Ολοκληρώθηκε η 5η αγωνιστική του συναρπαστικού πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, και το basketblog.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα και τον καλύτερο προπονητή του Βορείου ομίλου.

1)Γιάννης Κυριακόπουλος (Καστοριά)

Όταν έχεις την ευκαιρία να αποκτήσεις τον Γιάννη Κυριακόπουλο, έστω και στα 37 του χρόνια τότε γνωρίζεις πως στο οπλοστάσιο σου υπάρχει ένας παίκτης με τεράστια εμπειρία, ο οποίος θα σε κουβαλήσει ως το τέλος της διαδρομής, μπολιασμένος από πρωταθλητισμό. Ο έμπειρος γκαρντ μετά από μια τρομερή χρονιά πέρυσι με το Παγκράτι και την Α2 Ανδρών, επέστρεψε στην Β’ Εθνική (μοναδική του παρουσία στη συγκεκριμένη κατηγορία την σεζόν 2013-24 με την Δόξα Λευκάδας) με σκοπό να πετύχει ότι με τους «νησιώτες», δηλαδή να επιστρέψει στην Α2. Στο παιχνίδι με τον Πολύγυρο είχε 17 πόντους με τρία τρίποντα και άρτια οργάνωση, βοηθώντας τα μέγιστα την Καστοριά να βρίσκεται στην κορυφή με 5-0.

2)Θεοδόσης Γκόβας (Αγρίνιο)

Για δεύτερη φορά συναντάμε στους κορυφαίους μας τον έμπειρο γκαρντ του Αγρινίου, ο οποίος οδηγεί με μαεστρία την ομάδα του Χρήστου Μυριούνη. Στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του στην Κατερίνη με αντίπαλο τον Πιερικό Αρχέλαο ο 34χρονος γκαρντ είχε 23 πόντους με 3 ασίστ και πολύ καλή οργάνωση του παιχνιδιού.

3)Μπάμπης Μουρατίδης (Πευκοχώρι)

Όπως και ο Γκόβας, έτσι και ο Μουρατίδης εμφανίζεται για δεύτερη φορά στους κορυφαίους του Βορρά, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις με το Πευκοχώρι. Η ομάδα της Χαλκιδικής μετά την ήττα στην πρεμιέρα μετράει 4/4 δείχνοντας έτοιμη να διεκδικήσει την επιστροφή της στην Α2. Ο 30χρονος γκαρντ στην τεράστιας σημασίας νίκη της Ευρώπης στην Αγιά με αντίπαλο τον Ερμή είχε 22 πόντους με 2 τρίποντα.

4)Αργύρης Σιώπης (Ανατόλια)

Αρχίζει να βρίσκει τον ρόλο του ο 24χρονος πάουερ φόργουορντ Αργύρης Σιώπης, ο οποίος με αντίπαλο την πρώην του ομάδα, τον Ερμή Λαγκαδά πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, έχοντας 15 πόντους με 1 τρίποντο, με το Ανατόλια να σπάει το αήττητο της ομάδας του Βαγγέλη Αγγελή.

5)Απόστολος Κουτσογιάννης (Ασπίδα Ξάνθης)

Ο γέννημα θρέμμα 32χρονος Ξανθιώτης πάουερ φόργουορντ, και αρχηγός της Ασπίδας εμφανίστηκε εξαιρετικός στο πρώτο διπλό της Ακριτικής ομάδας στη σεζόν και το πέρασμα με 65-63 από την Βέροια απέναντι στον Φίλιππο. Ο Κουτσογιάννης είχε 19 πόντους, στήνοντας το δικό του πάρτι μέσα στις δυο ρακέτες.

Προπονητής

Άγγελος Καραμανλής (Πευκοχώρι)

Ο Έλληνας τεχνικός αποτελεί σήμα κατατεθέν της ομάδας της Χαλκιδικής καθώς βρίσκεται σε αυτή από το 2014 είτε ως πρώτος προπονητής είτε ως μέλος του τεχνικού τιμ. Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν η διοίκηση της Ευρώπης του έδωσε τα κλειδιά της ομάδας, και μετά την πρώτη της ήττα, την οδηγεί σε ένα σερί 4/4, καταφέρνοντας να πετύχει μια σπουδαία νίκη στην Αγία απέναντι στον Ερμή.