λαγκαδά με μοναδικό στόχο τη νίκη. Ο Αποστολίδης πήρε από το χέρι την ομάδα του και με 29 πόντους και 4 τρίποντα χάρισε στη Γέφυρα την πρώτη της νίκη στη φετινή σεζόν.

Απόλλων Δεληγιώργης (ΧΑΝΘ): Δεύτερη πολύ καλή εμφάνιση από το νεαρό γκαρντ της ΧΑΝΘ. Την ώρα που οι νεοφώτιστοι συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν με τις νίκες τους, ο νεαρός Ξανθιώτης γκαρντ γίνεται όλο και καλύτερος εντός παρκέ. Ο δανεικός από τον ΠΑΟΚ γκαρντ ήταν ο “εγκέφαλος” της ΧΑΝΘ κόντρα στο Ανατόλια, ενώ βοήθησε και εκτελεστικά, πετυχαίνοντας 26 πόντους.

Σωτήρης Γκιουλέκας (Φάρσαλα): Άλλη μία εκπληκτική εμφάνιση από τον έμπειρο φόργουορντ των Θεσσαλών. Ο Γκιουλέκας αποτελεί τον πρώτο σκόρερ των Φαρσάλων μετά από τρεις αγωνιστικές και στον τελευταίο αγώνα με το Στρατώνι ήταν ξανά η αιχμή του δόρατος επιθετικά, πετυχαίνοντας 30 πόντους, όντας ο κορυφαίος της αναμέτρησης, ενώ κομβική ήταν η παρουσία του και στον αμυντικό τομέα.

Δημήτρης Σουτζόπουλος (Φίλιππος Βέροιας): Ο άνθρωπος που βοήθησε ώστε να έρθει η πρώτη νίκη του Φιλίππου. Ο Σουτζόπουλος ήταν εξαιρετικός κόντρα στη Χαλκηδόνα, πετυχαίνοντας 31 πόντους με 3 τρίποντα, ενώ βοήθησε και στο κομμάτι των ριμπάουντ αλλά και στην αμυντική λειτουργία των νεοφώτιστων.

Γιώργος Τσιμίδης (Μαχητές-Πειραματικού): Ο νεαρός “ψηλός” που κέρδισε τις εντυπώσεις με την εμφάνιση του στην 3η αγωνιστική. Ο Τσιμίδης μπορεί να είναι μόλις 20 χρονών, όμως θεωρείται ένα από τα μεγάλα ταλέντα της κατηγορίας και το απέδειξε κόντρα στον Φαίακα Κέρκυρας, πετυχαίνοντας 18 πόντους, όντας απόλυτος κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια.

Προπονητής της αγωνιστικής: Δημήτρης Γεροφώτης (Μαχητές-Πειραματικού)

Οι Μαχητές-Πειραματικού θεωρούνται φέτος μία από τις έμπειρες ομάδες της κατηγορίας, μετά και τις ανακατατάξεις που έλαβαν χώρα. Το ιδανικό ξεκίνημα είναι αποτέλεσμα του σχεδιασμού που έλαβε χώρα, με τη διατήρηση του βασικού κορμού και την προσθήκη ταλαντούχων παικτών, σε συνδυασμό με μετεγγραφές έμπειρων παικτών. Ο τελευταίος αγώνας με τον Φαίακα Κέρκυρας θεωρείται ο δυσκολότερος που έχουν δώσει μέχρι στιγμής και παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα, το κοουτσάρισμα του Δημήτρη Γεροφώτη βοήθησε ώστε να έρθει η νίκη και μάλιστα σε έναν αγώνα που οι Μαχητές ήταν άστοχοι από τα 6,75.