Μεγάλοι νικητές ήταν οι Μαχητές-Πειραματικού στο ντέρμπι της αγωνιστικής με τους Ικάρους Σερρών. Στο έτερο μεγάλο ντέρμπι, αυτό της Θεσσαλίας, η Νίκη Βόλου πήρε τη νίκη κόντρα στα Φάρσαλα. Εύκολο απόγευμα είχε το Αγρίνιο, το οποίο επιβλήθηκε με άνεση του Μακεδονικού, Πρώτη νίκη για τη Χαλκηδόνα στη νέα της εποχή με τον Δημήτρη Τσούρμα στον πάγκο. Εκτός έδρας νίκη πήρε το Ανατόλια, το οποίο επικράτησε του Ερμή Λαγκαδά και παρέμεινε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του Basketblog.gr αναδεικνύει την κορυφαία πεντάδα και τον προπονητή της αγωνιστικής και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον πολυτιμότερο παίκτη και τον προπονητή της 6ης αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Θωμάς Γεωργίου (Νίκη Βόλου): Ο αειθαλής γκαρντ των νεοφώτιστων. Ο Θωμάς Γεωργίου ήταν εξαιρετικός απέναντι στα Φάρσαλα και παρά τα 35 του χρόνια έδειχνε ακούραστος εντός παρκέ, πετυχαίνοντας 24 πόντους στη νίκη της ομάδας του στο θεσσαλικό ντέρμπι. Ο έμπειρος γκαρντ ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, μιας και με τις κατευθύνσεις που έδινε εντός παρκέ βοήθησε σε υπερθετικό βαθμό για να έρθει μία ακόμα νίκη για τη Νίκη Βόλου.

Σταύρος Μυλωνίδης (Προποντίς/Χαλκηδόνα): Ηγετική παρουσία από τον έμπειρο γκαρντ της Χαλκηδόνας. Ο Μυλωνίδης ήταν σχεδόν αλάνθαστος κόντρα στην Ελευθερούπολη και με τους 23 πόντους του βοήθησε ώστε να έρθει η δεύτερη νίκη για την ομάδα του και κόντρα μάλιστα σε ένα δύσκολο αντίπαλο, όπως είναι οι νεοφώτιστοι.

Σωτήρης Καραποστόλου (Ανατόλια): Δεν καταλαβαίνει από έδρες και αντιπάλους ο έμπειρος φόργουορντ του Ανατόλια. Ο Καραποστόλου ήταν για ένα ακόμα απόγευμα εξαιρετικός και με τα 5 τρίποντα του και τους 19 συνολικά πόντους βοήθησε ώστε να έρθει η μεγάλη εκτός έδρας νίκη του Κολεγίου επί του Ερμή Λαγκαδά.

Δημήτρης Στόλης (Μαχητές-Πειραματικού): Άλλη μία εκπληκτική εμφάνιση από τον φόργουορντ των Μαχητών-Πειραματικού. Ο Στόλης ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι από τους κορυφαίους της ομάδας του, πετυχαίνοντας double double με 14 πόντους και 12 ριμπάουντ, έχοντας τον πλήρη έλεγχο κάτω από το καλάθι και βοηθώντας την ομάδα του να επιστρέψει στις νίκες και μάλιστα κόντρα σε ένα πολύ δύσκολο αντίπαλο.

Αντώνης Μιχάλογλου (Αγρίνιο): Εξαιρετική εμφάνιση από τον έμπειρο “ψηλό” του Αγρινίου. Ο Μιχάλογλου ήρθε το καλοκαίρι στην Αιτωλοακαρνανία προκειμένου να δώσει τις απαραίτητες λύσεις κάτω από το καλάθι και με την εμφάνιση του στο κλειστό της Νεάπολης κόντρα στον Μακεδονικό έδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει και με το παραπάνω. Ο έμπειρος πάουερ φόργουορντ/σέντερ ήταν ασταμάτητος κόντρα στους νεοφώτιστους, πετυχαίνοντας 20 πόντους στην επικράτηση της ομάδας του.

Προπονητής της Αγωνιστικής: Δημήτρης Τσούρμας (Προποντίς/Χαλκηδόνα):

Να αναλαμβάνεις μία ομάδα και την βοηθάς να φτάνει στη νίκη στην πρώτη σου παρουσία στον πάγκο δεν θεωρείται εύκολο. Να αντιμετωπίζεις δε και την τελευταία ομάδα που αντιμετώπισες στην ομάδα που βρισκόσουν και έχασες, είναι ακόμα πιο δύσκολο ψυχολογικά. Κι όμως ο Δημήτρης Τσούρμας τα κατάφερε. Έχοντας μόλις λίγες προπονήσεις με τη νέα του ομάδα, ο έμπειρος τεχνικός κλήθηκε να συσπειρώσει την ομάδα και να τη λειτουργήσει άψογα κόντρα στην Ελευθερούπολη, μία από τις ισχυρές ομάδες της κατηγορίας, την ομάδα που αντιμετώπισε στον τελευταίο του αγώνα ως προπονητής στον Ερμή Λαγκαδά και ηττήθηκε μάλιστα. Ο Τσούρμας χειρίστηκε άψογα το ρόστερ του, δημιούργησε όμορφες φάσεις μέσα από συστήματα και με την παρουσία του και τις κατευθύνσεις του βοήθησε ώστε να έρθει η δεύτερη νίκη της Χαλκηδόνας.