Χωρίς διαφοροποιήσεις στο βαθμολογικό πίνακα ολοκληρώθηκε η 9η αγωνιστική της Β’ Εθνικής στο Βορρά. Ο Χαρίλαος Τρικούπης παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, νικώντας τον Ερμή Λαγκαδά, ενώ άνετη νίκη επί της Χαλκηδόνας πήραν οι Ίκαροι Σερρών. Σπουδαία νίκη επί του Ανατόλια πήρε η Ευρώπη Πευκοχωρίου, ενώ το σερί της συνεχίζει κανονικά η Καβάλα, νικώντας αυτή τη φορά τη Γέφυρα.

Στις νίκες επέστρεψε το Στρατώνι, το οποίο κέρδισε με άνεση τα Φάρσαλα. Επιστροφή στις νίκες και για το Αγρίνιο, το οποίο επιβλήθηκε της Ελίμειας και απομακρύνθηκε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του basketblog.gr ανέδειξε την καλύτερη πεντάδα και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Άγγελος Γκάτζιας (Ίκαροι Σερρών): Άλλη μία ονειρώδης εμφάνιση από τον έμπειρο γκαρντ των νεοφώτιστων. Ο Γκάτζιας ήταν ο πρώτος σκόρερ της αγωνιστικής με 30 πόντους και 5 τρίποντα και μαζί με τον Κακιούζη ήταν τα επιθετικά όπλα των Ικάρων στην νίκη επί της Χαλκηδόνας. Ο Ηπειρώτης γκαρντ δείχνει να έχει μπει πλήρως στο ρόλο του στην ομάδα και αποδίδει τα μέγιστα.

Γιάννης Μανδαλάκης (Τιτάνες Παλαμά): Πολύ καλή εμφάνιση από τον γκαρντ των Τιτάνων Παλαμά. Ο Μανδαλάκης είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του φέτος και την Κυριακή με τους 25 πόντους που πέτυχε βοήθησε την ομάδα του να κυνηγήσει μέχρι τέλους τον αγώνα με την Ασπίδα Ξάνθης και στο τέλος να πάρει τη μεγάλη νίκη.

Θάνος Τσιμπής (Ευρώπη Π.): Εξαιρετική η παρουσία του έμπειρου γκαρντ στον αγώνα με το Ανατόλια. Σε ένα παιχνίδι που το Πευκοχώρι δυσκολεύτηκε στην αρχή κόντρα στην ομάδα των εκπαιδευτηρίων, ο Τσιμπής ήταν σχεδόν αλάνθαστος, πετυχαίνοντας 22 πόντους (7/8 βολές 6/7 δίποντα 1/2 τρίποντα σε 20 λεπτά) και βοήθησε ώστε να έρθει μία ακόμα νίκη για την ομάδα του.

Αντώνης Μιχάλογλου (Καβάλα): Σε παίκτη-κλειδί της φετινής Καβάλας εξελίσσεται ο Αντώνης Μιχάλογλου. Ο έμπειρος «ψηλός» ήταν για ακόμα μία φορά ουσιώδης και μαζί με τον Ερεβμπενάζιε έδωσαν τους απαραίτητους πόντους στην ομάδα του Ανδρέα Καραπιπερίδη προκειμένου να έρθει η νίκη. Συγκεκριμένα, ο Μιχάλογλου πέτυχε 22 πόντους με 2 τρίποντα, με την παρουσία του στο β’ ημίχρονο να είναι αρκετή για να πάρει η Καβάλα τη νίκη.

Γιάννης Δασκαλόπουλος (Στρατώνι): Ο μεγάλος αρχηγός έκανε αισθητή την παρουσία του. Το Στρατώνι πήρε μία σπουδαία νίκη κόντρα στα Φάρσαλα δείχνοντας ότι το μεγάλο του όπλο είναι η έδρα, με τον Γιάννη Δασκαλόπουλο να είναι κομβικός στην επικράτηση της Κυριακής. Ο αρχηγός της ομάδας πέτυχε 18 πόντους και είχε τον έλεγχο κάτω από τις ρακέτες, κερδίζοντας όλες τις προσωπικές μάχες και με την παρουσία του στο παρκέ βοήθησε ώστε να έρθει η μεγάλη νίκη.

Προπονητής της αγωνιστικής: Γιάννης Διαμαντάκος (Αγρίνιο)

Στην πρώτη του παρουσία στον πάγκο του Αγρινίου, στην επιστροφή του στην ομάδα, ο Γιάννης Διαμαντάκος πήρε άριστα. Ο έμπειρος τεχνικός είχε ελάχιστες ημέρες προκειμένου να προετοιμάσει την ομάδα του για τον αγώνα με την Ελίμεια, όμως με το κοουτσάρισμα του κατάφερε να πάρει τη νίκη και να ξεκολλήσει το Αγρίνιο από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.