Μόνοι πρώτοι βρίσκονται πλέον στη βαθμολογία οι Μαχητές-Πειραματικού, μετά και την εκτός έδρας νίκη επί του Μακεδονικού, εκμεταλλευόμενοι τις ήττες του Αγρινίου και των Ικάρων Σερρών από το Στρατώνι και τη Νίκη Βόλου αντίστοιχα. Στις νίκες επέστρεψε ο Έσπερος Λαμίας, ο οποίος επικράτησε του Φιλίππου Βέροιας και έδειξε ότι η έδρα θα είναι το μεγάλο όπλο του. Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πήραν τα Φάρσαλα, τα οποία επικράτησαν στην παράταση του Φαίακα Κέρκυρας.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του basketblog.gr αναδεικνύει την κορυφαία πεντάδα και τον προπονητή της αγωνιστικής και δίνει παράλληλα τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον MVP της αγωνιστικής αλλά και τον κορυφαίο προπονητή.

Αναλυτικά:

Γιάννης Μητσάκης (Μαχητές-Πειραματικού): Πληθωρική εμφάνιση από τον έμπειρο γκαρντ των Μαχητών. Ο Μητσάκης, ο οποίος αποφάσισε το καλοκαίρι να βοηθήσει με την εμπειρία του την ομάδα των Πεύκων, πραγματοποίησε μεστή εμφάνιση πετυχαίνοντας 11 πόντους, ενώ συνδύασε την παραγωγική του εμφάνιση και με δημιουργία, προσφέροντας 7 ασίστ στους συμπαίκτες του, βοηθώντας ουσιαστικά στην εύκολη επικράτηση της ομάδας του κόντρα στο Μακεδονικό.

Σάκης Κουτίνας (Νίκη Βόλου): Εξαιρετική παρουσία από τον 31χρονο γκαρντ της Νίκης Βόλου. Οι Θεσσαλοί πραγματοποίησαν μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση, αυτή τη φορά κόντρα στους πανίσχυρους Ικάρους Σερρών και πήραν την 3η τους νίκη στο πρωτάθλημα. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Σάκης Κουτίνας, ο οποίος πέτυχε 23 πόντους με 2 τρίποντα και ήταν κομβικός στο δημιουργικό κομμάτι.

Σωτήρης Μπουρδάνος (Στρατώνι): Ο παίκτης που χάρισε τη νίκη στο Στρατώνι κόντρα στο Αγρίνιο. Σε έναν αγώνα που κρίθηκε στην παράταση, ο Μπουρδάνος ήταν αυτός που πήρε από το χέρι την ομάδα του και πετυχαίνοντας συνολικά 24 πόντους με 3 τρίποντα, βοήθησε ώστε να έρθει το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα και μάλιστα κόντρα σε μία πολύ δυνατή ομάδα.

Ρήγας Παπαργυρόπουλος (Έσπερος Λαμίας): Μεστή παρουσία από τον έμπειρο πάουερ φόργουορντ/σέντερ του Έσπερου. Η ομάδα της Λαμίας αναζητούσε τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα και μπορεί να δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στον αξιόμαχο Φίλιππο Βέροιας, όμως ο Παπαργυρόπουλος ήταν εκεί να δώσει τις απαραίτητες λύσεις. Ο 31χρονος “ψηλός” πέτυχε 18 πόντους, όντας κυρίαρχος κάτω από τη ρακέτα και μαζί με τον Κατσαρέ βοήθησαν στην επικράτηση της ομάδας τους.

Δημήτρης Δέσπος (Φάρσαλα): Ο αειθαλής “γίγαντας” των Φαρσάλων μίλησε… Ο Δημήτρης Δέσπος αποφάσισε το καλοκαίρι να επιστρέψει στην ενεργό δράση και τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής δικαιώνουν την απόφαση του. Ο 42χρονος σέντερ ήταν εξαιρετικός κόντρα στον Φαίακα Κέρκυρας και με τους 18 πόντους του βοήθησε ώστε να έρθει η μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί των νεοφώτιστων.

Προπονητής της αγωνιστικής: Γιάννης Χατζούλης (Στρατώνι):

Το Στρατώνι δεν ξεκίνησε καλά τη φετινή του προσπάθεια στη Β’ Εθνική. Με τρεις σερί ήττες σε ισάριθμους αγώνες βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος και ο αγώνας της Κυριακής με το Αγρίνιο ήταν κομβικός. Κόντρα σε μία ομάδα που φαντάζει από τις πλέον ισχυρές του πρωταθλήματος, το κοουτσάρισμα του Χατζούλη βοήθησε ώστε να έρθει η πρώτη νίκη στο Στρατώνι και πλέον να κινείται πιο αισιόδοξα ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.