Με νίκες συνέχισαν οι πρωτοπόροι του βαθμολογικού πίνακα, μιας και οι Ίκαροι Σερρών χρειάστηκαν την παράταση όμως πήραν τη νίκη κόντρα στον Ερμή Λαγκαδά και ανέβηκαν ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Από κοντά ακολουθεί ο Χαρίλαος Τρικούπης με την ομάδα του Μεσολογγίου να ανεβάζει στροφές στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την Ασπίδα Ξάνθης και να παίρνει μία πολύτιμη νίκη.

Στις νίκες επέστρεψε το Στρατώνι που επιβλήθηκε με σχετική άνεση του Ανατόλια, ενώ την τρίτη τους νίκη πήραν και τα Φάρσαλα που σταμάτησαν την πορεία των Μαχητών και πλέον συμπορεύονται μαζί στη βαθμολογία.

Τη δεύτερη νίκη του πέτυχε το Αγρίνιο του Χρήστου Μυριούνη με την ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας να βρίσκει τα πατήματα της μετά το κακό ξεκίνημα με τρεις σερί ήττες.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του basketblog.gr σχεδίασε την καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής και ανέδειξε τον καλύτερο προπονητή της ημέρας.

Μιχάλης Πολίτης (Χαρίλαος Τρικούπης): Ο παίκτης-κλειδί του αγώνα ανάμεσα στον Χαρίλαο Τρικούπη και την Ασπίδα Ξάνθης. Στο 38’ του αγώνα και ενώ οι Ακρίτες βρίσκονταν κοντά σε μία τεράστια νίκη, ο έμπειρος γκαρντ πήρε το… όπλο του και με τους δικούς του πόντους χάρισε μία πολύτιμη νίκη στην ομάδα του. Ο Πολίτης πέτυχε 9 πόντους ήταν όμως κομβικοί στην νίκη του Χαρίλαου Τρικούπη.

Δημήτρης Σιόλογκας (Φάρσαλα): Εξαιρετική εμφάνιση από τον σκόρερ των Φαρσάλων, ο οποίος πέτυχε 17 πόντους και οδήγησε την ομάδα του στην 3η της φετινή νίκη. Ο Σιόλογκας μπορεί να ήρθε σαν μία από τις τελευταίες μετεγγραφές των νεοφώτιστων, όμως έδειξε στον κυριακάτικο αγώνα ότι έχει μπει πλήρως στο ρόλο που του έχει ανατεθεί.

Δημήτρης Σαμαράς (Στρατώνι): Πολύ καλή εμφάνιση από τον «μπομπέρ» του Στρατωνίου να πετυχαίνει 13 πόντους με 2 τρίποντα και να είναι κομβικός στην πολύ σημαντική νίκη της ομάδας του επί του Ανατόλια.

Κωνσταντίνος Σταύρου (Αγρίνιο): Δεύτερη συνεχόμενη εκπληκτική εμφάνιση από τον φόργουορντ του Αγρινίου που οδήγησε την ομάδα του σε ένα σημαντικό διπλό επί της Χαλκηδόνας που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά. Ο 27χρονος πέτυχε 22 πόντους με 2 τρίποντα, δείχνοντας για έναν ακόμα αγώνα ότι θα είναι η αιχμή του δόρατος επιθετικά για την ομάδα του.

Γιάννης Κακούζης (Ίκαροι Σερρών): Επική εμφάνιση από τον έμπειρο σέντερ των νεοφώτιστων. Οι Ίκαροι δυσκολεύτηκαν αρκετά κόντρα στον αξιόμαχο Ερμή Λαγκαδά και χρειάστηκαν το πεντάλεπτο της παράτασης, εκεί όπου με το buzzer beater του Κακιούζη πήραν τη νίκη. Συνολικά ο Κακιούζης πέτυχε 22 πόντους όντας πρώτος σκόρερ της ομάδας του μαζί με τον Γρίψιο και έστειλε τους νεοφώτιστους στην κορυφή της βαθμολογίας.

Προπονητής της αγωνιστικής: Στέργιος Ποργιόπουλος (Ίκαροι Σερρών)

Ο προπονητής των νεοφώτιστων μπορεί να είδε τους παίκτες του να κουράζονται στην δ’ περίοδο, και στα κρίσιμα λεπτά της παράτασης τον Ερμή Λαγκαδά να προηγείται, όμως με το κοουτσάρισμα του βοήθησε ώστε να έρθει η μεγάλη νίκη, ενώ συνολικά κιόλας έχει δημιουργήσει ένα πολύ ικανό ρόστερ.