Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε και στον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής, με μία αγωνιστική (30ή) που ελάχιστα πράγματα άλλαξε στην τελική κατάταξη. Με εξαίρεση την άνοδο του Λεύκιππου στην 3η θέση της βαθμολογίας και της Ευκαρπίας στην 6η, όλες οι υπόλοιπες ομάδες παρέμειναν εκεί που βρίσκονταν και πριν από την 30ή αγωνιστική.

Για τελευταία φορά για τη σεζόν 2021-22, λοιπόν, το basketblog.gr συνέθεσε την καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής και επέλεξε τον προπονητή που ξεχώρισε. Ακολούθως, μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας, προκειμένου να αναδείξετε τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Λευτέρης Γαλανίδης (Αίας Ευόσμου)

Άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση πρόσθεσε την Κυριακή (15/5) στο ενεργητικό του ο 35χρονος πόιντ γκαρντ, καθώς πέτυχε 17 πόντους με τρία εύστοχα τρίποντα στην εκτός έδρας νίκη του Αίαντα στο Λαγκαδά, την 11η στη σειρά για την ομάδα του Ευόσμου. Ο Γαλανίδης ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής μετρώντας 341 πόντους (έναν λιγότερο από τους Καλαμπάκα, Κοτσάνο) σε 26 αγώνες, ήτοι 13,1 κατά μέσο όρο.

2. Δημήτρης Χατζηκυριακίδης (Γέφυρα)

Καλύτερο φίνις στη χρονιά δεν θα μπορούσε να κάνει ο Χατζηκυριακίδης. Ο 24χρονος γκαρντ πέτυχε 22 πόντους με 5 εύστοχα τρίποντα στην εκτός έδρας νίκη της Γέφυρας επί της ΧΑΝΘ, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το φετινό μέσο όρο του στους 15,0. Η Γέφυρα ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 9 συνεχόμενες νίκες και ο Χατζηκυριακίδης ήταν ο πρώτος σκόρερ της σε αυτά τα παιχνίδια, με 157 πόντους συνολικά (17,4 κατά μέσο όρο).

3. Κωνσταντίνος Κυφωνίδης (Αρετσού Καλαμαριάς)

Δεν βρίσκεται τυχαία πάλι στην καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής ο 22χρονος γκαρντ της Αρετσούς. Ούτε είναι τυχαίο ότι στις 8 νίκες που σημείωσε η ομάδα της Καλαμαριάς στο πρωτάθλημα, είχε 24,9 πόντους κατά μέσο όρο! Ο Κυφωνίδης έκλεισε τη χρονιά με 26 πόντους στη νίκη επί του Πολύγυρου και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα όντας μακράν ο 1ος σκόρερ σε όλον τον 4ο όμιλο με 501 συνολικά και κάτι παραπάνω από 20 κατά μέσο όρο.

4. Βασίλης Βρεττάς (Ευκαρπία)

Σε μία αγωνιστική κατά την οποία ξεχώρισαν κυρίως οι περιφερειακοί, ο 25χρονος γκαρντ/φόργουορντ θα… παίξει αναγκαστικά στο “4”! Ο Βρεττάς πρόσθεσε άλλη μία καλή εμφάνιση στο δεύτερο μισό της σεζόν, πετυχαίνοντας 21 πόντους στην εκτός έδρας νίκη της Ευκαρπίας επί της ΜΕΝΤ. Πρόκειται για τη 2η καλύτερη φετινή επιθετική επίδοση για τον Βρεττά, ο οποίος πέτυχε 78 πόντους σε 12 αγώνες στον 1ο γύρο του πρωταθλήματος και είχε 135 στο 2ο.

5. Γιάννης Κοτσάνος (Αίας Ευόσμου)

Σε μία ομάδα γεμάτη έμπειρους παίκτες με μεγάλη και σημαντική προϋπηρεσία στη Β’ Εθνική, ο Γιάννης Κοτσάνος ήταν ίσως η αποκάλυψη της χρονιάς. Στα 30 του χρόνια ο σέντερ του Αίαντα έκανε την πιο παραγωγική σεζόν του στην τρίτη τη τάξει κατηγορία και μαζί με τον Καλαμπάκα ήταν οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας με 342 πόντους. Στο ματς-γιορτή με τον Ερμή Λαγκαδά ήταν επίσης ο πρώτος σκόρερ του Αίαντα, καθώς σημείωσε 18 πόντους.

Προπονητής: Νίκος Δώδος (Λεύκιππος Ξάνθης)

Ο μόνος αήττητος προπονητής στον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής! Ανέλαβε τον Λεύκιππο στις αρχές Μαρτίου, αμέσως μετά την εντός έδρας ήττα από τον Πανσερραϊκό. Τότε είχε ρεκόρ 9-7 και βρισκόταν στην 7η θέση του ομίλου. Έκτοτε η ομάδα της Ξάνθης κέρδισε 10 αγώνες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών με Ευκαρπία (εκτός έδρας), Μαχητές Πειραματικό Πεύκων, Μακεδονικό και Ερμή Λαγκαδά, αντιπάλους που βρίσκονταν πάνω από αυτήν. Κάπως έτσι τερμάτισε στην 3η θέση με ρεκόρ 19-7.

Quiz Maker

QuizWiz