Ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική του συναρπαστικού πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, και το basketblog.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα και τον καλύτερο προπονητή του Βορείου ομίλου.

1)Γιάννης Μητσάκης (Πευκοχώρι)

Μετά από τέσσερα χρόνια στο λεκανοπέδιο της Αττικής ο 35χρονος γκαρντ επέστρεψε στην Βόρεια Ελλάδα, και στο Πευκοχώρι, θέλοντας να προσδώσει την εμπειρία του στην ομάδα της Χαλκιδικής. Στο παιχνίδι με την Καστοριά ο Μητσάκης ήταν απολαυστικός, έχοντας 18 πόντους με 4 τρίποντα, και οδηγώντας την ομάδα του στην κορυφή του Βορείου ομίλου, σπάζοντας ταυτόχρονα και το αήττητο της Καστοριάς.

2)Λευτέρης Γαλανίδης (Ανατόλια)

Τον συναντάμε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες αγωνιστικές την κορυφαία πεντάδα, με τον 28χρονο γκαρντ να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, οδηγώντας από την περιφέρεια το Ανατόλια. Ο Θεσσαλονικιός πλέι μέικερ, με ένα διάλειμμα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, αγωνίζεται από το 2012 στην ίδια ομάδα, ενώ αποτελεί παραδοσιακό εκφραστή του αθλήματος στην Βόρεια Ελλάδα. Με το εξαιρετικό του σουτ να είναι η δύναμη του, είχε 20 πόντους με 5 τρίποντα, οδηγώντας την ομάδα του σε σπουδαία νίκη απέναντι στη Καρδίτσα, και στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

3)Παναγιώτης Δανάκης (ΚΣ Γέφυρας)

Όχι, ο 31χρονος γκαρντ μόνο τριάρι δεν είναι, αλλά με τους περιφερειακούς να «βομβαρδίζουν» τα καλάθια αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε μια πεντάδα με τρεις περιφερειακούς. Ο Δανάκης, σαν άλλος Γαλανίδης αποτελεί ακόμα ένα εκφραστή του μπάσκετ της Θεσσαλονίκης, δίνοντας δύναμη πυρός στη νεοφώτιστη Γέφυρα. Στο παιχνίδι των «πορτοκαλί» με τον Ερμή Αγιάς ήταν εξαιρετικός έχοντας 24 πόντους και οδηγώντας την ομάδα του στην τέταρτη της νίκης.

4)Νεκτάριος Μάρουσιτς (Ερμής Λαγκαδά)

Ο λόγος που ο Ερμής Λαγκαδά απέκτησε τον 26χρονο γκαρντ/φόργουορντ είναι προφανής, με τον ίδιο να δείχνει να ανταποκρίνεται και να βρίσκεται για δεύτερη φορά στις κορυφαίες πεντάδες μας. Ο πρώην παίκτης των Μαχητών Δόξας Πευκών πέτυχε 24 πόντους με 2 τρίποντα, στην σπουδαία νίκη των «πράσινων» επί της ΧΑΝΘ στην παράταση.

5)Γιάννης Καραγκιολίδης (Πιερικός Αρχέλαος)

Δεν αποτελεί και παράσημο ύψους η πεντάδα που διαλέξαμε την εν λόγω αγωνιστική, με τους «κοντούς» να κάνουν την δουλειά στα περισσότερα παιχνίδια. Ο πολύπειρος 27χρονος φόργουορντ μετά από δυο χρόνια στον Ηρακλή συμφώνησε με την ομάδα της Κατερίνης, και την βοήθησε να φτάσει στο πρώτο τις διπλό στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας εκτός έδρας τον Πολύγυρο. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Καραγκιολίδης είχε 20 πόντους με 4 τρίποντα.

Προπονητής

Πέτρος Γκαϊτατζής

Αποτελεί μέρος της νέας γενιάς προπονητών, και στα 40 του χρόνια έχει αναλάβει εδώ και δυο χρόνια το απαιτητικό έργο στο Ανατόλια, θέλοντας να δημιουργήσει μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα. Ο τεχνικός που ξεκίνησε την καριέρα του από το παιδικό του Άρη, πραγματοποιεί εξαιρετική δουλειά, και μετά από έξι αγωνιστικές βλέπει την ομάδα του να βρίσκεται μια νίκη κάτω από τους τρεις πρωτοπόρους (4-2), ενώ οδήγησε το έμπειρο σύνολο που διαθέτει σε σπουδαία νίκη απέναντι στην πολύ δυνατή ΑΣ Καρδίτσας με 64-61.