Σπουδαία νίκη και με διαφορά μάλιστα πήρε ο Φίλιππος Βέροιας επί των Μαχητών-Πειραματικού και έδειξε ότι η έδρα του θα είναι και το μεγάλο όπλο του για φέτος. Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πήρε ο Μακεδονικός, ο οποίος επικράτησε εκτός έδρας της ΧΑΝΘ. Δεύτερη σερί νίκη για τη Γέφυρα που δείχνει ότι έχει φέτος δυνατότητες να πετύχει από νωρίς την παραμονή στην κατηγορία. Συνεχίζει την πορεία προς την κορυφή το Αγρίνιο που μπορεί να δυσκολεύτηκε, αλλά επικράτησε των Φαρσάλων. Πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Χαλκηδόνα επί των Ικάρων Σερρών που έδειξε τη δυναμική της και εκτός έδρας.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του Basketblog.gr αναδεικνύει την κορυφαία πεντάδα και τον προπονητή της 9ης αγωνιστικής και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να επιλέξει τον δικό του πολυτιμότερο παίκτη αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Ευθύμης Κοθράς (Φίλιππος Βέροιας): Εξαιρετική εμφάνιση από τον αρχηγό του Φίλιππου. Ο Κοθράς αποτελεί σήμα κατατεθέν της ομάδας του τα τελευταία χρόνια και τον… κινητό εγκέφαλο εντός παρκέ και το απέδειξε και στον τελευταίο αγώνα με τους Μαχητές-Πειραματικού. Ο πολύπειρος γκαρντ ήταν εξαιρετικός τόσο εκτελεστικά όσο και δημιουργικά, πετυχαίνοντας 21 πόντους με 5 τρίποντα και βοηθώντας στα πρώτα λεπτά να δημιουργηθεί η μεγάλη διαφορά στο σκορ, που ουσιαστικά ήταν και αυτή που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Ισίδωρος Τσινόπουλος (Μακεδονικός): Ο άτυχος της αγωνιστικής που κατάφερε με την παρουσία του να δώσει τη νίκη στο Μακεδονικό. Ο Τσινόπουλος ήταν μαζί με τον Κουντουρατζόγλου οι δύο κορυφαίοι για τον Μακεδονικό, στην πρώτη νίκη των νεοφώτιστων στην κατηγορία, με τον πρώτο να πετυχαίνει 21 πόντους με 1 τρίποντο και όλα αυτά πριν τραυματιστεί ο 24χρονος λίγο πριν το φινάλε του αγώνα. Ο νεαρός γκαρντ έδειξε ότι μπορεί να βγει μπροστά για την ομάδα του και να τη βοηθήσει να έρθουν οι απαραίτητες νίκες για τη μάχη της παραμονής.

Γιώργος Αποστολίδης (Γέφυρα): Ο “μπομπέρ” της Γέφυρας πήρε το όπλο του. Το καλοκαίρι η Γέφυρα προχώρησε σε μια μετεγγραφική υπέρβαση, αποκτώντας τον Γιώργο Αποστολίδη, με τον 34χρονο σκόρερ να δικαιώνει άπαντες στην ομάδα με την παρουσία του. Ο έμπειρος γκαρντ/φόργουορντ πέτυχε 24 πόντους με 4 τρίποντα, βοηθώντας με την παρουσία του να έρθει η δεύτερη σερί νίκη για την ομάδα του, αυτή τη φορά κόντρα στη Νίκη Βόλου.

Δημήτρης Μήτσου (Αγρίνιο): Άλλη μία μεστή εμφάνιση από τον έμπειρο “ψηλό” του Αγρινίου. Το Αγρίνιο δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στα Φάρσαλα και βρέθηκε να είναι ακόμα και πίσω στο σκορ, ενώ στα τελευταία λεπτά, το παιχνίδι έγινε ντέρμπι, με την ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας να παίρνει στο τέλος το ροζ φύλλο αγώνα. Ο Μήτσου δήλωσε παρών σε όλη τη διάρκεια του αγώνα πετυχαίνοντας 18 πόντους με 2 τρίποντα και βοηθώντας καταλυτικά και στον τομέα των ριμπάουντ, όντας κυρίαρχος κάτω και κοντά στο καλάθι.

Ευθύμης Τσακαλέρης (Χαλκηδόνα): Ουσιαστικά εμφάνιση από τον “ψηλό” της Χαλκηδόνας. Ο Τσακαλέρης ήρθε το περασμένο καλοκαίρι στην ομάδα ως μία μετεγγραφική βόμβα από τη διοίκηση του συλλόγου και κλήθηκε να γίνει ο ηγέτης της ομάδας κάτω από τα καλάθια και στον τελευταίο αγώνα με τους Ικάρους Σερρών έδειξε τις δυνατότητες του. Ο έμπειρος ψηλός ήταν ασταμάτητος, πετυχαίνοντας 17 πόντους με 1 τρίποντο και βοηθώντας καταλυτικά την ομάδα του να πάρει μία πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη.

Προπονητής της αγωνιστικής: Γιώργος Καραμουσαλίδης (Μακεδονικός):

Ο Μακεδονικός αποτελεί μία από τις πλέον ιστορικές ομάδες της Βόρειας Ελλάδας και φέτος βρίσκεται ξανά στη Β’ Εθνική με στόχο να ισχυροποιηθεί ξανά. Το ξεκίνημα δεν ήταν το αναμενόμενο με αποτέλεσμα η ομάδα να χρειάζεται ένα “ηλεκτροσόκ”. Στα μέσα της προηγούμενης βδομάδας ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του συλλόγου ο Γιώργος Καραμουσαλίδης, ο οποίος κλήθηκε να φέρει ανανέωση στην ομάδα για να πετύχει το στόχο της παραμονής. Στον αγώνα με τη ΧΑΝΘ ο Μακεδονικός έδειξε μερικές από τις δυνατότητες του, μιας και κατάφερε να πάρει μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη κόντρα σε μία ομάδα που μέχρι στιγμής έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Ο κόουτς Καραμουσαλίδης βοήθησε με τις αλλαγές του να έρθει το θετικό αποτέλεσμα και πλέον αναμένουμε να δούμε τη συνέχεια της πορείας της ομάδας.