Με αρκετά ενδιαφέροντα αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η 4η ημέρα της Β’ Εθνικής στο Βορρά. Η Καβάλα πήρε το ντέρμπι στο γήπεδο της κόντρα στον αήττητο, μέχρι την Κυριακή, Χαρίλαο Τρικούπη, την ώρα που η Ασπίδα Ξάνθης συνέχιζε το νικηφόρο σερί της κόντρα στην Χαλκηδόνα.

Εύκολες νίκες πήραν το Ανατόλια, ο Ερμής Λαγκαδά και η Ευρώπη Πευκοχωρίου, αντιμετωπίζοντας τα Φάρσαλα, τη Γέφυρα και την Ελίμεια αντίστοιχα, ενώ την πρώτη του νίκη πανηγύρισε το Αγρίνιο, το οποίο κατάφερε να συντρίψει το Στρατώνι με 64-51. Σε ντέρμπι εξελίχθηκε η μάχη ανάμεσα στους Μαχητές και τους Ικάρους Σερρών, με τους νεοφώτιστους από τις Σέρρες να γνωρίζουν την πρώτη τους ήττα με 78-76.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του basketblog.gr ανέδειξε την καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής αλλά και τον καλύτερο προπονητή των αγώνων.

Αναλυτικά:

Σωτήρης Καραποστόλου (ΣΑΑΚ Ανατόλια): Τι κι αν τα χρόνια έχουν περάσει, η τέχνη δεν ξεχνιέται. Εκπληκτική εμφάνιση από τον 37χρονο γκαρντ των εκπαιδευτηρίων, η οποία συνοδεύτηκε με 29 πόντους και 7 τρίποντα, με τον έμπειρο παίκτη να έχει καταλυτική παρουσία στην επικράτηση της ομάδας του.

Λέανδρος Βογιατζής (Μαχητές Δόξας Πεύκων): Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον ηγέτη των Μαχητών, ο οποίος πέτυχε 20 πόντους με 6 τρίποντα στη νίκη της ομάδας του επί των Ικάρων Σερρών, ενώ ήταν πρωταγωνιστής και στη φάση της αγωνιστικής, όταν πέτυχε σε νεκρό χρόνο τρίποντο από τα 10 μέτρα.

Κωνσταντίνος Σταύρου (Αγρίνιο): Πολύ καλή εμφάνιση από τον 27χρονο φόργουορντ στην πρώτη νίκη της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Σταύρου πέτυχε 17 πόντους με 3 τρίποντα όντας πρώτος σκόρερ για την ομάδα του και ο καταλυτικός παίκτης όποτε χρειάστηκε, βοηθώντας τους συμπαίκτες του να αποβάλουν το άγχος που τους διέβαλε.

Σωκράτης Γκέλιος (Ασπίδα Ξάνθης): Εξαιρετική εμφάνιση από τον νεαρό φόργουορντ της Ασπίδας Ξάνθης.  Ο 22χρονος παίκτης της ακριτικής ομάδας συνέβαλλε τα μέγιστα προκειμένου να έρθει η πολυπόθητη νίκη, η Τρίτη για τους παίκτες του κόουτς Ιωαννίδη, πετυχαίνοντας 22 πόντους.

Αντώνης Μιχάλογλου (Καβάλα): Απόλυτος κυρίαρχος των καλαθιών ο φόργουορντ/σέντερ της Καβάλας πραγματοποίησε μία πολύ μεγάλη εμφάνιση, αντάξια του βιογραφικού που τον συνοδεύει. Ο 29χρονος συνεργαζόταν άψογα με τον Ερεβμπεναζιέ και κατάφερε να πετύχει 14 πολύτιμους πόντους με 1 τρίποντο και βοηθώντας ουσιαστικά σε όλο το παρκέ για να έρθει η 2η νίκη της Καβάλας.

Προπονητής της αγωνιστικής:

Χρήστος Μυριούνης (Αγρίνιο): Δεν πέρασε και λίγα όλη τη βδομάδα που πέρασε. Από την παραίτηση, στην επιστροφή και στην προσπάθεια να επαναφέρει σε κανονική τροχιά την ομάδα του, ο Χρήστος Μυριούνης ήταν ο προπονητής της αγωνιστικής, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πρώτη νίκη του Αγρινίου.