Σπουδαίες εκτός έδρας νίκες πήραν η Νίκη Βόλου και το Ανατόλια κόντρα σε Μαχητές-Πειραματικού και Ικάρους Σερρών αντίστοιχα. Επιστροφή στις νίκες για Γέφυρα και Φίλιππο Βέροιας που επικράτησαν του Έσπερου Λαμίας και του Στρατωνίου αντίστοιχα. Νίκη με ανατροπή για το Αγρίνιο κόντρα στον Φαίακα σε παιχνίδι θρίλερ που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του basketblog.gr αναδεικνύει την κορυφαία πεντάδα και τον προπονητή της 5ης αγωνιστικής και παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον πολυτιμότερο παίκτη και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Ανδρέας Καραγιαννάκης (Γέφυρα): Κομβική παρουσία από το νεαρό γκαρντ της Γέφυρας. Ο Καραγιαννάκης μπορεί να είναι μόλις 21 ετών, όμως δείχνει ότι έχει το ταλέντο να σταθεί στο ανταγωνιστικό επίπεδο της Β’ Εθνικής. Στον πρόσφατο αγώνα με τον Έσπερο Λαμίας, ο νεαρός γκαρντ πέτυχε 13 πόντους με 1 τρίποντο, βοηθώντας ουσιαστικά σε άμυνα και επίθεση αλλά και στο δημιουργικό κομμάτι.

Διονύσης Καπινιάρης (Αγρίνιο): Άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση από τον έμπειρο γκαρντ του Αγρινιίου. Ο Καπινιάρης ήταν ο άνθρωπος κλειδί στην νίκη-ανατροπή της ομάδας του επί του Φαίακα Κέρκυρας, μιας και με την παρουσία του βοήθησε στην ανατροπή του σκορ. Ο 27χρονος γκαρντ πέτυχε 19 πόντους με 2 τρίποντα, όντας ο πλέον ψύχραιμος παίκτης στα κρίσιμα λεπτά που έκριναν τον αγώνα.

Ευθύμης Κοθράς (Φίλιππος Βέροιας): Εξαιρετική εμφάνιση από τον αρχηγό του Φίλιππου Βέροιας. Ο Κοθράς μπορεί να διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του, όμως παίζει σαν… έφηβος και το απέδειξε και στον τελευταίο αγώνα με το Στρατώνι. Ο αρχηγός της ομάδας πέτυχε 27 πόντους με 2 τρίποντα βοηθώντας στην αρχική μεγάλη διαφορά στο σκορ αλλά και στη συνέχεια του αγώνα.

Μιχάλης Φρουσκλιάς (Νίκη Βόλου): Μεστή εμφάνιση από τον έμπειρο φόργουορντ της Νίκης Βόλου. Ο Φρουσκλιάς αποφάσισε το περασμένο καλοκαίρι να έρθει στο Βόλο και να δώσει την απαραίτητη εμπειρία που χρειάζεται η ομάδα στην κατηγορία και ήδη η κίνηση αυτή έχει αποδώσει καρπούς, με αποκορύφωμα την εμφάνιση της Κυριακής. Ο Φρουσκλιάς πέτυχε 17 πόντους με 2 τρίποντα και ήταν ο πλέον καταλυτικός παίκτης στη νίκη επί των Μαχητών-Πειραματικού.

Πάνος Κιγμέτογλου (Ανατόλια): Πολύ καλή παρουσία από τον “ψηλό’ του Κολεγίου. Ο Κιγμέτογλου μπορεί να πέτυχε 14 πόντους, όμως η εμφάνιση του είχε ακόμα μεγαλύτερο αντίκτυπο, με δεδομένο ότι προερχόταν από τις τραυματισμό πριν από λίγες μέρες και πλέον έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε, χαρίζοντας στην ομάδα του ένα σημαντικό “διπλό”.

Προπονητής της αγωνιστικής: Λάμπρος Πρέκας (Νίκη Βόλου):

Η Νίκη Βόλου ξεκίνησε τη φετινή χρονιά με φιλοδοξίες, θέλοντας να έχει μία ανταγωνιστική παρουσία σε ένα πρωτάθλημα όπου δεν ξεχωρίζει κάποια ομάδα σαν μεγάλο φαβορί. Μετά τη σπουδαία εντός έδρας νίκη επί των Ικάρων Σερρών, ήρθε και το μεγάλο διπλό επί των Μαχητών-Πειραματικού και μάλιστα με ανατροπή, έργο του προπονητή της ομάδας, Λάμπρου Πρέκα, που διαχειρίστηκε ιδανικά το σκορ και έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της ομάδας του.